» »

Hotbar

Hotbar

Valery ::

Hotbar mi je nehal delovati. V Nadzorni plošči Dodaj odstrani… sem zanesljivo odstranila program, da bi si ga potem lahko instalirala na novo. Toda na spletni strani, kjer se lahko instalira Hotbar, mi je ponujalo možnost samo nadgradnje, ne pa instaliranja. V Pogledu je bil Hotbar še vedno prisoten in sem ga lahko obkljukala ali odkljukala, njegove vrstice pa ni bilo več. Delal seveda tudi ni. Tudi v raziskovalcu pod Files je še obstajal, čeprav sem ga, kot sem že omenila, kot program odstranila. Potem sem v Raziskovalcu v Files hotela Hotbar izbrisati, pa me je pričakalo to besedilo: Hb Core Srv. Dll ni mogoče izbrisati. Dostop je zavrnjen. POSKRBITE, DA DISK NE BO POLN ALI ZAŠČITEN PRED PISANJEM, OZIROMA DA DATOTEKA NE BO V UPORABI.
Disk še zdaleč ni poln, datoteka ni v uporabljana (ali pa ne razumem tega pojma?). Outlook Express in internet sta izključena. Torej obstaja samo možnost, da DISK NE BI SMEL BITI ZAŠČITEN PRED PISANJEM, kot me je opozarjalo v opozorilu. Ne vem, kje in kako lahko naredim, da disk v času, ko bi brisala Hotbar, ne bi bil ZAŠČITEN PRED PISANJEM?
Hvala za pomoč! :)
  • spremenilo: Valery ()

BaRtMaN ::

Lahko, da si imela Internet Explorer odprt. Probaj ročno zbrisati še enkrat, takoj po vklopu računalnika.

Valery ::

Ne, nisem imela odprtega Intrernet explorera. tudi Outlooka express ne.
Danes sem naredila po tvojih navodilih, izklopila računalnik, ga spet vklopila, šla na Raziskovalec in Files ter hotela odstraniti Hotbar. Pa nič! :|
Pisalo je enako:
"Hb Core Srv. Dll ni mogoče izbrisati. Dostop je zavrnjen. POSKRBITE, DA DISK NE BO POLN ALI ZAŠČITEN PRED PISANJEM, OZIROMA DA DATOTEKA NE BO V UPORABI."
Morala bi po navodilih sodeč ZAŠČITITI DISK PRED PISANJEM, pa se mi še sanja ne kako. Ogromno ur sem izgubila z ugibanjem in raziskovanjem o tem. :'( Ali mi lahko še kdo pomaga?

LoneWolf ::

Neah, zascita diska pred pisanjem nima nic s tem. Tvoja datoteka je DLL, integrira se v Explorer in se avtomatsko nalozi, zato je v uporabi - ne mores je zbrisat, dokler se uporablja.

Tale Hotbar je ocitno naredil malo packarije, nima pravilne deinstalacije in pusca za seboj stvari, ki jih ne bi smel. Zaradi DLL datoteke same se ne sekiraj, niti je nima veliko smisla poskusat zbrisat. Taksni dodatki Explorerju se integrirajo preko zapisov v registru in te moras zbrisat - ko tega ne bo vec, Explorer ne bo vec poskusal nalozit Hotbara, ta ne bo vec v uporabi in zelo verjetno ga bos lahko se enkrat instalirala, ali pa vsaj odstranila DLL.

Za zacetek poglej pod tale dva kljuca v registru (uporabi RegEdit):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Extensions in
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar ,

poisci vse sklice na Hotbar in jih zbrisi. Rebootaj in poglej, ce Explorer se vidi Hotbar oz. ce se ga zdaj da na novo instalirat. Ce se ne gre povej, pa bom malo bolj podrobno pogledal, kaj tocno pocne Hotbar z Explorerjem.

