» »

Passion of the Christ in politika

Passion of the Christ in politika

«
1
2

tilen232 ::

Na Pop tv so včeraj objavili, da filma Passion of the Christ še dolgo ne bo v Sloveniji čeprav je hrvaški distributer BLITZ film že odkupil pravice za Slovenijo.

Film se predvaja že povsod po Evropi razen v Sloveniji. Razlog naj bi bil, ker naj bi bil Kolosej prezaseden in filma noče dati na spored.

Samo to se mi ne zdi niti tržno niti logično, da raje vrtijo filme ki niso tako uspešni kot pa, da bi vrteli film, ki povsod po svetu prinaša velik dobiček.

Slišal sem, da bi naj za vsem tem stala politika oz. bivši komunisti (ZL in LDS), ki naj bi finančno nadzorovali Kolosej. Film po njihovem naj nebi ideološko ustrezal. Zato onemogočajo njegovo predvajanje.

Ali morda kdo kaj več ve o tej temi? Kaj je res in kaj ni res?
  • spremenil: sketch ()

Vikking ::

preberi si v Vikendu (stran 18), če nimaš sam tulk na hiter: " Iz kinematografov Kolosej nam je njihov vodja Dušan Vukmirovič odgovoril, da v trenutku, ko so prejeli ponudbo za predvajanje filma TPOTC, programska lista do vključno 27. maja 2004 že postavljena in zato film v tem obdobju ni mogel biti uvrščen na program......Planet Tuš se pa še dogovarjajo, dokončnega odgvora pa še ni...

če mene vprašaš bi film takoj uvrstil, pa se bojijo cerkve in izgube potencialnih kupcev, zato bojo raj počakal da pridemo v EU da se bojo lažje izgovarjal!!! je pa sramota, da tak film k je 100 boljši od kakega LOTR-a zavlačujejo v nedogled in se jim prav po domače jebe!!! me res zanima če bi zjle dobil ponudbo za matrico 3 če bi čakal tako dolgo!!!

Mr.B ::

MAtrica 3 je prišla povsod na svetu tako hitro ven, ker je matrico 3 večina kritikov spluvala.
Kristusa pa sklepam nočejo dati ven, ker smo v volitvah, pa bi politiki za rajo bili nezanimivi, v tem trenutnem političnem položaju... No loleki so pa ljudje, ki take politike podpirajo...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ziga Dolhar ::

Čudno, čudno, da po slovenskih kinih še danes ne vrtijo Cassablance :-).
https://dolhar.si/

b ::

> Slišal sem, da bi naj za vsem tem stala politika oz. bivši komunisti
> (ZL in LDS), ki naj bi finančno nadzorovali Kolosej.

Ja, res je! Tisti KD group, ki se izpise pred filmom, pomeni Komunisticna Diktatura. Za tem se skrivajo clani Foruma 21, ki nadzorujejo celotno slovensko gospodarstvo in vse ostalo, in mi jim nimamo kaj! Zdaj nas bojo zasuznjili, filma pa nocejo prikazat, ker bi se mi sicer lahko s sporocili iz filma osvobodili. Sem bral, da v filmu Đizs poje tardeco tabletko. A je on tut komunist?

||_^_|| ::

lol!

leonius ::

Hehe, tudi će ga predvajajo ne bom šel gledat stvaritve krščansko zavedenega producenta Mela Gibsona. Ni mi jasno, kako je lahko tako "pobožen" človek snemal filme tipa Mad Max....

Sem prepričan da mu Bog na sodni dan ne bo oprostil tega, da je posnel film poln divjakov in brezvernikov.

Zheegec ::

Najbrž je res super film, kar pomislite - film v katerem vidite 2 uri mučenja fiktivne osebe in Mel Gibson je našel svojo tržno nišo :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cirecire ::

Hehe, tudi će ga predvajajo ne bom šel gledat stvaritve krščansko zavedenega producenta Mela Gibsona.


