» »

SLO ircNET serverji?!

SLO ircNET serverji?!

«
1
2

HroSCeK ::

Kaj se dogaja zadnje case? Ko se hocem povezat na irc mi vedno mece errorje iz vseh SLO serverjev:


[16:24:33] -psyBNC Thu Apr 15 16:28:07 :User hroscek () trying irc.arnes.si port 6667 ().
[16:24:33] -psyBNC Thu Apr 15 16:28:07 :User hroscek () connected to irc.arnes.si:6667 ()
[16:24:50] -psyBNC Thu Apr 15 16:28:24 :User hroscek () got disconnected (from irc.arnes.si) Reason: (Too many user connections (global))
[16:25:03] -psyBNC Thu Apr 15 16:28:37 :User hroscek () trying irc.link.si port 6667 ().
[16:25:03] -psyBNC Thu Apr 15 16:28:37 :User hroscek () connected to irc.link.si:6667 ()
[16:25:27] -psyBNC Thu Apr 15 16:29:01 :User hroscek () got disconnected (from irc.link.si) Reason: (Too many user connections (global))
[16:25:33] -psyBNC Thu Apr 15 16:29:07 :User hroscek () trying irc.uni-mb.si port 6667 ().
[16:25:33] -psyBNC Thu Apr 15 16:29:07 :User hroscek () connected to irc.uni-mb.si:6667 ()
[16:25:50] -psyBNC Thu Apr 15 16:29:24 :User hroscek () got disconnected (from irc.uni-mb.si) Reason:(Too many user connections (global))


A je to samo men tok zabavno gledat kako so vsi serverji v sloveniji polni?! Sm pa mislu da zanimanje za irc upada... :\ ;((

MRtwister ::

Em, prevec povezav na irc je ze s tistega computerja, zato te serverji ne spustijo gor, probi kak mednarodni server.

HroSCeK ::

Ja OK, nism lih zelen kar se tice okol IRCneta tko da vem kaj to use pomen! Zanima me kaj se dogaja s serverji.. A spet kej rihtajo al lahko pricakujemo ene 10 novih ircNET serverjev? ::D :D

Kaboom ::

hmmm, meni isto danes že drugi dan... triera.net mogoče?

sicer pa sem obupal na irc community... :'(
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

der_Alte ::

Mislim, da so vsi trije .si IRC strezniki po novem omejeni na eno povezavo na IP stevilko. Kar je cisto zadosti. :)

Gandalfar ::

torej imam iz enga ipja lahko 3 nicke na ircu .. na vsakem strezniku enega?

McHregec ::

Sedaj imaš lahko največ 2 dve povezavi na slovenski ircnet, 3 če imaš vklopljen ident. Povezati se pa moreš v naslednjem vrstnem redu. Najprej arnes potem link. Link je tisti, ki dopušča dve povezavi, če imaš vklopljen identd. Isto je z arnes in potem unimb. Kombinacija link in unimb ti dopušča samo eno povezavo. Verjetno se sprašujete zakaj je prišlo do tega. No lahko se zahvalite uporabnikom adslja z dinamičnimi ipji, ki so pridno loadali klone in tejkali kanale. Kar poglejte na katerih velikih tujih kanalih je banan *.siol.net.
Destroyer Of The Worlds.

Gandalfar ::

da razlozim zdej bratu ta kompleksni sistem povezovanja...

Tero ::

To se mi zdi bedno da tako omejujejo IP stevilke ;( Recimo imas adsl ali kabel (en IP) in router pa 6 userjev in vsi bi radi ircali? kaj pa zaj?:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Sergio ::

Pomaga očitno le individualen dogovor s kakšnim od IRC Opov. Kar je pa malo verjetno.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

der_Alte ::

To se mi zdi bedno da tako omejujejo IP stevilke ;( Recimo imas adsl ali kabel (en IP) in router pa 6 userjev in vsi bi radi ircali? kaj pa zaj?:\

Si pac omislis paket z vec IP stevilkami. :D

KoReNJe ::

jz sm pred leti poslal email na arnes za neomejeno stevilo povezav in sem dobil. sicer mam zdej drug ip ker nisem vec na telesmehu. v glavnem omejitve so zato, ker se slovenski serverji velik splitajo, oz so se, tako da si komot collajdu vse operaterje na nekem kanalu.

