Forum » Strojna oprema » UTP kabel
UTP kabel
Bajkr ::
Živjo!
Kupil sem kabel UTP cat5 flex s konektorjema RJ45 UTP cat5. Pri servisiranju so mi ga servisirali tako, da ga bom uporabljav za povezavo ROUTER-LAN kartica. Sedaj pa me zanima, če lahko ta isti kabel uporabim za povezavo LAN kartica-LAN kartica in obratno, če lahko uporabim kabel servisiran za LAN kartica-LAN kartica, tudi za zvezo ROUTER-LAN kartica.
Že v naprej hvala za odgovore.
Kupil sem kabel UTP cat5 flex s konektorjema RJ45 UTP cat5. Pri servisiranju so mi ga servisirali tako, da ga bom uporabljav za povezavo ROUTER-LAN kartica. Sedaj pa me zanima, če lahko ta isti kabel uporabim za povezavo LAN kartica-LAN kartica in obratno, če lahko uporabim kabel servisiran za LAN kartica-LAN kartica, tudi za zvezo ROUTER-LAN kartica.
Že v naprej hvala za odgovore.
Wox ::
Za direktno povezavo dveh omrežnih kartic rabiš cross-over UTP kabel. Ti pa maš patch oz. straight kabel. Torej ne, ne moreš ga uporabit za direktno povezavo dveh omrežnih kartic. Nabavi si cross-over kabel.
Bajkr ::
Ja verjetno.
Toda ko sem bil v trgovini sem najprej kupil kabel in konektorja in nato šel v servis sobo kjer me je drugi prodajalec vprašal za kakšno povezavo ga bom uporabljav...?
Toda ko sem bil v trgovini sem najprej kupil kabel in konektorja in nato šel v servis sobo kjer me je drugi prodajalec vprašal za kakšno povezavo ga bom uporabljav...?
Wox ::
Ja. Kabel za straight in cross-over je isti. Različne so le povezave žičk na RJ45 konektorju. Tule si lahko pogledaš kako so žičke pri enem in drugem načinu povezane s konektorjem.
ali3n ::
Dajte malo med NAŠE članke pogledat no... Ethernet
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | flat utp kabel 6a ali vsaj 5eOddelek: Pomoč in nasveti | 5051 (3564) | helo |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28205 (13934) | denisbegood |
» | Kateri UTP kabel?Oddelek: Omrežja in internet | 14246 (4421) | Lonsarg |
» | Omrežni kabel je izključenOddelek: Omrežja in internet | 2270 (1820) | SodjaR |
» | utp?Oddelek: Omrežja in internet | 2025 (1630) | iNN |