Vsak naj gleda tiste filme, ki mu pašejo. V Sloveniji cenzura ni dovoljena. Vsaj tako naj bi bilo po ustavi. Tudi Kučanov finančni imperij KD group nima pravice cenzurirat in odločat kaj se bo v Sloveniji predvajalo in kaj ne.

Film se predvaja povsod po Evropi tudi v Albaniji razen v Sloveniji. Malo čudno al ne?

Mislim, da so levičarski ateisti, ki nas stalno učijo o demokraciji samo pokazali svoj pravi obraz in dokazali kako razumejo demokracijo. Sem pa prepričan, da zlepa ne bodo dopustili, da bi ta film prišel v Slovenijo.

Mogoče bo še kdo službo izgubil, če bo gledal "neprimerne" filme kot se je dogajalo v dobrih starih rdečih časih.

TESKAn ::

Ok, če se lastniki Koloseja odločijo, da oni pa enega filma ne bodo vrteli, potem nima kaj kdo piskat - njihov kino, njihova odločitev. Če bi pa rad gledal ta film v kinu, si pa zgradi svojega...đizs, folk...v zakonu nikjer ne piše 'v kinu morajo biti predvajani vsi filmi, ki jih naredijo na svetu' ali kaj podobnega...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ziga Dolhar ::

> V Sloveniji cenzura ni dovoljena. Vsaj tako naj bi bilo po ustavi.

Gawd.
https://dolhar.si/

Vikking ::

TESKAn pa sploh veš kakšen podatek o tem filmu,,,
no sam tulk:
(www.imdb.com)
Mel Gibson's controversial religious epic The Passion Of The Christ has broken Italy's first-day box office record, taking an unprecedented $1.4 million in its opening 24 hours. The Return Of The King, which took $1.3 million in a day. In Britain, the film - which has been accused of sparking anti-Semitism - scored the biggest ever opening weekend for a subtitled movie, taking $3.78 million in its first three days on release. It has also broken box office records in Egypt, Syria and Lebanon.

(BBC NEWS)
Gibson's Passion adds to records
Actor Mel Gibson's controversial hit The Passion of the Christ has helped push US winter box office takings to their highest-ever level.
The film, about 12 hours in Christ's life, has taken more than $302m (£167.7m) in the US alone.
The film, which has been accused of being anti-Semitic, has become one of the most popular films of all time.

in LOTR je bil takoj predvajan kod drugod v Evropi, matrica...bla bla dolgcajtni filmi, komedije ljubezenski,,, a filmi ki trenutno podira rekorde, dobiva same odlične ocene... pa ti rečeš da vsakega filma ki ga nardijo na svetu ne bojo vrtel... ,,, politika!!!! se pravi cel svet "dere" v kinodvorane gledat ta trenutno "hot" film,,, a mi ga ne bomo, zato ker vsakega filma na svetu nam pa res ni treba gledat!!!

cirecire ::

Ok, če se lastniki Koloseja odločijo, da oni pa enega filma ne bodo vrteli, potem nima kaj kdo piskat - njihov kino, njihova odločitev.


Samo alI ni Kolosej d.o.o. pridobitna družba, ki vrti filme za denar.
Kako pa, da nočejo vrtet filma, ki po svetu služi stotine miljone dolarjev. Tudi njim bi prinesel denar.

Al mi lahko poveš en film, ki je prinašal dobiček pa ga v Koloseju niso vrteli. Samo tega nočejo, ker so v ozadju politični pritiski.

To pa ni nič drugega kot SRAMOTNA IDEOLOŠKO POLITIČNA CENZURA!!!!!!!


Film je po svetu iztržil že skoraj 500$ mil. Tudi v Koloseju bi ga rade volje vrteli samo jim ni dovoljeno. Takšna je pač Slovenija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

NoUse4AName ::

Mel Gibson's lens never turns away. He wants you to see all the suffering. He wants to convey, in the clearest possible sense, the vicious nature of this moment and the depths of man's inhumanity to man.

