» »

SERVER : Whistler proti Win2k

SERVER : Whistler proti Win2k

Mr.B ::

Micro in soft je podau izjavo , da bodo WinXP dobili serversko varianto Win2k , imenovan bo kot Windows 2002 . Sedaj me pa res zanima , če bi bil v firmi prestavil domeno iz NT4 v NT2k , ker bom čez leto dobil zadeve , ki so tako dobre kot , in boljše od Win2k. Kakor sem bral je cel kup napak , ki so v Win2k , tu mislim predvsem na AD , odpravljene šele z XP-ji oz Windows 2002. Pa me res zanima kdaj bo MS izdal SP2 za Win2k , kakor kaže nikoli , ker ga jaz čakam že pol leta . Nakoncu bo tako kot s SP7 za Winnt4 , ki jih nebo nikoli.

Po viru :;((
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PaJo ::

Hehe...
Saltaj an Linux:D Tam mas zmeraj popravke v roku enega tedna:))
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

andrej ::

[1] res je. dokoncno ime whistlej server je Windows 2002. (madona bo treba spet slide spremenit).
[2] SP je ze v RC tako da bo vem priso vsak trenutek.MS je izucilo, ko so SP za NT 4 metali ven kar tak, brez resnega testiranja.
[3] katere napake AD imas v mislih? a mas kaksen pameten link na to? 2002 bodo res odpravli nekaj slabosti AS v w2k, ki pa nastopijo samo pri vecjih domenah. Tako se ti samo zaradi 2002 AD-ja ne splaca cakat. Ti lahko ze zdaj brez problema nadgradis (ups, migriras) na w2k. 2002 imajo res nekaj novosti pri AD-ju, ampak nic kaj tako zelo pomembnega. Najlepsa in najbolj uporabna se mi zdi WMI filtriranje Group Policy-jev. Tak zdaj lahko reces, da naj vse masine z 128 MB RAM-a in P3 procesorjem dobijo recimo Office 2000. Vse slabse masine pa nek drug program. Potem lahko reces, naj notebooki dobijo to, itd... No, mislim, da si dobil idejo...
skratka 2002 bodo prinesli nekaj novosti, vendar nic kaj recolucioarnega - dalec od NT4 vs. w2k.

ce hoces zvedet kaj vec o 2002 serverjih, novostih, itd ti svetujem, da prides naslednji teden na NT konferenco v Portoroz in se udelezis mojega predavanja...

pajo: saj popravki so na voljo tudi hitro - tudi v roku enega tedna, odvisno od tega kako hudi so. Mogoce si ze slisal za hotfixe. To gre samo za bolj hude buge in varnostne napake. manj pomembnih bugov, na katere ne naleti veliko ljudi ali pa niso tako pomembni (recimo napaka v kakasne mbesdilu)niso popravljeni s hotfixi
service packi so samo malo vecji paketi, ki vsebujejo te hotfixe in so malo bolj stestirani.

PaJo ::

Ja saj to vem ja, samo pac je bil se ta tretji predlog:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Mr.B ::

Andrej , kakor kaže bom cel teden na NT konfereci. Tako pravijo v bajti , bi se reklo.

AD ima težava takrat , ko zbrišeš userja iz direktorija , pa lahko drugu , tudi po končani replikaciji pride notri z zbrisanim userjem .To sem prebral že dolgo nazaj , ko se je začelo govoriti o SP2.
Nisem se , kej preveč poglabljal.

Upam da bodo sedaj odpravili težavo , če menjaš plato pa je drug BIOS gor , mislim Aword menjam v AMI , ne tisto ACIP-NO-ACIP, potem pa dobiš famozni plavi ekran , ko nenejde boot naprave.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

za AD ne vem tocno kaj mislis. ko zbrises userja se user ne zbrise cisto, ampak to traja nekaj casa, da se sprememba replicira na druge DC-je. Bom malo sprobal. A mas mogoce link na to?
za zadevo s plato pa nimam kaj izkusenj - ne menjujem plat - ko pa jo ze pa naredim svezo instalacijo.

Mr. B, mislim, da sem ravno naletel na tisto, kar si reko o zbrisanem userju. Do tega lahko pride, ce dva admina na dveh razlicnih DC-jih spremenita membership iste grupe. V tem primeru se lahko zgodi, da nek admin zbrise uporabniki iz grupe, drugi pa ga doda in s tem pridemo v nekonsistentno stanje.
To je popravljeno v Windows 2002. V bistu pa se ze sedaj lahko temu izognes tak da pac dela spremembe en admin.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3 'šasije' za Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
257848 (6744) Smeagol
»

windows 2002 ???

Oddelek: Operacijski sistemi
121061 (752) bmandelj

Windows 2000 Server vs. Windows 2000 Advanced server