» »

Samsung SyncMaster 959NF

Samsung SyncMaster 959NF

dunker ::

Lep pozdrav!
Po dolgem preučevanju LCDjev sem ugotovil, da mi noben LCD ne ustreza, ker sem relativno zahteven in predvsem raznovrsten uporabnik, ki potrebuje hitro odzivnost in kontrastne barve... Tako da bom raje ostal na navadnem CRTju in sicer sem si ugledal Samsunga 959NF, ker na vseh testih žanje pohvale, ima diamondtron tehnologijo, NF, super osveževanje (130Hz@1024x768, >100Hz@1280x1024), čudovite 32-bit barve... Pa še cena na mimovrste je ugodna, 53 tisočakov.
Sedaj pa me zanima, če ima kdo kakšen zadržek proti temu nakupu? ;)
Obstaja še kaj boljšega za ta denar?
Hvala,
Anže

boštjan ::

jaz ga edino ne bi kupo,ker je vlki ko krava,drugač pa odličen monitor.za 50k pa res da ne dobiš kvalitetnega LCDja
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Alexius Heristalski ::

Verjetno bi veljalo pogledati še Philips 109P in Mitsubishi 930SB, vendar ne vem, kakšni sta njuni ceni.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

glinik ::

Philips in Mitsubishi sta kar precej dražja. Philips 109P je vsaj za 20k dražji, da o Mitsubishiju niti ne govorim. Se pa govori, da je Mitsubishi razred zase (žal še ga nisem videl na lastne oči :( ).

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

kanabis ::

Samsung 959 NF je še zdaj THE BEST OF THE BEST.
Imel se, samsunga in Iliyamo vse v kategoriji nad 100.000 (včasih), ker je kolega delal v eni trgovini insem lahko dobil na probo za teden dni..na koncu sem probal še 959NH in ostal brez pripomb...ter ga takoj nabavil. Dokler ne bojo LCD v rangu tega moinitorja ali vsaj PRIBLIŽNO...in dokler me ne bo mučila prostorna stiska ne gre z moje mize!!!
sedaj se hvalijo tudi z 7ms in manj...malokdo pa ve kako to merijo, da obstajajo dva načina meritve...in da te čase dobijo pri meritvah črno-bele barve...no to je že druga zgodba.
V vsakem primeru ti svetujem 959NF ker posebej pri resoluciji 1280x1024 je razlika že na oko....kjer pri samsunhu no niti minimalnih meglenih robov, sivin...pri ostalih pa v kotih že na oko opaziš!
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

Moonman ::

Tudi sam sem zelo zadovoljen z mojim 959nf.
Bi pa še tudi jaz pogledal za Philipsom 109P. Je pa res da je kar nekaj dražji.
Tudi zame še LCD nima prostora na mizi.;)

lp

edit: tipkarska napaka


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Moonman ()

kanabis ::

Ja edino samsung je spustil ceno CRT-jev na res nenormalno nizko ceno...kar jim je samo v pohavlo..Iliyama vztraja na ceni iz dveh let nazaj..samsung je spustil 959NF točno za 50%...svaka čast.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

glinik ::

No no, kanabis, zdaj tudi ne smeš pretiravat. VSI CRTji, ki se jih do sedaj testiral so imeli meglene robove, ampak res VSI! Tudi moj Philips 109P jih ima! Kolega ima Samsunga 959NF in sem tako lahko sprobal oba monitorja. Philips je bolši, tu ni debate, vprašanje je samo, če je vreden 20k več??? Kolega je dal za tistega Samsunga 95k, zdaj pa so cene padle dol, ker Samsung prazni skladišča. Poglejte si malo prejšnje teme o CRT monitorji, boste videli, da modeli 959NF tudi niso to, kar so včasih bili. Zdaj še prodajjajo stare zaloge, zato kvaliteta slike ni več na tako visokem nivoju, kot je bila prej. Je pa Samsung 959Nf sigurno BEST BUY!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

kanabis ::

