» »

Notebook za videomontazo

Notebook za videomontazo

neki ::

nameravam kupiti naslednji notebook:
TroNote T85
Intel 2.8
40 Gb disk
512 Ram
DVD-R pekac
Radeon 64 Mb
In ostalo
cena je 340.000

med drugim bi ga uporabljal za videomontazo in me zanima ce je disk s 4500rpm sploh sposoben delat DV capture, brez frame dropov? Uporabljal bom Premiere Pro.

Dobrodosli so pa tudi nasveti, komentarji, mnenja vseh ki notebooke uporabljate tudi za montazo.

freserovski ::

boljše bi bilo, če bi bil hitrejši, ampak pomoje je sposoben.
Lahko bi bil večji kot 40 gb, če hočeš še imet kaj druga zraven kot en film iz kamere :))
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

faca9 ::

Zivijo,

sam uporabljam notebook Toshiba za montazo videa. Ima 512MB Ram, 60 GB (4500 rpm) diska, proc pa je 2.0 Pentum M. Program za montazo Premiere PRO.
Video, ki ga montiram je navadno sestavljen iz okoli 150 delov v skupnem trajanju od 20 do 30 minut.

Pred nedavnim sem si dokupil zunanji disk, ker zacne prostora na trdem disku nitro zmanjkovati. Edina stvar, ki bi jo dopolnil, bi bila ta, da bi zamenjal 512 MB Rama za 1024 MB. Ce kombiniras video MJPEG in DV, mu pricne kmalu primanjkovati RAMa. Za samo delo z DV pa ni problemov.

Video zajema brez drop framov (oz. so izjemno redko), le disk mora biti defragmentiran.

Tezave se je koncala z dokupom zunanjega trdega diska. Le tega imam prikljucenega preko USB 2.0 vhoda in zadeva spila pravzaprav idealno.

LP,
David

Jebiveter ::

Mogoce bi za videomontazo bil primernejsi kateri od Applovih PowerBookov. Res so drazji od navadnih notebookov, a jim ni primerjave, ko pride video editinga ipd.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

neki ::

no to sm hotu slisat, da se da zajemat!
disk je res mal mejhn, ampak za to ceno mislim da je to najboljsi notebook.
sm prasov ce se da za doplacilo zamenjat disk, pa so rekl da ne, da je v akcij tak komplet in ga ni mogoce spreminjat. no sam da je sposobn zajemat to mi je vazn :))

Caligula ::

Faca 9 daj probaj za stos direkt kompresirat z Moviemakerjem 2.
Nastavi na Video Large , variable bitrate.

PA poglej kako kvaliteto ti naredi in kompresijo,..

Jaz ko sem zacel Moviemaker uporabljat sploh nisem vec nekompresiranega Videa dol dajal, ker je kvaliteta za tako odlicna. Skoda, da dela samo v WMV formatu samo vseen.

Caligula ::

Skratka tako, da direktno, ko ti jemlje video s kamere ze kompresira.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja rama in nov SSD

Oddelek: Kaj kupiti
404945 (4277) klinker
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395210 (4049) Gwanaroth
»