Forum » Hlajenje in modifikacije » Mod TI4 v quadro
Mod TI4 v quadro
profii ::
Kaj bi pridobil če bi modal ti 4800se v Quadro4?
Z grafiko se ne ukvarjam in igram samo igrice.
A se da odmodat grafično nazaj, če mi ne bo všeč?
Z grafiko se ne ukvarjam in igram samo igrice.
A se da odmodat grafično nazaj, če mi ne bo všeč?
- premaknil iz Zvok in slika: CaqKa ()
OrlyTM ::
sej res, a se to se da al kaj? ...
kere novejse nvidiine kartice se dajo modat v quaddro? ... a to je podoben hardware mod kot je bil na GF 256 DDR al kej druzga?
lp
OrlyTM
kere novejse nvidiine kartice se dajo modat v quaddro? ... a to je podoben hardware mod kot je bil na GF 256 DDR al kej druzga?
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Jackal ::
Če igraš samo igrice, potem ne boš prodobil nič - kvečjemu izgubil. S to modifikacijo bi pridobil le v profesionalnih programih za 3D modeliranje.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
in v picture quality :)
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
Klemenn ::
hm, jz sem enkrat se mal igral....
svojga 4600 v quadro pretvoril
ne vem zakaj bi blo to dobr
svojga 4600 v quadro pretvoril
ne vem zakaj bi blo to dobr
jebediah ... kako si naredu in zakaj ni blo dobr?
jst sm pr moji varianti GF 256DDR v Quadro dubu kr dost boljsi rezultat pr picture quality ...
lp
OrlyTM
jst sm pr moji varianti GF 256DDR v Quadro dubu kr dost boljsi rezultat pr picture quality ...
lp
OrlyTM
Klemenn ::
zdi se mi da je pisalo sm gf4 quadro
em, dobiš to tako, da posnameš normalno, pol maš pa tm nekje v drajverih (vsaj jz sem meu) neko ka0 quadro option, in vklopiš pa dobiš ta shit
ja ne vem, nisem nix igrce sprobaval pa to, sm brisal pa prov posnel
em, dobiš to tako, da posnameš normalno, pol maš pa tm nekje v drajverih (vsaj jz sem meu) neko ka0 quadro option, in vklopiš pa dobiš ta shit
ja ne vem, nisem nix igrce sprobaval pa to, sm brisal pa prov posnel
m.i.h.a. ::
Jaz sem tudi nameraval modat gf4 ti v quadro4, ampak quadro kartice imajo svoje driverje in ne moreš uporabljati detonatorjev od gf. Sam uporabljam modane driverje za gf in delujejo super. Drugače so pa razlike kar opazne, v nekaterih testih je hitrost povečana tudi za 100% (ja enkrat večja je cifra), rezultati se v nobenem primeru ne poslabšajo tako, da bi padli pod rezultate od gf4. So pa vse skupaj pozna le v programih, v igrah pohitritve ni.
Več informacij je tukaj Guru3D.
Več informacij je tukaj Guru3D.
Dead_Eye ::
V detonatorjih so driverji tudi za quadro. Jih pa je potrebno ponovno namestit - zgleda da jih ne namesti kot za navadne geforce.
Testirano na Gf2MX modana v quadro. BTW pri 2mx je potrebno nek uporček premestit.
Testirano na Gf2MX modana v quadro. BTW pri 2mx je potrebno nek uporček premestit.
The one and only
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dead_Eye ()
m.i.h.a. ::
Uh, pa res. Jaz sem pa ves cajt mislil, da so driverji različni. No sedaj me pa še bolj mika, ampak kaj ko ni cajta.
Jebiveter ::
hmm...
A obstaja tudi HW mod za GF4 Ti4200? Ker me je malo zamikalo tole...
Predvsem me zanima HW mod, ker SW moda za Linux verjetno ni. Ali pac?
A obstaja tudi HW mod za GF4 Ti4200? Ker me je malo zamikalo tole...
Predvsem me zanima HW mod, ker SW moda za Linux verjetno ni. Ali pac?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Dr_M ::
kaj ti bo quadro u linuxu??
druagc pa sm mal pogluglu in za gf4 zgleda sploh ne obstaja HW mod, razn za MX...
druagc pa sm mal pogluglu in za gf4 zgleda sploh ne obstaja HW mod, razn za MX...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
A se to dajo vsi radeoni tut modat, al sam doloceni ... na unem sajtu hrvaskem 9600XT ni omenjen kot opcija ...