Obstaja izraz za taksen tip filma. Rece se mu: snuff.

Vikking ::

NoUse4AName: Obstaja izraz za taksen tip filma. Rece se mu: snuff.

kaj pomeni to snuff? kakšni so to filmi? razloži! oz. dej link kjer je to razloženo!

NoUse4AName ::

Filmi ki prikazujejo mucenje in smrt. Napisi snuff v kazaa pa bos videl kaj ven dobis.

Vikking ::

jst sm mal po googlu, pa je vedno razloženo drugače! enkrat tako drugič tako,,, skratka bi lahka reku za vsak film, v katerem oseba umre ne glede na žarn je snuff! to je glih tko kot da bi reku da je ta film drama,,, se pravič nič natančnega!!!!

NoUse4AName ::

iz dictionary.com:
To extinguish: snuffed out the candles.
To put a sudden end to: lives that were snuffed out by car accidents.
Slang. To kill; murder.
To cut off the charred portion of (a candlewick)

cirecire ::

Obstaja izraz za taksen tip filma. Rece se mu: snuff


Raznih snuff filmov je na stotine pa ni noben problem, da se povsod vrtijo. Komu paše jih pač gleda.

Samo očitno imajo naši komunistični cenzorji raje Teksaški masakr z motorno žago kot pa Passion of the Christ.


Mislim pa da je sploh totalna sramota, da lahko sredi Evrope v Sloveniji komunisti kar tako prepovejo nek film.

TESKAn ::

Jao, pretiravate...kdo je tle prepovedal kak film? Vrtijo po TV, pišejo po časopisih, da se tega filma ne sme gledat? Snemi z neta, naroči iz ZDA, boš dobil po pošti, neodprto, necenzurirano. Prekleto, ste nekateri paranoiki...ni filma v koloseju in že tulite 'cenzura, cenzura!!!'. In mene ne briga, kaj pravijo kritiki o tem filmu, po pravici povedano mi dol visi za ta film. In če lastniki koloseja ne predvajajo tega filma in izgubijo tako milijone - njihova odločitev, ni tako? Mislim, ste kot nekdo, ki pride v neko d.d. in jim začne težit, kako morejo delat. Dejte malo razmislit o teh vaših paranoičnih postih tu...uh. Ste mi modeli...
Beh, kaj se sploh trudim tipkat...itak bo naslednji post vseboval besede 'politika', 'komunisti' in 'cenzura'...bedno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vikking ::

TESKAn še vedno nisi skapiru: kinodvorane sprejmejo vse popularne filme iz Amerike in tiste ki prinašajo dobiček! na GLEDALCU oz. OBISKOVALCU, je ODLOČITEV kateri film zaradih svojih osebnih, verskih,ne bo gledu! Ki pomotoma še zavije na kavico, kupi v mack-u en hamburger, gre v trgovino kupit eno majco, in nato si gre ogledat film!!!

mogoče tebi film ni všeč, ja sej vemo da ma vsak svoj okus! eni tud niso maral matrice ali pa LOTR pa jih je še vseeno bla množica ki so hoteli gledat!!! in da ne bi vrteli v kinu oz. to predvajal čez par mesecu! pa sej ti logika ne bi dala, da tukajle nekaj ne štima! še posebno sedaj ko je vse tržno naravnano!

ampak sigurno nas je veliko ki bi si radi ogledali film!!! film si naj potegnem z neta!!! hočem ga gledat v kinu, zato ker tam doživiš film, in ne doma na neki slabi kopiji piratskega filma! DVD pride šele na voljo ko se izpoje film v kinih, meni pa ni začakat filma, ki bi se že moral vrteti v kinu!

