» »

Kateri mail strežnik izbrati? Postfix? Hula?

Kateri mail strežnik izbrati? Postfix? Hula?

BorD ::

Pozdrav vsem!

Potrebujemo mail strežnik, ki bi bil enostaven za konfiguriranje in dodajanje/odstranjevanje uporabnikov. Šlo bo namreč za neke izpite, kjer bo vsak teden potrebno dodati kar nekaj skupin uporabnikov in jih po opravljenem izpitu spet odstraniti z mail strežnika. Kateri mail strežnik naj izberem? Svetujte, prosim.

Poskušal sem s Hulo, vendar imam nekaj problemov: web admin se sesipa, ko kreiram uporabnike, ne morem se prijaviti v uporabniški del z uporabniki, ki jih uspem kreirati, ... Uporabljal sem zadnjo verzijo.

Ker se mi mudi, sem s Hulo zaenkrat obupal in bi rad naredil nekaj na hitro. V ta namen sem namestil Webmin in konfigururam kar Postfix. Bom pač zaenkrat kreiral linux uporabnike, to bo že šlo. Strežnik lepo pošilja in prejema mail med uporabniki lokalnega strežnika. Imam pa še nekaj težav:

- ne prejema mailov z interneta (torej zunanjih); sploh ne pridejo do strežnika, ker se v logih ne vidi nič;
- ne morem se povezati z outlookom (kar bo nujno), verjetno zato, ker se strežnik ne odziva na portih 25 in 110 (telnet vrne Connection refused). Firewall ima odprte porte, tudi izklopil sem ga že, pa isto. Postfix teče. Kaj sem še spregledal?

Prosim za kak vzpodbuden nasvet, ker me počasi mineva potrpljenje.

LP, BorD

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z DNS strežnikom

Oddelek: Omrežja in internet
314579 (3771) Bakunin
»

Email Server

Oddelek: Pomoč in nasveti
181690 (1006) bluefish
»

Lastni poštni strežnik(kako ne biti označen kot spam)

213339 (2899) BlackPanx
»

Mail strežnik na linuxu

131905 (1604) x.sci
»

blacklisted: list.dsbl.org

152337 (2136) Bakunin

Več podobnih tem