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
a radeoni se sploh dajo??
drugac pa neki zanimivga...se posebi tist o kvaliteti slike
NvStrap is the first part, which is needed for making Geforce4>Quadro4 and it has been released with RivaTuner2.0RC11.It changes the DiviceID and your card is recognized as Quadro by Windows. This is the same, like a hardware mod of Geforce4 - so you don't need soldering anymore! But Nvidia added some hardwired protection to the chip, so Nvstrap is not enough- you won't get performance increase, but you will get better image quality! Just read about it- Quadro4 has the best image quality over all ATI,3DLabs.And if you use hacked maxtreme, your performance would be very good. So what's your problem?? In my eyes, the step SQ1 > Nvstrap is MUCH bigger, than the step to SQ4. So as you see- Unwider already released the BIG part of the work.
drugac pa neki zanimivga...se posebi tist o kvaliteti slike
NvStrap is the first part, which is needed for making Geforce4>Quadro4 and it has been released with RivaTuner2.0RC11.It changes the DiviceID and your card is recognized as Quadro by Windows. This is the same, like a hardware mod of Geforce4 - so you don't need soldering anymore! But Nvidia added some hardwired protection to the chip, so Nvstrap is not enough- you won't get performance increase, but you will get better image quality! Just read about it- Quadro4 has the best image quality over all ATI,3DLabs.And if you use hacked maxtreme, your performance would be very good. So what's your problem?? In my eyes, the step SQ1 > Nvstrap is MUCH bigger, than the step to SQ4. So as you see- Unwider already released the BIG part of the work.
Jebiveter ::
Dr_M: Ravno zaradi kvalitete slike bi me zanimal mod v Quadro. V 3D aplikacijah verjetno ne bi bilo pohitritve, a bi bilo za sprobat ce se pozna kaksna razlika pri Blenderju (ki ze itak dela neverjetno hitro) ali pri Maya (na linuxu).
Tako da, ce ima kdo idejo...
Tako da, ce ima kdo idejo...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
lopov ::
SoftQuadro deluje samo v Windows ker zahteva Riva tuner (nvstrap drajver) in patchane drajverje, pa se to ne katerokoli verzijo pac pa najvec 45.28.
Hardmod deluje tudi z ostalimi OS (linux), tako da bi Maya na tem sistemu tudi pridobila.
Hardmod se da naredti na Gf, Gf2 in Gf3, Gf4 je vprasljiv, neizvedljiv na Gf FX (mod ni 100%, se se vedno rabi nvstrap drajver kar pomeni, da linux nima nic od tega), izjema naj bi bil FX 5800, kateri naj bi se dal hardversko 100% predelati. Hardmod vkljucuje tudi flashanje biosa.
Za kvaliteto slike ne bi ravno trdil da je boljsa, se pa vsekakor pohitrijo dolocene funkcije.
Pravi Quadro lahko uporabi katerekoli drajverje (tudi zadnje ForceWare) le da je vprasljivo, ce so certificirani. Nekateri proizvajalci so na primer se vedno pri 44.03 ali celo starejsih.
Ce je softmod postopek izveden pravilno je hitrost enaka kot pri pravem quadru, slabse se odreze le pri stvareh, ki niso strojno podprte (pri FX je to hardversko glajenje linij).
b.
Hardmod deluje tudi z ostalimi OS (linux), tako da bi Maya na tem sistemu tudi pridobila.
Hardmod se da naredti na Gf, Gf2 in Gf3, Gf4 je vprasljiv, neizvedljiv na Gf FX (mod ni 100%, se se vedno rabi nvstrap drajver kar pomeni, da linux nima nic od tega), izjema naj bi bil FX 5800, kateri naj bi se dal hardversko 100% predelati. Hardmod vkljucuje tudi flashanje biosa.
Za kvaliteto slike ne bi ravno trdil da je boljsa, se pa vsekakor pohitrijo dolocene funkcije.
Pravi Quadro lahko uporabi katerekoli drajverje (tudi zadnje ForceWare) le da je vprasljivo, ce so certificirani. Nekateri proizvajalci so na primer se vedno pri 44.03 ali celo starejsih.
