Forum » Operacijski sistemi » [Fedora] Tezave s prijavo v sistem
[Fedora] Tezave s prijavo v sistem
sc5899 ::
Danes sem namesti prvic Fedoro in sem malo testiral , ter probaval razne stvari in ko
sem pri User Acount hotel spremenit user uporabnika je zmanjkalo štroma.
In zdaj se nemorem več prijavit v sistem.
Razen pod nekim xy pogojem ko me vrze v konzolo.
Tam mi prime password in lahko postanem root uporabnik.
Kako zdaj v konzoli spremenim oz izrisem prejsnji acount in se naredim kot novi admin!
Sem zacetnik v Linux-u!
Hvala
Lp
sem pri User Acount hotel spremenit user uporabnika je zmanjkalo štroma.
In zdaj se nemorem več prijavit v sistem.
Razen pod nekim xy pogojem ko me vrze v konzolo.
Tam mi prime password in lahko postanem root uporabnik.
Kako zdaj v konzoli spremenim oz izrisem prejsnji acount in se naredim kot novi admin!
Sem zacetnik v Linux-u!
Hvala
Lp
- spremenil: BigWhale ()
moj_nick ::
Če te direkt vrže v graphical login, stisni CtrlAltF1 in se logiraj kot root. Če te ne vrže v graphical login, se tudi logiraj kot root. Potem poženi
useradd -G users,audio,wheel tvojusername
passwd tvojusername
Ko si prijavljen kot root potem poženeš su tvojusername in si tvojusername.
useradd -G users,audio,wheel tvojusername
passwd tvojusername
Ko si prijavljen kot root potem poženeš su tvojusername in si tvojusername.
110111001001010001010000
sc5899 ::
Ja saj jaz lahko pridem do tega da sem root uporavnik!
Samo me zanimajo ukazi ki jih moram izvesti da bom spremenil username in geslo in da se bom potem v grafičnem načinu lahko prijavil.
Sory ampak danes drugic uporabljam linux tak da ne se jezit ce nevem osnovnih stvari.
Hvala
Samo me zanimajo ukazi ki jih moram izvesti da bom spremenil username in geslo in da se bom potem v grafičnem načinu lahko prijavil.
Sory ampak danes drugic uporabljam linux tak da ne se jezit ce nevem osnovnih stvari.
Hvala
moj_nick ::
S tistimi komandami narediš userja in mu dodeliš geslo.
Če že imaš userja pa nimaš gesla, naredi passwd tvojuser in mu dodeli nov password.
Če že imaš userja pa nimaš gesla, naredi passwd tvojuser in mu dodeli nov password.
110111001001010001010000
platoom ::
Ej jaz bi pa rad zvedel kako pridm v windows če newem kode od user acounta! Fotr mi je zaklenu com" pomagajte
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - pošlji aplikacijo na serverOddelek: Programiranje | 1542 (777) | HotBurek |
» | Izguba administratorskih pravic kot sudo uporabnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12261 (10208) | SeMiNeSanja |
» | Ubuntu - težava z mrežo in rootomOddelek: Operacijski sistemi | 1388 (1255) | lukaz |
» | problem prijavljanja v accountOddelek: Operacijski sistemi | 1477 (1335) | ql000 |
» | LINUX za windowsOddelek: Operacijski sistemi | 1645 (1193) | SleepLess |