No če so nove serije drugačne ne vem..sam sem probal na lastne oči in ostal na samsungu kateri mi EDINI dela brez meglenih robov na 1280x1024!
Tudi sama cev je pri samsungih najkvalitetnejša..no saj raznorazni testi (nedovisni) so na netu.
Vsi imamo pač svoje izkušnje..če nebi probal..nebi tako pisal, ker nisem eden od tistih ki pravijo..: primer:
Kupi samsunga je res dober..ampak ker ga ima on..in drugih ni niti videl...no saj veš kako to gre!
Na srečo sem imel priliko probat vse špica 19CRT pred nakupum..najprej sem se zagrel za Iliyamo ker je imela pač USB na podnožju pa mi pride prav..samo je takoj odpael zaradi res nekvalitetne slike..celo na 1024x768...celo smo ga zamenjali ker sva mislila da je že nov kaj v okvari. Philips je imel čudovito sliko na 1024x768..samsung pa tudi na 1280x1024 kar pri drugih ni bilo tako...saj megleni robovo so me spravljali v obup. No res ne vem in nisem videl zadnjih modelov..ampak pri tem katerega sem obdržal je brezhibno.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kanabis ()

dunker ::

Naročeno. Bom poročal drug teden. ;)

ABX ::

Jaz ima zdaj 109P, ker mi je Mitsubishi 900u crknil :(

Mitsubishi je bil za kako točko boljši, vendar največje probleme sem imel dobit dober vga kabel.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Sydk ::

glinik: se strinjam o tem da teli 959NF-ji v nekateri seriji niso bili več to kar so bili, sam sem ga kupil v Bofu v Ljubljani za 80 k sit in
sem bil razočaran, še posebej zato ker sem pred nakupom bral o njem same hvalospeve:D kaj naj rečem, monitor mi je ves čas nekaj brnel in ropotal ko je bil hladen, ko se je segrel je brnel malo manj a še vedno, slika levo spodaj v kotu ZELO zamegljena, ko sem imel native resolucijo
1280x1024 na 100hz je bila sploh meglena slika, ko sem prestavil na 85hz je bilo malo bolje a še vedno huda megla proti kateremkoli lcd-u, pa seveda VELIK je res kot ena krava pa težak tudi, se spominjam kako sem si lomil hrbet ko sem ga nosil v 5ti štuk>:D pa še neki monitor oddaja precej toplote, sedaj ko imam lcd-ja je v sobi kar nekaj HLADNEJE:))

dunker: upam da dobiš kako boljšo serijo kot sem jo jaz, velik sreče !
LP

glinik ::

ABX:
Mi lahko malo bol natančno razložuš, kje je bolši Mitsubishi? Imel si prejšnji model, če se ne motim. Nov je 930-tka. Ta mora bit res huda stvar.

Jaz vsakemu odsvetujem nakup novega Samsunga 959NF. Po moje bi bil dosti bol "moder" nakup kakšnega stareega NF-ja. Monitor naj bo star kakšno leto ali še bolše dve. Takrat so se še prodajali brezhibni primerki. Tudi jaz ti želimi srečno nakupovanje.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

cole-22 ::

To z novimi NFji je tako, da so kake pol leta (ali 1 leto) nazaj v SLO. dobili serijo pošiljko z slabo kvaliteto (z napako)...
In če si takrat kupil NFja si ga lahko 5× zamenjal in je bilo vsakič isto!Jaz imam sedaj svojega malo več kot 1 leto in dela brez težav...Nobenih meglenih robov, skratka vse naj naj :D In tisti ki sedaj kupujejo nove NFje, naj samo pazijo da so pošilke z novejšimi datumi ali pa res starimi (v kakšnih manjših trgovinah majo še staro zalogo)!Glede NFja in 109P, jaz nek hud strokovnjak za monitorje nisem... samo moj koleg ga ima (109P) in za mene je moj NF boljši (lepša slika, barve...) da ne omenjam da je 109P 20k dražji :\

glinik ::

Heh, nisi strokovnjak. No jaz pa bi lahko bil, kolk sem videl in testiral monitorje :) Samsung nima tako dobro luminanco, kot jo ima Philips in še malenkost bol pocasto sliko ima. Ampak to so res malenkosti, ki jih redki zaznajo!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

cole-22 ::

In te stvari ki jih redko kdo zazna so potem vredne 20k več?

glinik ::

Saj sem napisal, da je vprašanje, če je vreden Philips 20k več, ni tako? Kaj boš pa komentiral na Mitsubishija, saj realno gledani ni vreden 100k ali več. Ampak so ljudje, ki ga vseeno kupijo :) , zakaj le???

