» »

Router Problem

Router Problem

Mpixel ::

Imam adsl router FBR-1405TX... problem pa je sledeč: Če imam v routerju Enabled DHCP ter v xp naštimano da mi avtomatsko prepoznava IP stvar dela kot po maslu... (vendar ne morem portou forwardat... ne dela mi mirc... ) Ko pa dam na router disable DHCP, ter v xp- jih sam določim IP se vse skupaj sesuje... Če dam v Routerju Lan IP isti kov v XP jih ter odprem eno spletno stran dolgo časa nekaj dela naposled pa ni nič... (router lahko pingam)... Če pa dam Lan IP isti in v XP- jah Privzeti prihod na isto pa niti pingat ne morem več routerja ampak ga morem resetirati... Torej kako naj uredim zadevo...

p.s. Ali XP-ji sami dajo DHCP na Disable ali ga morem jaz? Če ga morem mi prosim napišie kako, ker sem vse pregledal pa ne najdem. Zdaj mi piše da je na Enable...

Zheegec ::

DHCP kar enajblaj, meni je tudi ta isti router povzročal težave (eMule dela, IE, IRC in Mozilla pa ne).
Pojdi na stran od Level1, pa si potegni dol nov firmware (več verzij je, potegni si 1.5MB verzijo) pa updataj, to je pri meni takoj pomagalo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

djandy00 ::

>Če dam v Routerju Lan IP isti kov v XP jih ter odprem eno spletno stran dolgo časa
>nekaj dela naposled pa ni nič... (router lahko pingam)... Če pa dam Lan IP isti in v
>XP- jah Privzeti prihod na isto pa niti pingat ne morem več routerja ampak ga
>morem resetirati...

Če imata dva računalnika isti IP naslov, potem, noben od teh dveh računalnikov ali ostalih računalnikov v isti mreži, ne vem, na kateri naslov bi pošiljal paketke. Zato tudi tebi ni delovalo. V tem primeru se router obnaša seveda enako kot računalnik (to v bistvu tudi je, le omejen v delovanju).

>Ali XP-ji sami dajo DHCP na Disable ali ga morem jaz? Če ga morem mi prosim napišie
>kako, ker sem vse pregledal pa ne najdem. Zdaj mi piše da je na Enable...

Če sem čisto natančen, ne moremo govoriti o tem, da je DHCP na enable or disable. Tehnično tega ni. Obstaja le nastavitvev IP naslova dinamična ali statična. Dinamična pomeni, da pridobimo IP naslov od strežnika DHCP, statična pa pomeni, da moramo sami vpisa IP naslov po standardih za TCP/IP.

DHCP strežnik je lahko router - kot v tvojem primeru, lahko je drug računalnik v mreži z omogočeno opcijo internet connection sharing (skupna raba internetne povezave) ali pa strežnik v omrežju (lahko linux ali windows).

Andy,
sistemski inženir
pro-lab.net

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WRT54GL - Gateway ?

Oddelek: Omrežja in internet
227518 (7141) Lukael
»

Kako povezat dva routerja?

74543 (4320) Piqui
»

2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?

82565 (2325) b
»

Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
615096 (4324) Microsoft
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222299 (2073) TribesMan

Več podobnih tem