PARTyZAN ::

V novem ircdju se collidat nebo več dal8-)

BadB0y ::

Glupost ircnet postaja leglo golazni!

Gandalfar ::

BadBoy... saj zato je pa treba taksne ukrepe zacet izvajat.. :/

Si ze iscem kaksn ipv6 bouncer ;)

HroSCeK ::

Zanimivo.. Po pogovoru s Siolovo narocnisko "free" linijo mi je še mn jasno!

Skratka, serverji od bohavedi kdaj omogočajo le eno povezavo na ircNET.. Ce želite imeti bota oz. več userjev je treba na server pojokat da je pač lokalno omrežje in da mlajši/mlajša/starejši/starejša sestra/brat/mati/oče/dedek/babica/dedek/prababica/pradedek... želi ircati. Aja, če že želite met I-line vas ircOPi kontrolirajo ce gre slucajno za bota..

Nas "preljubi" siol pa omogoča to da lahko štirje računalniki uporabljajo net z različnimi IPji.. Žal če imate statični IP vam ni pomoči.. Skrajna črta - če nimate bouncerja drugje ste pička >:D >:D

MRtwister ::

PARTyZAN: sej tud zdej se na da collidat, vsaj ne s slo serverjev - da se sam z tistih ki niso hemp patchani(finski in nekateri nemski ce se ne motim).
HroSceK, mislm da je blo ponavadi 2userja@host(nism preprican, vsekakor pa ni blo 1@host), zdej pa 1. Ce pa nimas bncja nisi nobena picka ;).

HroSCeK ::

Ja ok, sej vsi vemo kako je blo prej tko da je use QL.. Sedaj pac gre en user na host in basta.. Poleg tega sem pa dobil vrlo lep odgovor iz irc.uni-mb.si..


politika v sloveniji pa je bila predolgo prevec ohlapna in ste se uporabniki razvadili. zapomni si, da irc ni pravica, ampak privilegij.



Torej bomo ocitno zelo priviligirani se mogli preselt na kako drugo ircNET omrezje..

PARTyZAN ::

ircnet je omrežje lol..drgač pa maš dost bl naprednih od ircneta sam ni velik slo folka gor..probi DALnet in QuakeNet.

HroSCeK ::

Probav ze vsa sam ga ni like ircNET :D Drugac pa kukr mi iz irc.uni-mb.si odgovarjajo vidm da so zlo veseli mojga maila.. Vsakic ko kaj poslem mi leps odgovorijo v stilu da nimam kej delat na njihovem serverju :\ Skratka, nimam pojma zaaj ta nov ukrep ce je pa nou IRCD prsu vn?! Pa kukr jst vem se itk ni dal velik abusat do zdj - usaj s SLO serverjev ne.. A se lahko jst povezem na kaksnega tujega?

Se en paste iz informacij o novem IRCDju
The latest 2.11 version is alpha 6 and the NICK command will be avaliable also in the final release of the ircd.

Today the long awaited new 2.11.0 version of the IRCnet IRC daemon was released. After all the alpha releases, this is the first final (hopefully bug-free) release.

You can get it from: ftp://ftp.irc.org/irc/server/

Nicks have finally become obsolete and replaced with UIDs (unique IDs), thus the NICK command was removed. For compatibility reasons choosing your nick will be allowed just until the whole network upgrades to 2.11.

McHregec ::

Ja in zgoraj piše:

Edit:
The news of course was an april joke! The latest 2.11 version is alpha 6 and the NICK command will be avaliable also in the final release of the ircd.
Destroyer Of The Worlds.