BigWhale ::

> Mel Gibson's lens never turns away. He wants you
> to see all the suffering. He wants to convey, in the
> clearest possible sense, the vicious nature of this
> moment and the depths of man's inhumanity to man.

> Obstaja izraz za taksen tip filma. Rece se mu: snuff.

Ne temu se rece, navadno bebavo hollywoodsko pretiravanje in katolicizem do amena? Je jezus trpel? Ja, v bibliji pise, da je. Kako je trpel? Nevem.

Mt-27,26 Tedaj jim je izpustil Baraba, Jezusa pa dal bičati in ga je izročil, da bi bil križan.

Oz Angleska zadeva...

Mt-27,26 Then he released to them Barabbas, but Jesus he flogged and delivered to be crucified.

Tale vrstica iz biblije je v filmu cca 10 minut dolg prizor bicanja Jezusa, okrog njega tece kri v potokih in vojaki namesto bica vzamejo neko jekleno pletenico in pri bicanju kosci koze/mesa letijo po zraku in med vojake...

Najbolj blesavo pri tem pa je, da na koncu niti ne povedo zakaj naj bi jezus umrl na krizu.

Vatikan je pa baje Gibsona proglasil za osebnost leta. Jasno, saj po bicanju Marija pobrise Jezusovo kri s celo balo belega prta... ... ta prt naj bi bil sedaj razrezan in hranjen po RKC skofijah celega sveta...

Hm, ja film sem videl. Biblijsko gledano je film en prdec...

Ziga Dolhar ::

Joj joj.

> hočem ga gledat v kinu, zato ker tam doživiš film, in ne doma na neki slabi kopiji piratskega filma!

Zapelji se čez mejo. >:D

--

Mislim. Dajmo počakat teden ali dva. Morda pride na spored. Who knows. Morda pa tisti razlogi o zasedenosti programa celo držijo. Mogoče ne. Bomo vidl.

---

p.s.: že vidim, kako se bo folk tule oglašal, če se film pojavi na sporedu, kako je zmagala volja ljudstva oz. kako so zlobneži klonili pod pritiskom proletariata ;).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Ne, ne Vikking, ti nisi skapiral: na VODSTVU KINODVORANE je odločitev, kater film se bo vrtel in na katerega bo treba čakat. Tako, kot je na direktorju firme odločitev, kaj bodo proizvajali. In če si delajo v škodo, bodo pač propadli. J**** to.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Caligula ::

Kok se vam da 8-O

Mam ta posran film ze dva tedna doma pa se mi ne da gledat. Zihr tak zajedljiv, turoben, beden, zgodovinsko netocen,..

Ma prou res, kok se vam da :'(

Alexius Heristalski ::

No, fantje, pomirite se! Glavno, da se v programski shemi najde prostor za Skubiduje in Skerimuvije, aneda, pa smo vsi srečni!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Luka Percic ::

Dejmo počakat.
En teden.
Če do takrat nebo, pa to pomeni velik razlog za skrb.

Je pa čudno.
To naj bi bili kapitalisti?
A nebi morali najbolj upoštevat "kupca"?

Je ze res, da bodo imeli kratkoročno izgubo.
Vendar to ni nič v primerjavi z olajšavami ki jih bodo dobili (jih dobivajo) za poslušnost.
Zalostno.

TESKAn ::

To naj bi bili kapitalisti?

Vendar to ni nič v primerjavi z olajšavami ki jih bodo dobili (jih dobivajo) za poslušnost


Eko, si si sam odgovoril.
Žalostno? Edina varianta, ki deluje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Luka Percic ::

In tebi se ti zdi ta "slovenska modulacija" kapitalizma pravilna in samoumevna?

Zakaj pustimo da se tako igrajo z nami (kupci)?
A nebi vsaj poskusili na volitvah spravit od korita te "olajševalce poslušnežev"?
Jaz hočem prave kapitaliste!
Da mi bodo služili dokler bom imel denar!

