» »

Kako komunicirati preko mreže oz. neta C ali Java

Kako komunicirati preko mreže oz. neta C ali Java

rider97_ ::

Zelo bi bil vesel, če bi mi znal kdo dat enepar napotokov kako naj se lotim sledečega, rad bi v delal v svoj špil 4vVrsto(http://users.volja.net/rider97/Razno/st... da bi se ga dal igrat prek neta oz. mreže, prabu bi de bi pošilal čez v bistvu samo en integer.
Sem še :\ začetnik, programiram šele od oktobra naprej, ker sem se spravu FRI študirat, tko de moje znanje so osnove Cja in Jave.

Jst ::

Če delaš v kakšnem novejšem okolju, kot so Borland ali Microsoft, potem ti priporočam uporabo Indy komponent. link. Če se odločiš, da boš delal s temi komponentami, ti lahko svetujem jaz, saj sem naredil že kar nekaj aplikacij s temi komponentami. Tako client/server, kot multitier, client/server->mysql.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

kopernik ::

Poglej si package java.net.*, predvsem razred HttpURLConnection, ki je namenjen odpiranju http povezave do nekega naslova (IP-ja). Z appleti nisem do sedaj skoraj nič delal, toda mislim, da lahko applet komunicira samo s serverjem, od kjer izvira (ne more torej poslušati na nekem portu in čakati, da ga pokliče drugi applet). Kaj bi jaz naredil:

1. en servlet, ki bi v bistvu vodil komunikacijo in celotno igro
2. appleti bi samo izrisovali stanje, ki bi ga dobili od servleta

Če si še nov v Javi, je to morda dokaj težavna naloga. Če imaš možnost namesto appletov narediti kar stand-alone aplikacije, je morda lažje. Torej, je uporaba appletov nujna ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

rider97_ ::

Ja sej jest v bistvu nebi rabu, de bi se špil igrov tko kt applet kot je zdej na netu, ampak tko de bi mela vsak na svojmu računalniku špil... Hvala si bom pogledu tisto net knjižnco v javi.

kopernik ::

Pojdi na tale naslov in si prenesi knjigo Thinking in Enterprise Java (ja, zastonj jo dobiš in to legalno:) ). Preberi si poglavje Network programming with Sockets & Channels in vse ti bo jasno o komunikaciji med dvema programoma. V bistvu je zelo enostavno. Pa kar vprašaj, če ti kaj ne bo jasno.

dav^doff ::

isci na googlu "java tcp chat program" jih je malo morje, isto logiko ti uporabi v smislu da pac posiljas en integer prek tcpja (vsaka stran je torej lahko server ali client),
ali pa naredi to z web servici, .net remoting...

nea si neke custom pakete vleci, ker te bodo sam zmedli :>

kopernik ::

java.net.* ni custom knjižnica :) Pravzaprav je to bistveni del Java API-ja ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[JAVA] zaustavitev niti (threadov)

Oddelek: Programiranje
223140 (3140) morbo
»

Null pointer Exception[Java]

Oddelek: Programiranje
61433 (1294) infiniteLoop
»

[Delphi] client server

Oddelek: Programiranje
61252 (1111) jvolk
»

Kako pošiljanje datotek v JAVI.

Oddelek: Programiranje
141820 (1691) kopernik
»

novi java problemi

Oddelek: Programiranje
51189 (1049) StratOS

Več podobnih tem