Forum » Izdelava spletišč » PHP in Access-ova baza...
PHP in Access-ova baza...
Groovy ::
Pozdravljeni.
Ali mora biti baza v MySqlu, ali je lahko v Accessu?
To me zanima, ker nikakor ne najdem ukaza za odpiranje tabele v Accessovi bazi ( mysql_select_db, fbsql_select_db, msql_select_db, mssql_select_db, javijo napako pri odpiranju.)
Samo bazo odprem z odbc_connect($host, $user, $pass)
Thanx
Ali mora biti baza v MySqlu, ali je lahko v Accessu?
To me zanima, ker nikakor ne najdem ukaza za odpiranje tabele v Accessovi bazi ( mysql_select_db, fbsql_select_db, msql_select_db, mssql_select_db, javijo napako pri odpiranju.)
Samo bazo odprem z odbc_connect($host, $user, $pass)
Thanx
I am the captain of my soul
Nox ::
v bistvu si si sam odgovoru...odpreš jo lahko le čez ODBC.
Ukaza za odpiranje tabele(database si mislil), ga pa ni kr je že izbrana v DSN zapisu(po tvoje host) -> odbc_connect(dsn, user, pass)...
torej če uporabljaš w32, jo lahko izbereš v control panel/administrative tools/data sources in v dialogu pod jezičkom DSN, poiščeš zapis ki si ga uporabil in ga urediš(notr zapišeš pod database, tisto bazo ki jo rabiš)...
za linux..pa ne vem -> nikol ne uporabljam ODBC-ja
pa ne me tepst, če je kaj netočno...kr se z access-ovimi bazami/ODBC-jem nisem pretirano ukvarjal...
Ukaza za odpiranje tabele(database si mislil), ga pa ni kr je že izbrana v DSN zapisu(po tvoje host) -> odbc_connect(dsn, user, pass)...
torej če uporabljaš w32, jo lahko izbereš v control panel/administrative tools/data sources in v dialogu pod jezičkom DSN, poiščeš zapis ki si ga uporabil in ga urediš(notr zapišeš pod database, tisto bazo ki jo rabiš)...
za linux..pa ne vem -> nikol ne uporabljam ODBC-ja
pa ne me tepst, če je kaj netočno...kr se z access-ovimi bazami/ODBC-jem nisem pretirano ukvarjal...
zeusus ::
bom kr tule vprašu. kaj mi svetujete, povezavo php z mysql, ali php prek odbc z accessovo SQL bazo. nekak se mi zdi za arhiviranje in upravljanje z bazo lažja slednja varianta, zato tudi to sprašujem. v čem so prednosti/slabosti?? je velika razlika v hitrosti?
hvala!
LP, ZeuS
hvala!
LP, ZeuS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zeusus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] Knjiga gostovOddelek: Izdelava spletišč | 3159 (2362) | darix |
» | problem z mysql serverjemOddelek: Izdelava spletišč | 1498 (1271) | koloredo |
» | ASP in direktni query v MySQLOddelek: Programiranje | 1706 (1600) | BBB |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2158 (2043) | Fim |
» | PHP help!Oddelek: Programiranje | 1733 (1571) | rc-car |