Forum » Operacijski sistemi » linux ne najde diskov
linux ne najde diskov
iro ::
ištaliral sem si linuv rh 9 in mi ne ne najde diskov ,ampak samo cd-rom in disketnik kje je problem?
Gandalfar ::
pomojem je problem v tretjem kablu z leve ce gledas od spodaj navzgor maticno plosco...
daj malo bolj se potrudi pri opisu svojega sistema
daj malo bolj se potrudi pri opisu svojega sistema
abit kx7 plošča ,athlon,gf4 titanium,ibm disk c-linux d- filmi (ntfs)
zanima me če linux avtomatsko orepozna diske ker najdem sam cd in disketnik,oziroma kaj je treba nardit
zanima me če linux avtomatsko orepozna diske ker najdem sam cd in disketnik,oziroma kaj je treba nardit
CCfly ::
Predvidevam da si hotel reči, da ti najde vse, samo d diska od Windowsov ne vidi. No ta disk lahko vidiš le če imaš v jedru (ali pa kot modul od jedra) podporo za NTFS datotečni sistem.
naredi to v lupini prijavljen kot root:
mount -t ntfs /dev/hdb1 /mnt/hd
ce ti disk pripne v ta direktorij (upam da ga sploh imas narejenega) lahko z njega beres, pisati pa nanj ne bos mogel. Za to gre zahvala pomanjkanju dokumentacije s strani nekega podjetja, ki ima v vlasti NTFS.
Ce ti je to delovalo si lahko na namizje das ikono z diskom, da se ti ne bo treba muciti.
PS: tisti /dev/hdb1 je lahko tvoj disk, ni pa nujno. Listo particij dobis tako (ponovno kot root):
fdisk /dev/hdb
pritisni p
pritisni q
PS2: Pa to ni res. Ze 3x sem se zmotu.
naredi to v lupini prijavljen kot root:
mount -t ntfs /dev/hdb1 /mnt/hd
ce ti disk pripne v ta direktorij (upam da ga sploh imas narejenega) lahko z njega beres, pisati pa nanj ne bos mogel. Za to gre zahvala pomanjkanju dokumentacije s strani nekega podjetja, ki ima v vlasti NTFS.
Ce ti je to delovalo si lahko na namizje das ikono z diskom, da se ti ne bo treba muciti.
PS: tisti /dev/hdb1 je lahko tvoj disk, ni pa nujno. Listo particij dobis tako (ponovno kot root):
fdisk /dev/hdb
pritisni p
pritisni q
PS2: Pa to ni res. Ze 3x sem se zmotu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
Katera je dobra knjiga za RH ki jo lahk kdobim v CTK-ju da si sam pogledam vse kar linux nudi
CCfly ::
Hehe, tole bo pa se zanimivo. Ce ti lahko predlagam najlepsi nacin, da se kaj naucis o Linux-u, je da ga uporabljas. Ce imas kaksne probleme pisi na forum ali pa malo pogooglaj. Drugace pa imas veliko dokumentacije v direktoriju /usr/doc (glej HOWTO in mini-HOWTO).
Imas se naslednje zadeve:
info ukaz
man ukaz
whatis ukaz
apropos beseda_za_iskanje
npr.: apropos audio
Imas se naslednje zadeve:
info ukaz
man ukaz
whatis ukaz
apropos beseda_za_iskanje
npr.: apropos audio
dr.J ::
> ištaliral sem si linuv rh 9 in mi ne ne najde diskov ,
> ampak samo cd-rom in disketnik kje je problem?
če ne najde diskov, ga ponavadi tudi inštaliraš malce težko...
za RH9 je obilica dobrega in obveznega branja tule:
https://www.redhat.com/docs/manuals/lin...
lahko pogledaš še na njihovo mail listo.
> ampak samo cd-rom in disketnik kje je problem?
če ne najde diskov, ga ponavadi tudi inštaliraš malce težko...
za RH9 je obilica dobrega in obveznega branja tule:
https://www.redhat.com/docs/manuals/lin...
lahko pogledaš še na njihovo mail listo.
Imagination ::
Če imaš sata disk mislim da ne bo delovalo!
---
Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!
MasterMind ::
Na NTFS particje se da pisat. VENDAR POZOR!!! Ko boš pisu gor lahk rečš pa pa particja... (ker s tem uničiš particijo...).
Škrat: en sata disk, inštalacija Fedore/RH 9/Sus! Gre ali ne gre?
---
Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!
Link?
---
Skrat ::
Imagination: men je Debian (bf24) delal b.p. -- brez posebnih driverjev (tko kot win), dal not CD in zinstaliral...
Je pa res da so nekateri (aka. Sulc) meli probleme s sato pod linuxom (je spraseval tukaj), a je potem zadevo resil s Fedoro, s kernelom 2.6. Je pa res, da je mel on en cuden kontroler
Je pa res da so nekateri (aka. Sulc) meli probleme s sato pod linuxom (je spraseval tukaj), a je potem zadevo resil s Fedoro, s kernelom 2.6. Je pa res, da je mel on en cuden kontroler
Free software is a matter of liberty, not price.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zunanji USB disk na SuseOddelek: Operacijski sistemi | 1369 (1242) | kriko1 |
» | Prehod iz kernel-2.4.26 na 2.6.10 in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1415 (1274) | Shaman |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1855 (1308) | moj_nick |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5944 (4539) | TICKO |
» | Prenos datotek med NTFS in ext3 z Red Hat 9.0Oddelek: Operacijski sistemi | 915 (843) | R33D3M33R |