» »

problem pri zagonu starega računalnika

problem pri zagonu starega računalnika

majlo ::

Kolega mi je prinesel star računalnik v popravilo. Konfiguracija:
- celeron 350
- neka bx plata
- 192mb ram
- hdd 12gb
- grafika radeon 7000
- neka zvočna na isa vodilu
- cd rom
- gor je naložen win xp pro

Problem nastane pri zagonu. Normalno se začne nalagat win, nato pa zapiska in ne gre nikamor več. Računalnik popolnoma zmrzne, niti lučka za disk se noče več prižgat. Probal sem ponovno naložit windowse, vendar se komp med podtopkom obesi - ne pridem niti do formatiranja diska.

Kako bi rešil to zadevo?

LP Majlo

Roadracer ::

Hmm to tvoje piskanje ti lahko veliko pove o napaki! Če ti nič ne napiše na monitorju pa poslušaj kolikokrat in kako dolgi so piski! Najprej probaj ugotovit katero plato imaš in na netu poglej za user manual, v njem ti piše kaj piski pomenijo! Lahko je napaka na plati! Problem bi moral malo bolje opisat! Le maš možnost poskusi z testiranjem komponent v drugem računalniku, najprej disk in še kakšna zadevica! Lahko pa tudi greš tako da pogledaš če je kje spor v strojni opremi, tako da odklopiš vse nepotrebne zadeve, zvočna, cd, modem, mrežna, dodatni rami(tu lahko potem testiraš različne ploščice)!
Veliko uspeha!

majlo ::

mislim da to ni piskanje matične plošče kot npr ko narobe vstaviš kakšno komponento pa ne dela.
Zapiska ko se že enkrat pojavi napis welcome to windows.
Sem šel v bios, pa vidim, da ni nastavljenega datuma in ure. In spremenim iz 1.1.1998 na 26.03.2004, shranim in comp se normalno štarta??????????????????? In takoj sem šel povozit vindowse kar preko - je uspelo:D

Inštaliram, reštartam in gre normalno!! WTF?

Je možno, da bi bilo to narobe al pa je mel comp samo slab dan? Da ne bo slučajno prasec rikno ko ga bom vrno kolegu?

Hvala za pomoč Roadracer samo mislim da ni bilo to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507203 (5149) GTX970
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

492004 (1467) Dominik91
»

Piskanje/težave z zagonom windowsov

8850 (787) Rotaidal
»

Kišta piska (visokofrekvečni pisk, nadležen zvok, kot komar oz. črički...)

Oddelek: Strojna oprema
201951 (1535) Tilen
»

Hardwerski problem

171071 (866) BlackHole

Več podobnih tem