Forum » Kaj kupiti » Katera plosca za P4
Katera plosca za P4
alexb ::
Zivjo!
iscem plosco za P2.4C ki bi bila primerna za kaksen spodoben overclock.
Izbral sem tri mozne kandidatke : - ABIT IC7
- ABIT AI7
- ASUS P4P800 Deluxe
Plosc amora imeti SATA (raid ni nujno - te ga imajo vse tri), in pa FW (TO NUJNO - te ga imajo) GBlan ni zahteva.
Je se katera druga plosca primerna?
Kako se obnesejo te omenjen tri plosce? Kaksne izkusnje?
Ram imam PC3700 (4.4 nc cipi, KingMax). Cilj OC je tam ene 3.3-3.4ghz, FSB:RAM 5:4 ratio..
iscem plosco za P2.4C ki bi bila primerna za kaksen spodoben overclock.
Izbral sem tri mozne kandidatke : - ABIT IC7
- ABIT AI7
- ASUS P4P800 Deluxe
Plosc amora imeti SATA (raid ni nujno - te ga imajo vse tri), in pa FW (TO NUJNO - te ga imajo) GBlan ni zahteva.
Je se katera druga plosca primerna?
Kako se obnesejo te omenjen tri plosce? Kaksne izkusnje?
Ram imam PC3700 (4.4 nc cipi, KingMax). Cilj OC je tam ene 3.3-3.4ghz, FSB:RAM 5:4 ratio..
Wox ::
Vse tri so zelo dobre plate. Jaz bi dodal še Asus P4C800-E Deluxe. Odločitev pa je tvoja.
Aja. Praviš da boš navijal. Kar se tiče IC7. Ima problem z undervoltom Vddr in Vtt nad 2,8V. Tako da za visoke FSBje moraš uporabit kvalitetne RAM-e, ki že brez višanja napetosti gredo visoko. Asus P4C800-E ma probleme s stabilnostjo Vcore pri P4 nad 3.0GHz in pa Vddr gre samo do 2,85V. Se pa da ta plata kar enostavno modat. AI7 sicer nimam, sem pa slišal da je to zelo dobra plata samo ni glih za doseganje ekstremnih FSBjev (tam nekje do 230MHz).
Aja. Praviš da boš navijal. Kar se tiče IC7. Ima problem z undervoltom Vddr in Vtt nad 2,8V. Tako da za visoke FSBje moraš uporabit kvalitetne RAM-e, ki že brez višanja napetosti gredo visoko. Asus P4C800-E ma probleme s stabilnostjo Vcore pri P4 nad 3.0GHz in pa Vddr gre samo do 2,85V. Se pa da ta plata kar enostavno modat. AI7 sicer nimam, sem pa slišal da je to zelo dobra plata samo ni glih za doseganje ekstremnih FSBjev (tam nekje do 230MHz).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ABIT IC7 (navadna) ali ASUS P4C800 (ne-deluxe)Oddelek: Kaj kupiti | 1252 (909) | OwcA |
» | Katero matičnoOddelek: Kaj kupiti | 985 (913) | boštjan |
» | Intel pentium 4Oddelek: Navijanje | 1030 (983) | DjTonic |
» | Springdale/Canterwood -- kaj je že boljše? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6097 (4871) | VASkO |
» | Kupujem novo kisto - prosim pomentirajte moj izbor....Oddelek: Kaj kupiti | 2145 (1612) | schurda |