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

SavoKovac ::

Pravijo, da vsak berač svojo malho hvali (oz. njen širši razred/rang). :D

Za samsunga 957MB/DF bi rekel, da ja vreden svojega denarja in ponuja kar dobro sliko pri 100Hz in ločljivosti 1152x864. Če kdo po defaultu na devetnajstkah laufa 1024x768 oz. prej omenjeno ločljivost, bi bila 957-ka kar dober nakup.

|_CoBrA_| ::

Lastim si Samsunga 959NF in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Prej sem imel Hyundai V770 in ni primerjave med njima (pustimo starost). Slika je izredno lepa, živa,... Skratka mislim, da je za takšen denar Best Buy. Meglenih kotov še zdaj ne opazim. Na začetku so me mal motile dve črti po enkranu, vendar se jih takoj navadiš.
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black

Dzos ::

Zdravo

Imel eizota 15" f35 8 let.Delal super 1024 85hz. Dela se danes.
2 meseca nazaj kupil 959nf.
Zadovoljen, ceprav sem bil v dvomih zaradi zadnjih slabih serij, ki so zgleda ze mimo.
Priporocam..aja sej si ze kupu...:)
pilca za nohte ni pila

Goldee ::

sedaj se hvalijo tudi z 7ms in manj...malokdo pa ve kako to merijo, da obstajajo dva načina meritve...in da te čase dobijo pri meritvah črno-bele barve...no to je že druga zgodba.

kanabis obrazlozi tole prosim mal, al pa daj kak link da se mal informiram o tem ker ja sem en izmed tistih ki tega ni vedu..
planiram pa kupit lcd..
hvala
lp

urke710 ::

Jov!


Kupujem en 19" CRT monitor. Stvar je taka da imam zdej enega že in to je Samsung 959NF, ki je super. Ampak za še enega nimam denarja, zato sem mislu da bi vzel enega izmed teh dveh:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
ali
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Ker ga bom uporabljal na max resoluciji 1280*1024, osveževnje ni problem.

Zanima me samo kaj je za hudiča sploh razlika med modeloma 957 in 997 in pa kaj je razlika če je oznaka MB ali DF
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
d.i.g.

kuglvinkl ::

IIRC zadnje številke pri Samsungih predstavljajo kvaliteto. Se pravi, čim višja je zadnja, boljše je.
Your focus determines your reallity

jype ::

Jaz prezivim precej casa na Philipsu 202P4 in Samsungu 1200NF (sta priblizno enako velika). Philips je bil 20 jurjev drazji in je precej uporabnejsi za graficarje (npr. v menijih lahko nastavis temperaturo barve in imas takoj kalibrirano tako kot je treba, pa ce hoces zamenjat input iz BNC na HD15 samo pritisnes, pri samsungu moras pa plezat po menijih).

Tezko bi rekel da je katerikoli od obeh monitorjev slab, pa oba skupaj staneta polovico toliko kot en podobno zmogljiv LCD, tako da bom se nekaj casa pocakal, ceprav zasedeta skoraj dva kubicna metra prostora... Gonim jih pa na 1600x1200@85 na matrox P650 (ki daje odlicno sliko, ki se tezko primerja s katerokoli drugo graficno kartico v rangu do 100 jurjev, FireGL je pa malce predrag, da bi si ga privoscil).

Eru ::

Jest sem kupil rabljenega 24" sony-ja fw900za 80k in morm rečt da sem zadovoln =)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri 19' crt monitor

Oddelek: Kaj kupiti
341936 (1457) Matev
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565339 (4398) iso2000
»

Kupujem nov 19" CRT monitor (visji razred) - potrebujem vasa priporocila

Oddelek: Kaj kupiti
392457 (1756) glinik
»

Kateri 19˝ monitor do 100000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
221562 (1233) Sydk
»

Izbira med 19-palčniki

Oddelek: Kaj kupiti
183335 (2490) dexterboy

Več podobnih tem