» »

AMD 1,2 GHz

AMD 1,2 GHz

EvilK|NG ::

Zanima me na koliko bi se dalo spraviti AMD -ja T-Bird 1200 MHz brez vodnega hlajenja in z vodnim hlajenjem na plati ABIT KT7A ???:D

OrlyTM ::

Brez vodnega hlajenja nebi smel met problemov na 1.4ghz, če pa res dobr porihtaš kak wind tunel, pol pa z mal sreče tud ugledaš 1.5ghz :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Ah tolk bi ze pomoje ze 1GHz sel z vodnim hlajenjem u easy!!!>:D

TESKAn ::

Jp, najboli, da si eno vodno ubodeš, zdej ga itak ni več teško - naročiš pr enmu vodni blok, pri drugem radiator, pol pa kupiš samo še pumpo in rezervoar, par cevi, povežeš in vklopiš...ah, kje so tisti cajti, ko smo še vse sami delal...:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

element ::

1.4ghz brez h2o - 1.6 h2o (odvisno od proca (AXIA:D)). Drugač si pa kr vodno hlajenje omisl. Se splača. :D

A kdo slučajno ve za koga, ki bi mi spedenov vodno hlajenje, vse komplet, jest sam plačam pa montiram ??

lp
OrlyTM

ChiefThunder ::

Neki tud mene zanima; in sicer: kolk te pride eno solidno vodno hlajenje, pa sem zadnjič brau en članek pa je tipo zmetu sam za hlajenje celo bogastvo, tko, da vas vprašam, če se sploh splača si to ubodt. Dejte mal obrazložit... :O
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

asPeteR ::

Ja jaz bi tud nabavu vodno hlajenje (nimam časa, da si se ga lotu, žal), če je kdo zainteresiran naj pove ceno in se zmenmo!

DrSergioDJ ::

hehe, nimate časa. pa ni to tko, da rečmo dobiš v škatli, pol pa sam v kišto rukneš in zašraufaš. Pol je šele prvi problem, KONDENZACIJA. Zdej, kaj proti temu ukrent, se mi ne da pisat, je pa cel internet poln tega ( tud na slo-techu med članki bi se kej najdl ). Drgač so pa cene tko nekak

pumpa : 3000
cevi : 1000?
rezorvar : doma mami eno tupperwear posodico vzames, pa je :)
vodni blok : IR_BABUN -> 4.000 + ptt ( mal več čakalne dobe, za dodatnih 1.500 dobiš še pritrdilni sistem ); Morphling -> 6.000 ( v ceni že držalo ), lahko nardi tudi večji blok
Hladilnik : ASH -> dela po meri. moj ma mere 13cm*17cm*10 ( širina*višina*globina ) in je bil 13.000 če se ne motim, je pa dostavu na dom. najcenejša varianta je it na odpad, pa iz enga avta vzet, neki se govori, da so iz Lade dobri.

to je nekak vse
se pa za vodno splača še peltier, ker potem je večji učinek, zanj cene so pa različne, cenejši so v tujini kot pri nas, kok močen je pa spet odvisno od procesorja in od tega, kok bo navit
...

pa sej ni fora da ni cajta :))) NI VOLJE !!! pač eni smo komot in raj plačamo :))

Ne res jest bi kupu komplet, z radiatorjem in stuffom + peltierom, tko da sam skup sestavim pa dela.

mam pa 1.333 TB-ja in bi ga navil kolk bi pač šu an :)

lp
OrlyTM

lord VASCO ::

Za tm okol 30% mogoče 40% po pa zračuni kok je to, aja pa vulcanota 2 si ubod (če ga že nimaš) pa MORE it na 1.5ghz!:D

Prosil bi lahko ce mi kdo pove kje bi dobil Ir_Babona ???:))

morphling1 ::

Ker sem videl, da je DjSergio omenil moje bloke ga moram popravit ker je cena bloka 6000 cena držala pa še 1500 . Nevem kako je obdelan IR-Babunov blok, ampak jaz svojega na spodnji strani poliram po vrsti do 2000 grit finega vodnega brusnega papirja , kar mi vzame kar lep čas in se mi ne splača delati ceneje.
Glede OC. med hudim zračnim hlajenjem (tu ne mislim super orbov in volcanov) in vodnim ne bo takih pridobitev glede megahercev ampak bo le prijetna nižja temp. proc.,za navijanje dosti več dobiš z modifikacijo voltaže, kjer pa je seveda zelo priporočeno imeti vodno hlajenje. Torej za ultimativne OC, vodno hlajenje + voltage mod1 in po potrebi se 2, kjer pa moram vsem ki mislijo da bodo z TEC-i pridobili nevem kaj sporočiti da mora biti moč TEC kar nekaj večja od moči procesorja, da dobiš kake občutne ohladitve pri 100% obremenitvi , TEC naj bo vsaj 156W, .Za primer TB pri 1500mhz in 1,85V ima max moč 98W
Jaz sem nad Tec-i dvignil roke in imam raje samo vodo + voltažo (je dosti bolj siguren sistem, kot pa z TEC ,kjer je vedno neka verjetnost, da kaj crkne, potem pa bogi TB)
Pa še to moram omenit za vse tiste ki vedno sprašujete do kam bo šel procesor, a ste vsi tako leni da se ne morete usest za mašino, iti v bios, voltažo na max, dobro hlajenje potem pa dvigovanje po korakih, do kje je stvar stabilna, ker se tako in tako vsak procesor razlikuje in boš moral sam pogruntati do kam se navije.
That's about it
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

IceIceBaby ::

no zdej ko vas je že morphling1 skurcal vas bom pa še jaz. A ste vsi tok leni da ne morte mal malih oglasov brat. Jaz sem pred 1 tednam prodajal cel komplet za vodno hlajenje pa ni blo nč resnih interesentov. Zdej pa vidm da vas je malop morje. In pol sem jaz mogu vse skup po delih prodat za pol manj dnarja. uglavnem vrag naj vas pocitra

DrSergioDJ ::

Morphling: sorry, my mistake :D
kst: ja, sej jest sm ene 3 modele, k so mi težil, napizdil, da nej pogledajo male oglase, pa so vsi rekl ja, sej bomo ( pa pomoje noben ni :D )
...

IceIceBaby ::

no uglavnem...tuki mate ponudbo. Če koga zanima komplet naj mi pošlje mail. He mogoče bom firmo odpru pa prodajat začel :))

kst@mail.s-gess.tb.edus.si

msmiha ::

Pomojem bi ga mogu s kakim Wind Tunel in pa Volcanotom 2 it na 1.6 GHz
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajeni Hercules 8500 v nastajanju. (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
8612745 (6405) Tic
»

vodno-hlajenje

271866 (1439) tec
»

Vodno hlajenje n-tič!

271687 (1432) element
»

Kaj pravite na tole !