Zheegec ::

Ma kaj je z vami, najbž še točno ne drži to zaradi česar mislite da filma ni v Slo, vi pa tukaj obtožujete vse mogoče, raje obtožite Boga, saj je menda on kriv za vse to :D
Če se v Koloseju odločijo da bodo predvajali film B produkcije namesto LOTR se pač tako odločijo, saj niso del javne uprave da bi se morali odločati v dobro države >:D

Kar se pa filma tiče pa zanj velja isto kot za ostale Holywoodske filme - poglej za kaj je veliko povraševanje in to izkoristi. Nekateri ljudje so blazno verni (začenši s predsednikom USA), in če slišijo da je v kinu film o tem kako je Jezus trpel za njihove grehe gredo takoj rezervirati vstopnico, pa še velik lesen križ postavijo na kino, pa čeprav kasneje sledi Lethal Weapon 4.

P.s.: Offtopic: Je že kdo gledal South Park season 8 - The passion of the jew :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kuglvinkl ::

Tema je šutirana v Ložo. Vsem, ki nimajo fobij, je razlog jasen.
Your focus determines your reallity

sketch ::

Prosil bi vas vse, da se malo ohladite in začnete bolj razumno pogovarjat, ter moderatorjem prihranite klikanje po kakšnih specialnih gumbkih. Hvala.

Kar se pa tiče POTC - meni osebno se zdi že malo preveč propagiran. Kajti ni bilo medija, v katerem distributer ne bi imel svoje "hype makers" - celo na najbolj obskurnih forumih se je dalo videt PR tekstiče in širjenje fame o tem, kako je film oh in sploh dober.

Glede na to, da sem do religije indiferenten, mi je za film vseeno. Ampak verjamem, da je v času, ko je RKC v rahli krizi in muslimanske pošasti teroristi skačejo izza vsakega vogala (vsaj tako pravi Homeland Security in kompanija), vsaka propagacija vere dobrodošla. Še posebej če prihaja s strani tovarne sanj, najmočnejšega mehanizma za kontrolo uma na svetu, Hollywooda. Ni čudno da je papež pripravljen na mestu malodane beatificirati Gibsona, pa čeprav je le-ta bil tu budist nekaj časa, če se prav spomnim...?

Kar se pa tiče vpitja čez cenzuro... zanimivo se mi zdi, da ni bilo takih krikov, ko je Mercator nehal prodajati Mladino, ker so se zamerili Jankoviču s člankom o njem. Pa čeprav je bila prodaja Mladine dotedaj donosna. In Mercator je v veliko vaseh v slo. edina trgovina - na ta način je publiko prikrajšal za informacije, do katerih le-ta ima pravico, IMO.

Če pa Kolosej ne predvaja POTC, pa to ni in ne more biti poslovna poteza - marveč je komunistična zarota. Hm.
O tem sem jaz govoril ko so se združevali Ljubljanski kinematografi in se je gradil kolosej - brez konkurence je trg zaprt, in si omejen na tiste kulturne dogodke, ki ti jih drugi odobrijo. Kar pa ni prav. In to se sedaj dogaja s POTC. Če bi imeli konkurenco, bi ga le-ta predvajala.

lp
s.
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

BigWhale ::

Afaik je Gibson vedno bil precej kristjan. Uber kristjan.

:)

Caligula ::

Ja, sam profesionalnim igralcem take stvari ne tolcejo ven pr delu. Sej njemu tud nikol ni.
Sam kot reziserju mu pa dogaja :(

Sej Tom Cruise tud v filmih ni nikol kazu,k da je fanatik Scientologije.
Privat se mu pa mesa od tega. Enkrat pr Larry Kingu zaceu ze tok bluzit, da ga pol ze res ne mors vec resno jemat. Ceprou je najprej lepo zdravo govoru o zaadevi. Sam po par minutah pa.. :(

cryptozaver ::

A mislte da smo Slowwwenci res take ovce, da bi nas en film 'razsvetlil', spreobrnil, ali bistveno vplival na nase glasove na volitvah???
Mocno dvomim. Res ne vem pravega razloga zakaj se film se ne vrti pri nas, niti nebi spekuliral o tem. Ampak - cenzura ??? Mal huda je tale!

