» »

Monitor 19"

Monitor 19"

Proformance ::

Za prijatelja moram izbrati 19" monitor. Ni nek računalniški zagrizenec, zato mislim, da bi zanj zadostoval že navaden monitor s povprečno sliko. Razmišljam o Philips 109B in pa nekaterih Samsungih. Cene se gibljejo pri enaa okoli 55k. Več za monitor ni pripravljen dajati. Zanima me, kakšna je kvaliteta teh monitorjev v primerjavi s kvaliteto Samsunga 755DFX, katerega imam jaz doma. Mogoče bi bilo boljše, da kupi kvalitetnega 17"?

Prosim za vaša mnenja. Hvala

lp

Moonman ::

Jaz sem izredno zadovoljen z mojim Samsungom 959NF, enega pa sem zrihtal kolegu, pa slika ni bila ravno najlepša. Sva ga takoj zamenjala.
Nekaj sem bral o slabih serijah pri Samsungu. Naj se še kdo drug razpiše o tem.

lp


zlabo ::

Imam Philips 109P in je res zakon. Ne vem pa kako je z serijo B.
Sam sem pri nakupu računalnika plačal 109B, dobil pa 109P8-O
Seveda se nisem šel v trgovino pritoževat:D Sicer ne vem kdo je to v trgovini zraven dal, vem samo da se je uštel za ene 20-30k SIT:))

LP, zlabo

Nikita H ::

jst sm sem ravno prejsni mesec pri enaa kupil samsunga 959nf in sem zelo zadovoljen. Pomoje je to najbolje za ta denar ( aja okol 63 bo mogu kr stisnt)

jurcy ::

naj gre na LCD in oči mu bodo veliko bolj hvaležne>:D

OnTheMic ::

Imam 19" Samsung 957MB, kupljen pri EnaA, dela OK, edino v zgornjem levem robu se barve ne prekrivajo najbolje, kar se pozna predvsem pri majhnem tekstu, saj na eni strani črke seka modra čez rob, na drugi strani pa rdeča... upam, da razumeš, kaj mislim... Problem je, ker se tega z nobeno nastavitvijo ne da povsem odpravit.
Mimogrede, DynaFlat cev, ki jo imajo cenejši Samsungi, tudi serija 957, ni popolnoma flat. Steklo čez ekran sicer je flat, vendar je vidni del ekrana pod steklom malo ukrivljen, kar opaziš, če monitor pogledaš od strani. Tako tudi ni dveh vodoravnih črt, ki so značilne za popolnoma ravne trinitron cevi. Pri Samsungu se te cevi imenujejo Diamondtron, zato je model 959NF toliko dražji od ostalih 19-colcev.
Glede Philipsa pa le to, da imajo njihovi 17" monitorji precej širši neefektivni črni rob ekrana od konkurence, s tem pa manjše realno vidno polje. Glede 19" ne vem, vendar bi bilo pametno preveriti...

LP:D

Matwic ::

Moonman, ok se bom jaz malo razpisal o napakah (zgleda, da sem ze poznavalec teh monitorjev -imel 4 zanic doma).

Enkrat proti koncu lanskega leta je zgleda v Slovenijo prisla posiljka z veliko manjsimi napakami. Napake so bolj take vrste, da jih nekateri sploh ne opazijo, druge (mene) pa zelo motijo, no ja obstajajo tudi primerki, ki imajo 1/3 slike popolnoma zanic (poglejte v ljubljaski BOF, ce imajo se vedno razstavljen Samsung 959NF in videli boste o cem govorim).

Najpogostejse napake na monitorju Samsung 959NF:
---------------------------------------------------------------------
Pri robovih monitorja potekajo navzdol rjave/rumene/zelene crte, podobne praskam. Pri nekaterih primerkih se ta napaka vidi na vseh podlagah, pri drugih samo na beli.

Potegnite si z neta program Nokia Test in pozenite Colors (Google je vas prijatelj), ce se hocete prepricati, da nimate tega problema (posebaj se posvetite beli podlagi)
---------------------------------------------------------------------
Ko se monitor dobro zagreje zacne utripati. Primer

Opazi se, ko berete ali pa pisete text (slo tech je za to idealen).
---------------------------------------------------------------------
Barve niso poravnane, in se jih tudi ne da pravilno nastaviti z nastavitvami (na sredini je vredu, zgornji in spodnji konec pa ne).

Testirajte z Nokia Test, test Convengence
---------------------------------------------------------------------
Zanic ostrina na robovih in kotih monitorja

Poglejte z Nokia Test, test Focus
---------------------------------------------------------------------

Te napake sem opazil na tistih 4 monitorjih, ki sem jih imel doma, mozno je, da so se kaksne druge.Kolikor sem potem gledal po trgovinah drugi Samsungovi monitorji teh napak nimajo (1200NF, DF serija, ...), res pa je, da je to potrebno pogledati doma.

JustVi ::

Samsung 959NF, 1200NF....

sem enkrat gledal cene teh monitorjev na tujih straneh in so bili kar precej dražji, za razliko od ostalih komponent, ki so bile vse cenejše.

carine? a mogoče kvaliteta?....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung SyncMaster 959NF

Oddelek: Kaj kupiti
242435 (1901) Eru
»

Kateri 19-inch monitor kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
191825 (1500) iso2000
»

kateri 19' crt monitor

Oddelek: Kaj kupiti
341943 (1464) Matev
»

Kateri 19'' CRT predlagate

Oddelek: Kaj kupiti
241633 (1225) ]_g_]
»

Kater monitor: samsung 959NF ali Philips 109b

Oddelek: Kaj kupiti
372040 (1352) schurda

Več podobnih tem