» »

Toner - refil

Toner - refil

Nevron ::

Ali obstaja kdo v Sloveniji, ki poleg obnove, prodaja tudi prah oziroma refil za tonerje laserskih tiskalnikov?

Hvala

PS Tisti, ki nudijo samo obnovo tonerja, me ne zanimajo.

Realman ::

Ce bi rad kupil samo prah, potem poglej na

http://www.svet-crnil.com/

Sem zadnjic narocil za Minolto.Samo cena pa je tudi cca. 6k, za
eno polnjenje.Odvisno od modela tiskalnika.Tako da mislim da ni veliko cenej kot pa obnova tonerja.To sem kupil za 3000 listov, toliko kot ima tovarnisko.Ce pa imas toner za 5000-6000 listov, pa ne vem cene.NAjboljse, da kar sam vprasas.

Nevron ::

Na www.svet-crnil.com res lahko dobis prah, ampak njihove cene niso glih ugodne. Mislim da jih tile tipoti dolocajo tko mal cez palec - en refil = 1/2 cene novega tonerja.

Obstaja se kaksna firma ali pa kak posameznik, ki se bavi s tem?

Brane2 ::

Sam sem tudi iskal prah, potem pa mi je tip v NEP PLEHu pokazal, kaj naredi pri obnovi cartridgea in sem ugotovil, da se ne bom sel zafrkavat s tem. Nimam orodja za to in sploh ne gre za samo dolivanje prahu.

Osebno se mi ne zdi to pocetje vredno truda. Sploh pa, ce pobrskas po Netu, bos nasel mnoge, ki ob refillih za inkjete ponujajo tudi prah za laserje...

Nevron ::

Razen nekaterih izjem, gre pri polnjenju tonerjev samo za dosipanje ustreznega prahu. Ce ne verjames poglej na naslednjo stran:
http://www.refilltoner.com/howto.htm

Seveda je na spletu velika ponudba refilov za tonerje, vendar mene zanimajo tisti, ki so v Sloveniji, od katerih ocitno le svet-crnil nudi prah, ostali pa samo obnovo.

Brane2 ::

Koliko od ostalih ti dostavi kaseto v namenski kartonski pakungi, in iztisne testno stran na tvoji kaseti, preden ti jo da v roke in ob tem nudi se garancijo ?

Ja, vem, da mnogi samo dolivajo prah, a ta tip je O.K. in za ta drobiz se ne grem zaje*avat.

Poleg tega pa rabis prah solidne kakovosti in stvar verjetno lahkko dolijes samo enkrat, preden kakkovost izpisa zacne upadati. Potem je ze potrebno temeljito ciscenje in obnova vsaeh valjev, lezajev itd. Eno sem odprl in se full namucil da sem jo spucal in pri tem naredil solidno svinjarijo z ostanki prahu, ki je BTW kancerogen.

Za 10 kSIT, kot hoce tip za obnovljeno kartuso, tega ne grem delat vec...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

sash ::

pozna kdo koga ki bi te stvari počel na štajerskem koncu, še boljš v MB :8)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

roscha ::

Brane:

Toner btw NI kancerogen. Pri enokomponentnem tonerju (taga uporablaj večinoma Canon in HP) je jedro delca tonerja železov oksid, obdan s termoplasti. Tukaj ni nič knacerogenega. Pri dvo komponentnih variantah (Minolta Brother ...) Pa je "štarter" (Fe) ločen od samega tonerja. Toner pa je tudi neka plastična zadevščina...

Brane2 ::

Možno- Tako dronbnemu prahu ne zaupam- raje sem na "safe side". Tudi ce ni kancerogen, sem z njim prav fino zasvinjal vse okrog sebe.

Marko007 ::

Kaj ta toner (prah) je vseeno, kakšen je? Bi lahko uporabil toner od fotokopirnega stroja? No ker ga imam ravno pri roki :8)

Nevron ::

Toner oziroma prah ni univerzalna zadeva ampak ima vsak proizvajalec svojo mesanico, ki naceloma niso medsebojno zamenljive.
Glede tonerja za kopirca pa mislim da je pregrob za laserca. Sicer lahko poizkusis in ce bo delalo potem OK, ce pa ne, pa lahko v najslabsem primeru unicis valje, katerih zamanjava lahko, pri nekaterih laserskih tiskalnikih, stane celo premozenje.

Marko007 ::

Glede na to, da imam prazno kartušo, bi seveda rad probal.

Zanima me glede valjev, ki se lahko uničijo. Ali je to pri vseh tiskalnikih, ker imam namreč HP LJ1000, kjer se nekateri valji (če misliva isto) menjajo skupaj s tonerjem oziroma so del tonerja (kartuše). Ker če se pa lahko poškoduje kateri drug del tiskalnika, pa ne bom probaval :\

Pina ::

ojla
www.bps.si
jih ni bolših :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
548300 (3053) noraguta
»

Barvni laserski tiskalniki

Oddelek: Kaj kupiti
203564 (2646) Pina
»

Toner original ali obnovljen?

Oddelek: Kaj kupiti
254861 (4137) g7_logic
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385260 (4160) KoKi
»

Prah za Laserki toner

Oddelek: Kaj kupiti
303041 (2390) N-E-O

Več podobnih tem