Gaby ::

Kakorkoli. Film sem vidla in bila globoko razocarana. Gibson bi se lahko bolj potrudil. Osnovo za scenarij bi lahko vzel Biblijo.. Ce pa se lotis primerjave pa ugotovis, da je film grozno katoliski. Jezusovo vstajenje je samo nakazano na koncu, o samem pomenu Jezusove smrti pa ne izvemo nicesar. Noter je se veeelikoo napak, ki pa sploh niso vec omembe vredne. Zabloda. Toliko krvi, kot je pokazejo v filmu ne premore 10 ljudi.. Pretiravanja na vseh koncih.

Pomojem je informacija o tem, da filma se dolgo ne bo k nam zgolj namenjena temu, da se o filmu govori in da bo kasneje prinesel se vecje zasluzke.

sketch ::

Afaik je Gibson vedno bil precej kristjan. Uber kristjan.


Ups, ja, tisto je Richard Gere. Moje poznavanje zvezdnikov ni baš najboljše...

lp
s.
Adapt and overcome.

Poldi112 ::

Jezusovo vstajenje je samo nakazano na koncu, o samem pomenu Jezusove smrti pa ne izvemo nicesar.


Kaj pa je za zvedetu o pomenu njegove smrti. Da nas je s smrtjo na krizu odresil? To je za moje pojme ena velika buca. Pomembno je njegovo zivljenje. Tole praznovanje njegove smrti se meni zdi morbidno.

jabe ::

najbolj dolgočasn film po Waterworldu (al kaj je blo tisto, ko je kevin kostner v ribjih luskah naokoli letal)

cryptozaver ::

Poldi:
Tole praznovanje njegove smrti se meni zdi morbidno. :))

Tut meni. Ravno danes smo pri kosilu ugotavljali kaj simbolizira posamezna jed ki 'sodi' na mizo ob tem casu.
Jajca - kaplje krvi
Meso - clovesko meso (brrrrrrrr)
Hren - zeblji
Potica??? no ta avtohtona slovenska jed pa vrejetno ne predstavlja nicesar. Ali pac?

(PS nisem katolik)

Vikking ::

Tisti kateri smo iz Celja, razumemo borbo med dvema konkurenčnima kinodvoranama za gledalce! pri tušu je vedno nabito, tako kino kot trgovine, pri mercatorju vedno prazno, tako trgovine kot kino!!! in sedaj se ti ne zdi logično ZAKAJ ne izkoristijo obotavljanja tuša in dajo POTC na spored!! ker sigurno s tem ne bi zgrešili ampak pridobili!!! ampak se raje peglajo za 50SIT cenejše vstopnice, pa dodatne ponudbe obiskovalcu kinodvorane, kar zaenkrat ni prineslo nobenega velikega dviga rednih obiskovalcev!

gre se za to! nujno rabiš obiskovalce,,, in nočeš uvrstiti trenutno najbolj gledanega filma (pa zarad mene bi to lahka bla miki miška movie), zarad bolanih izgovorov! Če ste prebrali v vikendu je film POTC že kupil distributer v Sloveniji, vendar po nekakšnih čudnih zagotovilih ga bomo gledali šele po 27. maju!!!! a ni komercialna logika, sukaj dokler je folk navdušen!!!

sicer pa vemo kaj prinesejo reklame.... Blair Witch Project!!!! najbolj usranga filma še nisem gledu!!! ampak vemo kakšno reklamo so se šli v ameriki za ta film in zakaj je bil gledan!!!!

para! ::

Ja, ampak poanta je v tem, da če ga nočejo predvajat, jim ga ni treba.

