Forum » Pomoč in nasveti » Pokvarjen napajalnik ali je napaka kje drugje?
Pokvarjen napajalnik ali je napaka kje drugje?
sparklyslo ::
Pokvarjen napajalnik ali je napaka kje drugje?
Sumim, da mi nagaja napajalnik, nisem pa siguren, da ga ne bom zaman menjal.
Težave:
- Zadnje čase se mi je računalnik po nekaj urah samodejno vključil ??? bil je narejen le shut down, stikalo na napajalniku (zadaj) je bilo vključeno.
- Če na ohišju pritisnem gumb za ugasnitev sistema in ga tako tudi pustim, nato pa na napajalniku zadaj ugasnem stikalo, počakam cca 1 minuto in stikalo na napajalniku ponovno vključim, se mi prižge računalnik, brez, da bi ga jaz vključil na ohišju...
- Ventilator na procesorju se prične hitreje vrteti (kar je tudi slišno - sprememba v toku?), če se v Windowsih izvaja neka aktivnost (premikanje miške, branje iz diska) - tega na začetku ni bilo.
Kot sem že rekel, sumim napajalnik vendar nisem siguren. Mislim, da so stikala na ohišju v redu, ne vem pa če bi bilo lahko
kaj narobe studi s plato (EPOX 8k9a2). Mislim, da napajalnik ni premalo močan (300W), ker je delal do sedaj 1,5 leta BP.
Prosim za mnenja,
Hvala
Sumim, da mi nagaja napajalnik, nisem pa siguren, da ga ne bom zaman menjal.
Težave:
- Zadnje čase se mi je računalnik po nekaj urah samodejno vključil ??? bil je narejen le shut down, stikalo na napajalniku (zadaj) je bilo vključeno.
- Če na ohišju pritisnem gumb za ugasnitev sistema in ga tako tudi pustim, nato pa na napajalniku zadaj ugasnem stikalo, počakam cca 1 minuto in stikalo na napajalniku ponovno vključim, se mi prižge računalnik, brez, da bi ga jaz vključil na ohišju...
- Ventilator na procesorju se prične hitreje vrteti (kar je tudi slišno - sprememba v toku?), če se v Windowsih izvaja neka aktivnost (premikanje miške, branje iz diska) - tega na začetku ni bilo.
Kot sem že rekel, sumim napajalnik vendar nisem siguren. Mislim, da so stikala na ohišju v redu, ne vem pa če bi bilo lahko
kaj narobe studi s plato (EPOX 8k9a2). Mislim, da napajalnik ni premalo močan (300W), ker je delal do sedaj 1,5 leta BP.
Prosim za mnenja,
Hvala
gkovac ::
pravjo, da je potrpljenje božja mast, zato ne bumbaj tem po parih urah, ko ni odgovora.
lp,
DarwiN ::
Glede tega da se ti mašina avtomatsko zažene ko vklopiš stikalo na napajalniku.
V biosu obstaja opcija "auto ON when power loss", oziroma nekaj v tem smislu..Mislim da se nahaja nekje pod Power Options. Bi moral zdaj resitirat in v bios pogledat da bi ti točno povedal,pa ne smem ker Emula lepo vleče . No, izklopi to zadevo.!
V biosu obstaja opcija "auto ON when power loss", oziroma nekaj v tem smislu..Mislim da se nahaja nekje pod Power Options. Bi moral zdaj resitirat in v bios pogledat da bi ti točno povedal,pa ne smem ker Emula lepo vleče . No, izklopi to zadevo.!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17845 (13968) | G_mAn |
» | Računalnik se noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 6288 (5638) | Uporabnik-6 |
» | izklapljanje računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2747 (2205) | gregor |
» | Izklop napajalnika?Oddelek: Strojna oprema | 912 (755) | Daedalus |
⊘ | Napajalnik vprašanjeOddelek: Strojna oprema | 1012 (890) | OZZY |