Mercier ::

Če še nimaš, inštaliraj Support Tools iz windows xp ali 2k CDja. Uporabi Msicuu.exe: Windows Installer Cleanup Utility, če je mogoče. Navodila poglej v help-u.

zvery1 ::

o marija....jest ta spyware wsem odstranjujem, ti si ga pa se zelis?!?
Hmm...Jest ga odstranjujem preko registra in sicer iskenje po ključno besedo hotbar.
Ko izbrises vse vnose izgine iz windowsev.
Pol pa iskanje pa download:)

LP
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Daedalus ::

Hotbar? Adaware ga prav lepo zbriše.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Cokolesnik ::

Naštej mi razloge, zakaj uporabljaš Hotbar. Za vsakega ti podam rešitev, ki ne bo zahtevala nameščanje tovrstnih zadev oz. povzročanja nevšečnosti, nepotrebne obremenitve, smetenja sistema.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Valery ::

Nekdo me je opozoril, da je z registra nevarno brisati, ker si lahko narediš kako škodo, a to drži?

Zanima me, če je treba v urejevalniku registra izbrisati prav vse, kar spada pod Hotbar? Bojim se, da ne bi kaj po nepotrebnem izbrisala. V urejevalniku registra še nikoli nisem ničesar počela. To mi je novo.

Kaj pa je to Adaware? Kje ga najdem? :\ Hvala pa vam za vso dosedanjo pomoč! :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Valery ()

ToniT ::

Adaware se dobi na http://www.lavasoft.de/

Register pa pusti pri miru, če nisi prepričana, kaj delaš!

Valery ::

Trenutno sem si instalirala IncrediMail, ki je tudi čudovit za pošiljanje prijaznih mailov. Nisem rada preveč uradna pri pisanju mailov (prazni beli papir). Hotbar pa mi je všeč zaradi mnogih razlogov. Med drugim tudi zaradi velike izbire Backgroundov in zanimivih Skin-ov, s katerim sem si lepšala videz ekrana. Ali obstajajo še boljše zadeve? :)

Cokolesnik ::

Če recimo uporabljaš Outlook Express, imaš zanj na stotine ozadij in drugih efektov (t.i. Tiskovin, angleško Stationaries, upam da sem prav napisal), prav gotovo pa obstajajo tudi za druge poštne kliente. Pravzaprav pa je tako: če vklopiš html format pisanja e-sporočila lahko po želji nastavljaš velikost, barvo in še kaj (pisave), dodajaš slikice, sliko/barvo za ozadje... Brez dodatnih programov.

Po drugi strani pa je tako, da osveščeni uporabniki pišejo sporočila v tekstovni obliki, osveščeni poštni odjemalci pa po privzetem blokirajo html ukaze, torej prikazujejo "barvna" sporočila brez barv, če uporabnik ne določi drugače.

Takšne ali drugačne umetnije se prilaga kot priponko.

En primer že pripravljenih tiskovin za Outlook Express: LINK
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Lith ::

vseeno pa lahko poskusiš zbrisat .dll fajl če windows zaženeš v varnem načinu in potem zbrišeš. Tam v varnem načinu ga pa menda ne bo problem se rešit, potem pa ponovni zagon in .....

Valery ::

Najlepša vam hvala za nasvete. Sem se spet kaj novega naučila. Naj pa vam povem, da se mi je Hotbar spet sam od sebe pojavil v Outlooku, v Explorerju pa ga ni, a tam ga sploh ne pogrešam.
Še enkrat hvala! :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave s prižiganjem računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
9691 (572) bluefish
»

Tezave z mapo Program Files

Oddelek: Pomoč in nasveti
5898 (807) samurajV
»

Outlook in anime smile...

Oddelek: Pomoč in nasveti
5731 (682) boštjan
»

AD-AWARE ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
81068 (913) Kriko
»

Problem pri brisanju datoteke?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141847 (1706) Dax

Več podobnih tem