Ce je softmod postopek izveden pravilno je hitrost enaka kot pri pravem quadru, slabse se odreze le pri stvareh, ki niso strojno podprte (pri FX je to hardversko glajenje linij).
b.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
npr da delas v autocadu...kaj bos tm pospesil?? nicesar ni za pospesevat, kvecjemu lohk pridobis na kvaliteti slike (krog je dejansko okrogel itd...)
npr da delas v autocadu...kaj bos tm pospesil?? nicesar ni za pospesevat, kvecjemu lohk pridobis na kvaliteti slike (krog je dejansko okrogel itd...)
Krog okrogel? Malo morgen ... Postimaj si resolucjo pa bos mel okroglega
Tudi Acad pohitris z PowerDraft gonilnikom (http://www.nvidia.com/object/powerdraft..., le da ga na verzijo 2004 ne mores instalirati (Acad 2000 & 2002 bazirajoci programi ga uspesno prebavijo). Pohitris delo s sencenjem objektov in glajenje linij.
Za 3D Max je spisan Maxtreme drajver (http://www.nvidia.com/object/maxtreme_6), kateri po izjavah uporabnikov na Guru3D forumu obcutno pohitri delovanje (ima tudi svoj renderer, sam boh ve, kdo ga uporablja ).
Za maxa ne bi vedel ker ga ne uporabljam, medtem ko sem acad lani se uporabljal. Ena dobrih stvari tega dodatka je tudi shranjevanje pogledov (named views), ki se shranijo s predogledom.
b.
PiEs: samo za Acad je tko nesmiselno moddati v quadro. SoftImage, Maya, Cinema, 3D Max, ProE ... to so aplikacije, ki z modom pridobijo.
Tudi Acad pohitris z PowerDraft gonilnikom (http://www.nvidia.com/object/powerdraft..., le da ga na verzijo 2004 ne mores instalirati (Acad 2000 & 2002 bazirajoci programi ga uspesno prebavijo). Pohitris delo s sencenjem objektov in glajenje linij.
Za 3D Max je spisan Maxtreme drajver (http://www.nvidia.com/object/maxtreme_6), kateri po izjavah uporabnikov na Guru3D forumu obcutno pohitri delovanje (ima tudi svoj renderer, sam boh ve, kdo ga uporablja ).
Za maxa ne bi vedel ker ga ne uporabljam, medtem ko sem acad lani se uporabljal. Ena dobrih stvari tega dodatka je tudi shranjevanje pogledov (named views), ki se shranijo s predogledom.
b.
PiEs: samo za Acad je tko nesmiselno moddati v quadro. SoftImage, Maya, Cinema, 3D Max, ProE ... to so aplikacije, ki z modom pridobijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
lopov: dost dolg mam ze acad (cca 10 let in ucas ga tut jest uporablam), da vem kako pa kaj...
Vsekakor ga uporabljas dlje kot jaz in najbrz nimam niti 10% tvojega znanja (brez heca, delam z AllPlan).
Pa vseeno, si poskusil vklopiti strojno pospesevanje v nastavitvah? Kaksen "3D orbit" prav poleti, HW lines pa polepsajo sliko.
In moram se popraviti -- Acad 2004 (in derivati) imajo ustrezen gonilnik ze instaliran (wopengl8.hdi) in ni potrebna instalacija PowerDraft.
b.
Pa vseeno, si poskusil vklopiti strojno pospesevanje v nastavitvah? Kaksen "3D orbit" prav poleti, HW lines pa polepsajo sliko.
In moram se popraviti -- Acad 2004 (in derivati) imajo ustrezen gonilnik ze instaliran (wopengl8.hdi) in ni potrebna instalacija PowerDraft.
b.
jetam ::
(krog je dejansko okrogel itd...)
Aha ... pa cele nacrte lohka rises brez SNAP funckije ... Ni da ni.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected
jetam: svojo neumnost gres lohk stresat kam drugam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katera grafično za modanje v QuadroOddelek: Strojna oprema | 984 (834) | igor0203 |
» | Graf. kartica za 3D modeliranjeOddelek: Kaj kupiti | 1245 (1094) | Gost |
» | Hardware mod fx5950 ultraOddelek: Navijanje | 2688 (2239) | lopov |
» | Softmod r9700>FireGLOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1125 (1000) | m.i.h.a. |
» | Graficna za CAD in 3D programeOddelek: Kaj kupiti | 1721 (1556) | Witboy |