» »

Delo v USA?

Delo v USA?

PALOMINO ::

Vprašal bi, če je kdo od Vas že delal v USA...kako je do dela prišel, kaj je delal in kako je uredil s papirji?

Hvala vsem.

Microsoft ::

Kolker vem, rabiš delovno vizo.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: OwcA ()

PALOMINO ::

To vem...:\

Ni samo to, dragi moj...

leonius ::

Idi na STA(Studentska turistična agencija) in se tam pozanimaj, sicer pa sem zadnjič bil tam in gledal oglase različnih podjetij in ugotovil da ti tam delaš za ZELO nizek denar, nekateri so ponujali celo po 2,5 $ na uro, kar je manj kot pri nas, nekateri tudi do 8$ (tolko sem tudi tam zasledil kot maksimum). Sicer pa: najdi.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leonius ()

LoneWolf ::

Palomino, zelo odvisno kaj imas v mislih kot delo. ZDA imajo dovolj pomivalcev posode, dovolj imajo tudi svojega IT kadra. Ce hoces pridet zraven v ZDA, jim moras ponudit kaj takega, kar sami nimajo - specialisticna znanja, ali pa delo za zelo nizko ceno (imas konkurenco v Indiji, Pakistanu, pa tudi Kitajcev je vedno vec...) Par let nazaj, recimo ene 5, je bila za administratorje Meka v Kanadi, celo ameriski admini so mnozicno hodil v sluzbe v Kanado. Zadnja leta po poku IT mehurcka se je tudi to nekoliko uneslo, je pa Kanada se vedno cisto v redu alternativa ZDA.

Sam delam tudi za ameriska podjetja in ustanove - bolj resno zadnjih 8 let - na razvoju programske opreme, s specializacijo na dolocenih podrocjih. Delam izkljucno pogodbeno na projektih, vecinoma na teh, ki so del moje lastne ponudbe, vcasih pa prispevam svoj delez v vecjem teamu. Do zdaj je slo bolj ali manj vse preko Interneta, delovne vize v ZDA se nisem rabil - nekako se otepam del, kjer bi moral v ZDA za daljsi cas, letanje naokoli pobere veliko casa in energije.

Vsekakor ti odsvetujem dela preko oglasov tujih firm pri nas, edini namen tega je dobit poceni delovno silo in jo izkoristit kar se da. Posebne koristi ne bo, niti denarne niti v zivljenjepisu za iskanje bodoce sluzbe. Veliko boljse moznosti imas, ce sam poskrbis za lastno znanje, ga izpostavis in pustis, da te opazijo. Ce si res dober, te bodo.

BigWhale ::

Rabis delovno vizo... Ki ti jo v najboljsem primeru ureja firma. Vsake pol leta moras zadevo podaljsevati... Ce gres v Silicon Valley bos precej drago placeval stanovanje.

Delati tam zaradi denarja se, po mojem mnenju, ne izplaca. Standard je visji, zivljenje je precej drazje, ce delas za manj kot $80.000 letno, das priblizno polovico za stanovanje ostalih stroskov je se polno. (Nekje zadaj mi se nekaj pravi, da ti California pobere med 20%-25% kot davek)

Ce imas firmo, ki te hoce in te nuca, bodo zate placali precej denarja in bo lahko. Kar tako na blef tja hodit se pa ne splaca.

Microsoft ::

Mogoče bi bilo delati v ZDA kar zanimivo. Spoznaš nove kraje, ljudi, navade,...

Edino, kar mene moti pri ZDA, je slabo zdravstveno zavarovanje. Tam ni tako, kot je pri nas, ko se plačujejo prispevki.
Sem prebral, da bi naj neka punca po "nesreči" rodila, in to jo je potem stalo 50.000$.8-O To je skoraj 10M SIT!8-O
No, men se takle problem glih ne bi mogel zgoditi, samo so še tudi ostala področja, kjer je tako (ne)urejeno.

Slišal sem tudi, da ni pokojninskega varovanja denarja tako, kot pri nas. Se sam odločiš, kaj boš z denarjem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

gorjanc ::

Jaz sem 2 mesca delal v ZDA pejt na google pa poglej Camp America. V glavnem študentje iz evrope grejo delat v campe po zda skrbijo za froce delajo v kuhinjah itd.. Lone Wolf moram reč da tisto o pomivalcih posode ni res v kakšnem McDonaldsu dobiš službo brez problema plača je tam nekje 6-10$ na uro. No jaz sem mu full sreče ker sem delal kot vzdrževalec kosil travo popravu kakšno reč ,no nisem se pretegnu. Medtem ko tisti ki so za froce skrbel pa so zvečer komaj hodil (resno razvajeni froci znajo bit zelo utrujajoči btw. 2 mesečni camp je stal 2 miljona tolarjev na osebo ) no jest sm zaslužu ene 300 jurjev ,seveda oni častijo avion stanovanje hrano.
Še zanimivost po 2 tednih dela v kuhinji so 3 rusi pobegnil ( delo je bilo res napornoin jih čist razumem) Šef kampa pa v bližnjem mestu s 300 000 prebivalci ni dobil niti enega človeka ki bi jih prišel zamenjat.

leonius ::

Jup, seveda nimajo pokojninskega zavarovanja saj furajo liberalni kapitalizem.

Sam svoje sreče kovač.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenje v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19028552 (8813) Ganon
»

Kvaliteta življenja v Floridi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8621860 (17000) Dejan_007
»

Začasno stanovanje in služba v Miamiju

Oddelek: Loža
153674 (2644) JanK
»

Če bi želel "imigirirati" v USA?

Oddelek: Loža
334001 (3314) BigWhale

Več podobnih tem