Forum » Programska oprema » FTP server in spememba portov
FTP server in spememba portov
Djuro ::
Hoj!
Pred kratkim sem si instaliral Serv-U FTP server.
V navodilih sem preblral, da moram na routerju za delovanje odpreti porta 20 in 21 na server.
Naredil in dela BP.
Sedaj bi rad spremenil porte tako, da bi namesto standardnega 21 in 20 premaknil nek XXX port.
OK, vem kako spremeniti port 21, ampak v samem programu nikjer ni nastavitve za spremembo porta 20. Kaj to pomeni, da lahko menjam port 21, ampak ali to pomeni da port 20 mora biti vedno port 20 in nič druega.
Vem, da sem napisal malo nerazumljivo, ampak ali me kdo razume?
Pred kratkim sem si instaliral Serv-U FTP server.
V navodilih sem preblral, da moram na routerju za delovanje odpreti porta 20 in 21 na server.
Naredil in dela BP.
Sedaj bi rad spremenil porte tako, da bi namesto standardnega 21 in 20 premaknil nek XXX port.
OK, vem kako spremeniti port 21, ampak v samem programu nikjer ni nastavitve za spremembo porta 20. Kaj to pomeni, da lahko menjam port 21, ampak ali to pomeni da port 20 mora biti vedno port 20 in nič druega.
Vem, da sem napisal malo nerazumljivo, ampak ali me kdo razume?
leonius ::
Mislim da ni noben problem spremeniti porta, vendar, zakaj pa bi ga spreminjal?
Ker 20/21 sta klasična porta za komunikacijo, ne razumem zakaj spremeniti.
Ker 20/21 sta klasična porta za komunikacijo, ne razumem zakaj spremeniti.
darkolord ::
Port 20 je za pasivno komunikacijo... če spremeniš port 21 na kateri drugi, potem moraš v nastavitvah nastaviti še "passive port range", in cel ta range forwardirat na routerju/odprt na firewallu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FTP port forwardingOddelek: Izdelava spletišč | 1753 (1513) | boolsheat |
» | ClarkConnect 3.2 Home Edition - NA POMOČOddelek: Operacijski sistemi | 1647 (1484) | sash |
» | FTPOddelek: Omrežja in internet | 1113 (1039) | Matri[X] |
» | problem ftp serverOddelek: Omrežja in internet | 1972 (1662) | primus1024 |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2334 (1909) | tx-z |