» »

Sistem dovolj zmogljiv za server?

Sistem dovolj zmogljiv za server?

Giller0 ::

Doma imam en zelooooo star računalnik. V bistvu je 486-ka z 66 megahertzi (vsaj mislim:\ ), 8MB RAMa, 4X CD-ROM,..

No, ker v roku enga mesca dobim ADSL, bi mi prav prišel kakšen server. A bi bla ta mašina dovolj močna? Za kakšne linuxe.. Saj vem, da je rač. za na odpad, sam raje vprašam, preden ga zavržem.

LP

POPRAVEK: 4MB RAMa :8)

Zheegec ::

Za 486 pa že mal odvomim, čeprav res ne bi rabil dobre mašine za kakšen domači serverček.
Boš moral probat.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ali3n ::

...ko bi imel malo več rama... jaz sem sicer fural Freesco Linux in Coyote (samo router in FW) na 486/66 32MB ram - je delal ok; ne vem kako "obremenjen" bo tvoj server; za par obiskov dnevno (html) bi pomoje moral zadostovati...
EDO Ram sem (se mi zdi) zasledil pred dnevi med malimi oglasi (če se ne motim je mel oglas alien-w)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

BuzzOff ::

no stran ga vsekakor ne vrzt - na neki ga bos ze ponucu. freesco ma minimum 8mb rama in dela z diskete. freesco bi lahk gor laufu sam bi mogu mal rama dokupit. ce bos dokupu ram pol la gor das tut debian [seveda brez x-ov] ki je zlo uredu za server. bolj razlozi kaksen server www[apache], mail, po gor kak ssh ... ce ga bos pa hotu stran vrzt ... di ga jst odkupim za jurja 0:)

Hvala vsem za odgovore. Sem se pa zdej spomno, da ma foter še eno skor podobno kišto(brez CD-ROMA), še iz časov naše bivše trgovine(na njej je bil računovodski program and that kind of stuf..), tako da bom nekaj skupaj skombiniral pa še mal RAMa dokupil..

Glede programske opreme pa tega pa še sploh ne vem kaj bi dal gor, ker sem na tem pdoročju noob, tk da še vam bom mal zatežu, ko bo čas za to :) LP

Hvala, Borut

PS.: A sam men iskalnik za forum ne dela? Sem hotu poiskat tist oglas za edo rame, pa ni delal..

ali3n ::

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doma narejen router!

Oddelek: Omrežja in internet
212391 (1373) sidd
»

Linux server in 486

Oddelek: Operacijski sistemi
391491 (963) CCfly
»

Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )

947376 (5759) Azrael
»

Kateri ROUTER

Oddelek: Kaj kupiti
192329 (2031) Poldi112
»

Kateri linux za router

191459 (1218) Rumko

Več podobnih tem