Če si s tem naredijo izgubo, je to njihov problem.

lp
Death before dishonor!

cirecire ::

Rade volje bi ga predvajali tudi v koloseju, samo ateistični diktatorji, ki vladajo v Sloveniji ne pustijo.

leonius ::

Ojej. Kakšen stavek.

Ali mogoče tvoj oče čaka na to da zamenja ateističnega diktatorja na vrhu s krščanskim diktatorjem. Ker če, je prvi vseeno boljši, se vsaj denar ne steka v Vatikan. :)

kuglvinkl ::

O madona. V pravilih res nisem predvidil člena za fobije. Sej ga ne bom dodal, samo, madona, kar je preveč je pa preveč!

Ateistični diktatorji nočejo predvajat enega filma v Koloseju? Poklič doktorja, tistega, ki samo govori. Pa hitro, ker je nujno!
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

DavidJ ::

> Tole praznovanje njegove smrti se meni zdi morbidno.

Kaj ko bi se v(s)i enkrat pozanimal o stvareh, preden spustite salvo bluza na njih? Izgleda, da vam ni cilj nekaj povedat, ampak govorit.

Najprej, Kristus naj ne bi umrl na velikonočno nedeljo, ampak na velikonočni petek. Kot spomin na njegovo trpljenje se na tisti dan ne je mesa. Je tudi edini dan v leto, ko nikjer ne obhajajo maš. Njegove smrt Kristjani ne praznujejo.

Praznujejo pa vstajenje od mrtvih v nedeljo.

Kaj bolj jasno?
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

kuglvinkl ::

Dodam še dvoje. Kako je umrl JC, je prav nazorno in po resničnih dogodkih opisano v knjigi Mojster in Margareta by M. Bulgakov skozi oči petega prokuratorja Judeje, Poncija Pilata.

Drugo, ne bit taki potrošniki. ;)
Your focus determines your reallity

Gaby ::

Mogoce bi bilo zelo dobro, da ugotovimo odkod Velika noc kot praznik sploh prihaja. Ocitno ne veste, da je praznik poganskega izvora in da ima s krscansko vero bolj malo skupnega. Nanasa se na posvecevanje plodnosti, neke boginje Ishtar (odtod tudi anglesko ime za praznike Ester) in vsega kar je povezano s plodnostjo in posredno tudi z razvratom. Hehe. Nice a? Odtod tudi jajca..

Se strinjam, da je pomembno Jezusovo zivljenje in njegova dela, se mi pa tudi zdi, da se zelo malo ve o tem zakaj je sploh umrl na krizu in kaj njegova smrt prinasa. In njegova smrt ni nekaj morbidnega. Dalec od tega, lahko se je na nek nacin veselimo in jo castimo, ker je Jezus umrl na krizu za nas in za nase grehe. Ampak o tem kdaj drugic..

Pa prosim ne tlacit katolike v isti kos kot vse ostale kristjane.. Se mi ne zdi fer. :)

Double_J ::

Umrl za svoje sebične interese...
Dve šivanki...

Vikking ::

Sedaj se ve zakaj je ta film tako popularen,,, že samo govorjenje o filmu brez da bi ga vidu, sproža takšne komentarje, vprašanja...

eni pač ne gledamo ljubezenskih dram, srečnih happy end by hollywood, polizanih dram,

nekateri si pač želimo gledat kako kri šprica v potokih,,, recimo film kill bill,,, ampak film je interesanten zato ker se o osebi govori že 2000 let!!!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mad Max 4 Fury Road (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
23754072 (532) delavec44
»

The Passion of the Christ 2

Oddelek: Sedem umetnosti
313447 (372) oo7
»

Good Boys

Oddelek: Sedem umetnosti
373638 (2820) imagodei
»

Srbski film

Oddelek: Sedem umetnosti
485924 (4573) Nikec3

Več podobnih tem