Forum » Programiranje » c++ permutacije help
c++ permutacije help
xarts ::
zdravo vsem !!
imam eno nalogo, ki pa je nikakor ne znam resiti. bi mi znal kdo pomagat ? please!
Napišite program, ki za dano permutacijo brez ponavljanja množice leksikografsko urejenih elementov, pove njeno zaporedno številko. Npr: množica elementov je (a,d,i). Permutacija je ida. Zaporedna številka permutacije je 6.
koliko jaz tu razumem je da imam neko polje tipa char z tremi elementi. torej polje[3] = {'a','d','i'}
kako bi naredil da bi mi program sam zgeneriral vse mozne permutacije?
se pravi mozne permutacije so:
adi
aid
dai
dia
iad
ida
please help !
lp, xarts
imam eno nalogo, ki pa je nikakor ne znam resiti. bi mi znal kdo pomagat ? please!
Napišite program, ki za dano permutacijo brez ponavljanja množice leksikografsko urejenih elementov, pove njeno zaporedno številko. Npr: množica elementov je (a,d,i). Permutacija je ida. Zaporedna številka permutacije je 6.
koliko jaz tu razumem je da imam neko polje tipa char z tremi elementi. torej polje[3] = {'a','d','i'}
kako bi naredil da bi mi program sam zgeneriral vse mozne permutacije?
se pravi mozne permutacije so:
adi
aid
dai
dia
iad
ida
please help !
lp, xarts
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c++] nalogeOddelek: Programiranje | 6120 (4660) | technolog |
» | permutacija matrike v javiOddelek: Programiranje | 850 (709) | overlord_tm |
» | Matematika/Logika - teoretični pristopOddelek: Šola | 3627 (3350) | Tim Burton |
» | [Delphi] lexicographic orderOddelek: Programiranje | 1068 (949) | mISOk |
» | matematika pomoč(kombinatorika)(matura)Oddelek: Šola | 7018 (6600) | starsplash |