Forum » Navijanje » Ne gre zvišat napetosti !!
Ne gre zvišat napetosti !!
DarwiN ::
ABIT NF7-SL
XP1700DLT3C JIUHB
Chiftech 365W
Water Cooling
temperature : (full load) = 47
Zadeva je pa sledeča :
Če povišam procesorju napetost (defoult 1.5V) nad 1.85V se računalnik prej ko slej vgasne (pomaga samo stikalo na napajalniku).
To se zgodi tudi če zamenjam procesor z bartonom (defoult 1.65V) , le da se v tem primeru rač. vgasne ko grem nad 2V. Plošča mi torej v vseh primerih dovoli zvišanje napetosti samo cca. 0.35V.
Ne verjamem da je kriva katera nastavitev v biosu., ali pač ?
Kriva ni temperatura, ker sem imel že dosti višje ..!!!!
Bios:
thermal throttling = disabled
CPU temerature shutdown = disabled
Kaj mi je storiti?
Hvala
XP1700DLT3C JIUHB
Chiftech 365W
Water Cooling
temperature : (full load) = 47
Zadeva je pa sledeča :
Če povišam procesorju napetost (defoult 1.5V) nad 1.85V se računalnik prej ko slej vgasne (pomaga samo stikalo na napajalniku).
To se zgodi tudi če zamenjam procesor z bartonom (defoult 1.65V) , le da se v tem primeru rač. vgasne ko grem nad 2V. Plošča mi torej v vseh primerih dovoli zvišanje napetosti samo cca. 0.35V.
Ne verjamem da je kriva katera nastavitev v biosu., ali pač ?
Kriva ni temperatura, ker sem imel že dosti višje ..!!!!
Bios:
thermal throttling = disabled
CPU temerature shutdown = disabled
Kaj mi je storiti?
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavil komp a ne dela... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7727 (5521) | barocco |
» | Fx-8120 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 13826 (12451) | barocco |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43605 (16389) | peter_ki |
» | Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?Oddelek: Navijanje | 3037 (2164) | schurda |
» | Celeron 1000, Advance 10-t OverclockOddelek: Navijanje | 890 (725) | V-i-p |