» »

Integracija zvoka v powerpointu

Integracija zvoka v powerpointu

mercury ::

Živjo,
Ko sem pred kratkim delal prezentacijo v powerpointu sem ugotovil, da si ta zvoka ne zapeče v .ppt file ampak le absoluten naslov .wav datoteke. Zaradi tega je vsa prezentacija zelo neprenosljiva ( spečeš na CD in že ne deluje več, ker pač zvok ni več na istem naslovu ). Obstaja kaka možnost da bi zvok zapekel v .ppt file ali pa da bi vsaj uporabil relativno naslavnjanje in ne absolutno?

L.P.

marS ::

če se da video se da tut audio!¨
Insert->Sound from file
in vstaviš zvok.
Ko datoteko shraniš na svojem pc-u ti ni treba vedet poti.

Če pa želiš prenašat prezentacijo kam potem je najbolje da jo exportiraš v .pps ker pobere vse kar je v prezentaciji.
Za prenašat prezentacijo pa je najbolje da v en direktorij naložiš vse multimedijske filete in prezentacijo ter potem tako zlinkaš in cel direktorij zapečeš na CD. potem bo laufalo.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Ali te nisem prav razumel ali pa ne bo delovalo. Recimo da imam glasbo in .pps in .ppt file na C disku. Potem zadevo zapečem na CD. Stvar ne več delovala, ker na drugem računalniku na C disku ne bo glasbe ampak bo na D-ju ( CD ). Spet drugi problem je, da ni pri vseh računalnikih D disk CD, lahko je E, F, G, H..... V tem je problem.

1) nekje na nekem disku narediš direktorij prezentacija
2) odpreš poverpoint narediš prezentacijo z vsemi multimedijskimi dodatki in jo shraniš v direktorij prezentacija
3) greš iskat vse te multimedijske dodatke ki si jih uporabil v prezentaciji in jih zmečeš (skopiraš) v direktorij prezentacija
4) še enkrat odpreš prezentacijo in vse multimedijske elemente popraviš: povežeš jih na tiste katere si skopiral v direktorij prezentacija
5) Sedaj imaš v enem direktoriju prezentacijo in vse multimedijske fajle (zvoke in videe).
6) za nosit okoli lahko narediš
a: prezentacijo exportiraš v pps z čarovnikom in on/čarovnik/ te nekje vpraša ali hočeš tudi dodatke, tam moraš odgovorit da, važno je tudi ko te vpraša za predvajalnik, mu odgovoriš naj ga vzame s sabo in potem ti naredi samostoječo prezentacija.pps datoteko, ki jo lahko zapečeš na CD in ko jo boš prenašal naokoli se ti bo vedno ali predvajala /če je na tistem pcju instaliran power point/ ali instalirala, če si dal opcijo da ti pobere tudi predvajalnik ppt datotek oz. PPT Viewer.
b: cel direktorij prezentacija zapečeš na CD in, če ima računalnik kjer boš predvajal prezentacijo power point, ti mora delat brez napake,
7) meni se sicer še ni zgodilo, ma če ti ne bo predvajalo kake multimedijske datoteke je lahko napaka tudi kje drugje - mogoče tisti pc ne podpira nekih zvočnih datotek, kaj jaz vem, npr. problemi so z različnimi mp3ji /VBR, CBR/ videi /qt, avi, rm, asf, wmv, itd.../
8) če sem vse zapekel v en direktorij se mi še ni zgodilo da ne bi delovalo (ob upoštevanju pogojev pri toč.7
...no more heroes...

To že bolje razumem! Hvala!!!!!
Mi lahko samo še poveš, za katero verzijo PowerPointa si govoril in kje dobiš tistega wizzarda za exportirat v .pps?

hvala še enkrat!!!

velja za verzijo ppt 2000 in naprej /ma po moje tudi z ppt97

wizard imaš ko greš v roletni meni File (datoteka) -> Pack and go..
...no more heroes...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Power Point - posneta datoteka se ne odpre več II

Oddelek: Programska oprema
6571 (495) lenoba77
»

PowerPoint

Oddelek: Pomoč in nasveti