Forum » Programiranje » [Delphi] client server
[Delphi] client server
l0g1t3ch ::
Stvar je taka v Javi sm naredu en Simpl echo server in clienta zanj zdej me ša čist tko zanima če se da na ta moj server povezat clienta spisanega v drugem jeziku, konkretno Delphiju.
primer kak ma zdej clienta v Javi
Zdej bi pa ful lepo prosu kakega mojstra v Delphiju če mi tole v delphi vrže
Pač tko d bo eno okno pa gor eno polje za vnos in izpis texta pa gumb za pošlji Toj vse kar rabm. Sej pomoje ni vlik dela glede na to d je 50 vrstic kode tole v javi. Ampak jest sm delphi že čist pozabu pa teh zadev z netom niti nkol nism znav
Aja pa server poslusa na portu 4444
Če se komu da vržet skupej to v Delphiju pa nek objavit source dobi za pivo če se uglasi v lok.
primer kak ma zdej clienta v Javi
import java.io.*; import java.net.*; public class Klient { public static void main(String[] args) throws IOException { Socket socket = null; PrintWriter out = null; BufferedReader in = null; String line; if (args.length!=2) { System.err.println("Uporaba: host, port"); System.exit(1); } try{ socket = new Socket(args[0], Integer.parseInt(args[1])); // vzpostavimo povezavo na računalnik in vrata out = new PrintWriter(socket.getOutputStream(), true); // tok za pisanje in = new BufferedReader(new InputStreamReader(socket.getInputStream())); // tok za branje } catch (UnknownHostException e) { System.out.println(e.toString()); System.exit(1); } catch (IOException e) { System.out.println(e.toString()); System.exit(1); } BufferedReader stdIn = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); // beremo iz std. vhoda String niz; while(true) // beremo kar strežnik pošilja { System.out.println("Vnesi text"); niz = BranjePodatkov.preberiString(); out.println(niz); niz = in.readLine(); System.out.println(niz); if(niz.equals("konec")) break; } out.close(); in.close(); stdIn.close(); socket.close(); // poleg tokov zapremo še Socket posebej } }
Zdej bi pa ful lepo prosu kakega mojstra v Delphiju če mi tole v delphi vrže
Pač tko d bo eno okno pa gor eno polje za vnos in izpis texta pa gumb za pošlji Toj vse kar rabm. Sej pomoje ni vlik dela glede na to d je 50 vrstic kode tole v javi. Ampak jest sm delphi že čist pozabu pa teh zadev z netom niti nkol nism znav
Aja pa server poslusa na portu 4444
Če se komu da vržet skupej to v Delphiju pa nek objavit source dobi za pivo če se uglasi v lok.
l0g1t3ch ::
Sm poskusu pa ne dela
Povezava se vzpostavi potem pa mu svojemu severju probam kaj poslat pa pa pri meni sploh ni znaka da bi kej dobu, ko pa prekinem povezavo na clientu pa moj server prikaže sporočilo, ki se mu ga poslav zravn pa vrže en kup izjem
Tak d pomoje je dlem da tale zadeva ne pošlje lih samo Stringa ampak še kaj druzga
Povezava se vzpostavi potem pa mu svojemu severju probam kaj poslat pa pa pri meni sploh ni znaka da bi kej dobu, ko pa prekinem povezavo na clientu pa moj server prikaže sporočilo, ki se mu ga poslav zravn pa vrže en kup izjem
Tak d pomoje je dlem da tale zadeva ne pošlje lih samo Stringa ampak še kaj druzga
jvolk ::
Tukaj imaš en simple tcp client napisan:
Link
No pa veselo igranje. Če ti bo delalo pa se source dobiš ;)
Link
No pa veselo igranje. Če ti bo delalo pa se source dobiš ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jvolk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] HTTPS clientOddelek: Programiranje | 3175 (1905) | peterv6i |
» | [Java] Problem s Scanner-jemOddelek: Programiranje | 2460 (2254) | Zlatan |
» | Java in pošiljanje elektronske pošte!!Oddelek: Programiranje | 1355 (1256) | janez_janez |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3172 (3172) | morbo |
» | [java] Runtime.exec()Oddelek: Programiranje | 1883 (1756) | borchi |