Forum » Kaj kupiti » Posodobitev
Posodobitev
MortalL ::
Najprej konfiguracija moje prazgodovinske mašine: (izpis iz 3DMark2001)
duron 996MHz,
plata MS8308E, ki dela na vsega 66MHz FSB
512 SDRAM
3D Prophet Hercules II Ti 64MB DDR TV-Out
Ko je bila mašina pred kake 1/2 leta formatirana sem dosegel na testu nekaj več kot 3000 pik, sedaj pa mi je padlo za 500 pik.(Določeni testi nisi Hardwersko podpirani)
Zanima me, kaj bi lahko neredil, da bi si grafiko nekoliko izboljšal. V špilu je max. 20k Sit
V poštev pridejo recimo tudi rabljene grafe iz bolhe v garanciji...Recimo sem gledal Ati Radeon 8500LE 128MB za 15K Sit.???
Hvala lepa za pomoč
duron 996MHz,
plata MS8308E, ki dela na vsega 66MHz FSB
512 SDRAM
3D Prophet Hercules II Ti 64MB DDR TV-Out
Ko je bila mašina pred kake 1/2 leta formatirana sem dosegel na testu nekaj več kot 3000 pik, sedaj pa mi je padlo za 500 pik.(Določeni testi nisi Hardwersko podpirani)
Zanima me, kaj bi lahko neredil, da bi si grafiko nekoliko izboljšal. V špilu je max. 20k Sit
V poštev pridejo recimo tudi rabljene grafe iz bolhe v garanciji...Recimo sem gledal Ati Radeon 8500LE 128MB za 15K Sit.???
Hvala lepa za pomoč
Kolega mi je svetoval, da naj ne bi toliko propomogla nova grafa, najbolj mu je v oči padlo, da dela plata na 66 MHz FSB. Predlagal mi je , naj pogledam malo po biosu, kjer sem dvignil frekvenco ramov iz 100 na 133 MHz. Tako imam zaj v 3DMarku2001 zopet preko 3000 pik.
Zanima me, ali ve kdo, kako bi dvignil frekvenco moje plate.
Ima kdo še kakšne druge pogruntavščine???
LP
Zanima me, ali ve kdo, kako bi dvignil frekvenco moje plate.
Ima kdo še kakšne druge pogruntavščine???
LP
boštjan ::
66MHz FSB ti dela procesor ne plata,če se ne motim pa bi moral ta duron delat na 100FSB,torej dvigni FSB na 100MHz. Kolikor vidim imaš SIS730 vezni nabor in to bi 100% moralo delat na 100FSB.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
Dr_M ::
duroni delajo na 100mhz oz 200ddr. se pravi ce mas durona 1000 mas mnozilnik 10 in ce das na 133mhz bos potem duron delu na 1330mhz, kar pa mocno dvomim da bo. verjetn bo su tm najvec za 100-150mhz gor. bi blo pa fino ce bi ga odklenu (ampak ce ne ves kako, se raj ne lotevi tega!!).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Kje pa se nastavi frekvenca, v biosu je nikakor ne najdem???
Lahko pa nastavim na 1330 MHz procesor, ampak mi ga noce zalaufat.
Lahko pa nastavim na 1330 MHz procesor, ampak mi ga noce zalaufat.
knjigico od plate v roke in v bios pa gremo.ti moraš frekvenco zunanjega vodila spremenit in ne končne frekvence. Išči v smeri external clock,kjer maš zdaj 66MHz,prestavi na 100MHz.
Oprosti moji nevednosti:
V biosu sem nasel frekvenco procesorja, ki je nastavljena na 100MHz in je nikakor ne morem spremeniti!!!???!!!
Drugje pa ni NIKJER nic podobnega.
Mam ful star bios - ali bi kaj funkcij pridobil z fleshanjem, ceprav je najnovejsi flash, ki sem ga zaenkrat nasel star dobri 2 leti?
V biosu sem nasel frekvenco procesorja, ki je nastavljena na 100MHz in je nikakor ne morem spremeniti!!!???!!!
Drugje pa ni NIKJER nic podobnega.
Mam ful star bios - ali bi kaj funkcij pridobil z fleshanjem, ceprav je najnovejsi flash, ki sem ga zaenkrat nasel star dobri 2 leti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MortalL ()
Witboy ::
Hm... kdo bi si mislu ne ;) Ni pomembno koko je star, pomembno je koko je novejsi od unega k ga mas na plati ;)
Na 1330Mhz pa ne daji proca da ne bos kej sjebu... ker ce misls kaj takega delat ga moras prej odklenit. Hm... ce se misliš v to podati pa mal po netu poiški odklepa nje duronov. Je blo včasih ogromno navodil. Sam... pazi! Lahko unicis CPU!!!!
Na 1330Mhz pa ne daji proca da ne bos kej sjebu... ker ce misls kaj takega delat ga moras prej odklenit. Hm... ce se misliš v to podati pa mal po netu poiški odklepa nje duronov. Je blo včasih ogromno navodil. Sam... pazi! Lahko unicis CPU!!!!
če je na 100,pol je itak v redu,ne vem kje ti pol vidiš 66MHz?
Vidim jo v benchmarkih, ki sem jih zagnal: 3DMark2001 in se eden, ki mi ga je posredoval widboy, pa ga sedaj ne vem, ker nisem na domacem compu.(Sissoft??? al neke takiga)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5008 (3847) | mihamedo |
» | Celeron II in napetosti... potrebjem nasvetOddelek: Navijanje | 1846 (1623) | MadMax |
» | Ram pri navijanjuOddelek: Navijanje | 1707 (1309) | element |
» | Kera plata bi bla najboljsaOddelek: Navijanje | 1148 (914) | PsiHO |
» | K7T Turbo in AGP bus speed too highOddelek: Navijanje | 1195 (1006) | frudi |