HroSCeK ::

Ok.. Nebom nc reku, sam tko, za moje pojme to pise, da je ze zuni sam da ni se final verzija.. SO? Toerj, ponavljam uprasanje.. Kam se lahko se *.si konekta? A ni da si ucas su lahko na irc.stealth.net?

Gandalfar ::

Sedaj imaš lahko največ 2 dve povezavi na slovenski ircnet, 3 če imaš vklopljen ident. Povezati se pa moreš v naslednjem vrstnem redu. Najprej arnes potem link. Link je tisti, ki dopušča dve povezavi, če imaš vklopljen identd. Isto je z arnes in potem unimb. Kombinacija link in unimb ti dopušča samo eno povezavo.

McHregec ::

Irc.stealth.net ne dela več preveč so ga ddosali mogoče prideš na irc1.us.ircnet.net ampak boš imel +r povezavo kar pomeni, da ne bo mogel spreminjati nicka ali opat drugih. Pa še to da prideš na irc1.us.ircnet.net se moreš najprej nanj povezat potem pa na slovenske strežnike ampak potem ko imaš narejeno povezavo na irc1.us.ircnet.net ne prideš več na irc.arnes.si.
Destroyer Of The Worlds.

Tito ::

Brez veze... svetuejm vsem da se poberete iz tega gnilega irca, pa bo stvar rešena. PA naj imajo ta privilegi zase ...

Dokler je folk gor bojo sam pizdarije delal ko ga ne bo več bojo pa jokal ... Drugače pa tak al tak malo morje irc serverjev (še sami mamo enga puščavniškega :P ) ampak res pa je, da ni nobene pametne slovenske alternative ...

Lahko bi se naredl eno mrežo, ki bi bila samo slovenska in v njej sami fini serverji tak kot naš ;). Naredi se eno pametno domeno in stvar bi bila rešena... Potem pa še veliko reklamo na vseh večjih straneh in ...

:D

Tito ::

Aja pa seveda še kak simpl naslov more bit..

Prosti so recimo:
sloirc.vse
slo-irc.tudi vse

Vrjetno bi blo najbol met irc.sloirc.net. Pol bi se pa linkal na ta server najrazličnejši serverji ... >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Gandalfar ::

kaj pa vem.. mi smo se na freenode preselili in je cist fajn.

Tito ::

No sej ne gre da bi blo fajn al pa ne fajn... Gre za to da bi "udarniško" naredli en network, ki bi bil funkcionalen in da bi gor bilo dost folka, predvsem slovenskega. Pa da se bi enostavno dal gor pridet (mislm glede imena ... ).

:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Tilen ::

irc.net-a ? a ti splho ves kaj govoris :) ? vecina folka si to zgleda napacno razlaga al si pac ti to tak nazorno pokazal da nimas poima :)

Preprosto bom kr skopiral :

IRCnet is a huge chat network made up of servers all over the world.

IRCnet sam po sebi sploh NI server, je ime za veliko gmoto IRC serverjev celega sveta za katerega veljajo XXX pravila, ki se razlikujejo od YYY(npr DALNET). DALNET tut sam po sebi ni server je isto kot IRCnet velika gmota serverjev celega sveta...


lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tito ::

:D

Nartobe smo se razumel...

Jst mislm sam za slovenske tri...

irc.arnes.si
irc.uni-mb.si
irc.link.si

Da so popolna svinjarija na njih pa je večina spemarjev...

Drgač pa res se opraičujem ampak sam uporabljam irc le za osnoven namen komuniciranja prek njega pa še to v čisto majhnih količinah in me zadeva nikoli ni fascinerala...

Z razliko od nekaterih bednikov ki živijo za to zadevo...

Jst sem samo racionalno možnost predlagal, kaj se da narest, če bi bla volja...

Gandalfar ::

Tudi, ce ti uspe preselit vecino folka na tvoje omrezje. Kako bos resil probleme, ki jih imajo obstojeci ircnet serverji?

