» »

Geforce FX5900xt navijanje

Geforce FX5900xt navijanje

Caboose ::

Hja mam en problem, tale moj gigabytov FX se mi noče naviti preko 460mhz GPU (390 orig), in ne preko 819mhz RAM (700 orig) , najbolj čudno pa je to, da se grafična SPLOH ne greje. Če je tako navita je mlačna. Če jo bolj navijem, se slika popači in aplikacija (aquamark) zamrzne. Grafična pa sploh ni vroča. Zanima me, če ne dobi dovolj štroma? oz. če se da kaj postoriti v biosu, mogoče flashat?

Hvala za nasvete!
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

DjTonic ::

Kot kaže si prišel do meje nad katero tvoja grafična več ne deluje stabilno. Ponavadi so razlogi zato premajhne voltaže, ki ti jih regulatorji zagotavljajo zato bo treba poseči po kakšnem voltmodu.

Mikrohard ::

Saj je to za nemodificirano grafičo čisto spodoben rezultat. Jaz moje ne morem naviti preko 460/800... je prenizka voltaža na jedru in še napajalnik imam preslab (nihanje napetosti).

jaz imam enermaxovega 300 vatneža. Mogoče kak link do 5900XT voltmoda?

Jackal ::

Za V-mod imaš na kartici na zadnji strani dva Intersilova ISL6522CB čipa. Tisti, ki je bolj na zadnjem delu kartice regulira napetost GPUja, tisti, ko je bolj na sprednem delu regulira napetost spomina. Vsa umetnost je, da pin 5 tega čipa vežeš na maso (7 pin istega čipa) preko potenciometra (pin 1 je vedno tam, kjer je ena taka mala jamica na čipu). Pri vrednosti potenciometra okoli 3k bi moral imeti napetost GPUja kakih 1.6-1.7V. Več naj ne bi bilo preiporočljivo. Tako da bi bil primeren kak 5k potenciometer z zaporedno vezanim 3k uporom za varovalo, v primeru da zavrtiš potenciometer čisto na 0.

Slikica

Pa še referenčne točke za kontroliranje napetosti:

1.3V je 2D napetost za GPU, ki se potem v 3D načinu dvigne na 1.45V
3V je pa napetost za ram. Ta napetost je zelo odvisna od tega kakšen ram ima kartica. Nekatere imajo 2.5V.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: OwcA ()

userc ::

Hmm, tut pri meni so se vsi GigaBytei vsi slabo navijali, tako plošče kot grafike... bistveno slabse od asusa, msija ali leadteka, zadnc sem kolegu prodal MSI FX 5900XT k mu je cip šel na 500MHz ram pa na 900 MHz... cool ne? :\

Tic ::

Jaz mam leadteka. Sel na default 512/940.
persona civitas ;>

Nikita H ::

men pa na 480/900, na 910 so začel nastajat artefakti. Samo tu gre za lx kartico in ne za xt.

lx/xt ni isto?

Nikita H ::

seveda ni. Tudi prepozna ti rač. lx kot navadno 5900.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z Volt modom na GF4 TI4200 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1047193 (5701) _Dejan_
»

Navijanje FX 5900 XT (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
625230 (3746) Caligula
»

V-mod 5900xt

Oddelek: Navijanje
91289 (1120) Lazy
»

Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
807159 (5771) BigSexy
»

Powermagic Radeon 8500LE "pencil trick"

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161439 (1089) morphling1

Več podobnih tem