Tito ::

Predvsem se jst ne mislim it glavnega v tem, ker kot prvo nimam živcev, volje in vsekakor potrebe. Sam sem dal pobudo za kaj takega prevzet jo bi moral pa nekdo drug. Eden izmed unih, ki živi za to ... :D


ŽE samo dejstvo da se uporablja kakšen bol moderen irc server je zadovoljivo... Potem pa dejstvo da se na teh serverjih, kjer imaš nickserv skoraj neda prevzemati kanalov in podobne reči. Sej o tem sedaj govort je absurd. Ker za to bi se moral dobit par frikov, ki bi premleli zadevo in naredl bi se manše omrežje recimo 3h serverjev... Potem bi blo pa na tem, kolko bi se reklame naredlo pa seveda kakšni bi bili administratorji... :))

Glavni problem je dosanje, flodanje in spemanje po kanalih in rešitev je zelo enostavna ...>:D Znebit se takih ljudi ...

:\

Gandalfar ::

Ja, samo .. KAKO?

Mislm.. network skupi postavit rabis samo cas pa tehnicno znanje. Politiko met zadaj, ki ti to uspesno fura je pa vecja jeba.

Taksno pobudo je lahko dat samo vseeno je boljs, da ima nekdo 'vizijo'

Tito ::

Pomoje tako omejevanje ni rešitev. Prdvsem pa taka aroganca kot je bila pokazana iz njihove strani ...

Drugače pa se sestavi pravila in kršitev se pač kaznuje ...

Konkrotno pa ne morm nič govort, ker za to je potrbno usklajevanje, ker se ne da vse na hitro skup spravt za to je potreben razgovor in usklajevanje...

REcimo dobi se 6 lljudi 6 bodočih adminov za vsak server 2 in se pomenijo vse kar je treba...

Se sestavi pravila in vsak admin si najde dva pomočnika, katera bi izvrševala kazni... Torej imamo ža na začetku 12 "nadzornikov" :D .

Z vsakim novim serverjem bi prišla dva nova admina ... Spore med admini bi se pa reševalo demokratično... Za posebne odločitve bi odločal vrhovni svet adminov med njimi bi se volilo glavnega. Vsi strežniki bi bili enakovredni in med sabo povezani.

Torej demokratično vodenje. :D

Matri[X] ::

Vse ob svojem času. Dejte mi par mescov.

Tito ::

:D ...

No če boš kej delal me obvesti se ti pridružmo >:D ...

Tilen ::

problem se pojavi ko je na tem serverju vecja masa ljudi ker takrat se pojavijo podobne/enake tezave kot zdaj. Je ze blo kr nekaj takih poskusov manjsih serverjev, tudi SI. PRoblem se pojavi ko so na "oblasi" bedni admini ki potem nekaj brezglavo kilajo userje nabijajo neke hoste hude itd. Majo se za nekaj VEČ povdarek z veliko in še podcrtal bi najraje, ker pa se folka potem na teh serverjih ni dost, se z vso silo znasajo nad manjsino. Trebalo bi delat reklamo kot si rekel... a bos lepil plakate po MB-ju LJ, KP ... da mas nov server? Vsako oglasevanje na ircu itd pa je ze SPAM ki je prepovedan. Kaj takega je zelo zelo tezko nardit, najtezje je pa pridobit userje se tezje pa je obdrzat userje. Komu to uspe, pot do uspeha ni vec dalec. Ne razumem pa, Gandalfar, recimo da ti laufas doma irc.blabla.si na katerem imas 300 folka ali vec... kaj imas od tega?Ne vem kako lahko kaj takega za single userje vodi v profitne vode. ARNES,LINK,UNI delajo to v sklopu ISP-jev da imajo res hude linije in koliko toliko korektno vodstvo in ne prevelikih izgub. Mi lahko nekdo sploh pojasni kaksen profit ima ARNES oz uni-mb da laufa en irc server? Malo reklame mogoce... se kaj druga?


lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

HroSCeK ::

Kokr se men zdi je to testnega namena vec al manj! Pac slovenska politika ircneta ni ohlapna ampk je ze lep cas DEBILNA! Nej mi pol nekdo razlozi zakaj nekateri na TELEMACHu se normalno povezujejo? Z DSLa pa bohnedj da bi se sploh kdo.. Prosil za I-line in po treh dneh se nc pametnga.. Ja slovenija - lepe irc admine mamo :\ ;(( ;((

Tito ::

Pa se sam poglej kake budale so admini pa ne samo na ircu... Povsot. Mislm videt je tko kot da bi doma imeli dve krave in par prašičkov potem v prostem času pa mal špilajo administratorja. Bog ne dej, da bi kdo kaj čez nih rekel... Euro-kmečki lobi ROX!:D

Tilen ::

IRCNET OPERATORS


:) Btw tist s pumparco je naš operator Quattro na linku menda :)

Drugac pa ... poglejte si malo te ljudi .. ah kaj naj recem ... bom raje tiho.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

|CyGNUS-x ::

Podobni so olcarjam ne geekam.

IMHO
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

prix ::

kaj pa Nameless :)
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
-------------------------------------------------

|CyGNUS-x ::

Samo meni se zdi, da sta na linku Crome pa Alpha. Ali pa sta na arnesu?
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

ki ::

meni pa irc se vedno cist lepo dela, pa ce se povezem na arnes, uni al pa na link?? res pa je, da se mi ne
ljubi zafrkavati pa cajt stran metat za se neke bote in podobno, saj mas z njimi itak samo se dodatno
delo ali pa se ti kdo vdre preko njih na PC in mas stalo se hujso.;( ;(
stekam pa odvisnike od irca... ki brez tega pac ne morejo ... in rabijo nekaj vec dostopa, kar pa ga rabijo
tudi flooderji in ostali..:D
se mi zdi kar v redu, ce so malo omejili, bo mogoce manj spamanja in takeoverjev :)

|CyGNUS-x ::

>>se mi zdi kar v redu, ce so malo omejili, bo mogoce manj spamanja in takeoverjev

dream on
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

MasterMind ::

Rešitev za tejkoverje kanalov in vzdevkov leži na services. (NickServ, ChanServ, itd.). Te services znajo tudi pregledati tvoj klient za trojance, viruse in marsičesa. IrcNET kar se tega tiče je za en DREK! Kaj majo oni? Vodijo politiko "Znajdi se sam". Uporabiti morš bote, BNC-je in vs ta drek... V mojih očej je IrcNET le "Playground" za tejkoverje, spamerje in druge zalege! Obstaja dokaj veliko omrežij, ki uporabljajo te services. Bodi pameten, in uporabljaj ta omrežja!

Gandalfar ::

Tilen: sej nisem reku, da bom jzt to laufu... jzt sem itak preselu svoje kanale na freenode

Tilen ::

dobro, samo vseeno me se zanima kje ima lahko single user tukaj profit?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MasterMind ::

Veš kje ma tisti človek, ki hosta IRC server, korist? V tem, da je nekaj naredil za človeštvo! To, da se lahko drugi pogovarjajo itd. S tem pride tudi častni naziv Administrator. S tem nazivom mora on ohranjati red in pravičnost! :D

Tilen ::

totalna bedarija
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slo irc serverji?

Oddelek: Omrežja in internet
434754 (4243) [_MW_]
»

mirc problem

Oddelek: Omrežja in internet
61358 (1217) fiction
»

BNC problem

Oddelek: Omrežja in internet
181694 (1478) MrBrdo
»

IRC nik

Oddelek: Omrežja in internet
171420 (1065) root987
»

MI lahko edn pomaga...IRC

Oddelek: Omrežja in internet
111724 (1579) Jakka

Več podobnih tem