Forum » Omrežja in internet » Serv-U+no-ip
Serv-U+no-ip
AvAkI ::
Želim si narediti svoj FTP server.
Najprej sem si na no-ip.com naredil svojo domeno "base2k.no-ip.com". Nato sem še pobral program no-ip DUC, ker imam dinamični ip. V programu sem vpisal svoje geslo&email in nato obkljukal svojo dobeno "base2k.no-ip.com", da mi osvežuje IP naslov.
Doma imam router, na katerem sem odprl porte 20&21 in povrhu še DMZ. Tako da tu ni problemov.
Če pingam "base2k.no-ip.com" mi kaže vedno pod 1ms, kar pomeni, da z domeno ni nič narobe.
Ostane samo še serv-U, ki pa ga žal ne znam uporabljati oz. noče delati. Ko sem dal new server in se probal connectat nanj mi napiše wrong password.-hmm kateri pass pa sploh rabi?-tistega od no-ip.com al katerega drugega!?
Hvala za odgovore!
lp Andrej
Najprej sem si na no-ip.com naredil svojo domeno "base2k.no-ip.com". Nato sem še pobral program no-ip DUC, ker imam dinamični ip. V programu sem vpisal svoje geslo&email in nato obkljukal svojo dobeno "base2k.no-ip.com", da mi osvežuje IP naslov.
Doma imam router, na katerem sem odprl porte 20&21 in povrhu še DMZ. Tako da tu ni problemov.
Če pingam "base2k.no-ip.com" mi kaže vedno pod 1ms, kar pomeni, da z domeno ni nič narobe.
Ostane samo še serv-U, ki pa ga žal ne znam uporabljati oz. noče delati. Ko sem dal new server in se probal connectat nanj mi napiše wrong password.-hmm kateri pass pa sploh rabi?-tistega od no-ip.com al katerega drugega!?
Hvala za odgovore!
lp Andrej
~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~
Sem nekako zrihtal zadevo (IceVulcano ). Ampak sem ugotovil, da se lahko na FTP server konektam samo preko programa (npr. FlashFXP), preko internet explorerja ne gre!??!?!
Moram kaj posebnega nastaviti v serv-U, do bo delalo tudi preko IE?
Moram kaj posebnega nastaviti v serv-U, do bo delalo tudi preko IE?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AvAkI ()
@mare_: Tako pa dela ja ! ampak me zanima če bi se dalo tudi drugače, tako da bi vpisal samo naslov domene in nato bi me vprašalo še za username in geslo.
Rad bi, da bi mi delalo tako nekdo.no-ip.org
Torej bi rad, da me vpraša za username in geslo, ker ftp:username:geslo... ni ravno najboljše.
Torej bi rad, da me vpraša za username in geslo, ker ftp:username:geslo... ni ravno najboljše.
Big Poppa ::
Jaz imam pa malo drugačen problem.Nikakor ne morem usposobiti tega ServU-ja,da bi lahko dal na ftp mape iz večih diskov.Vedno v flashfxp-ju pokaže samo mape iz prvega izbranega diska (home directorija,ki ga določiš pri lastnostih uporabnika).
A je to omejitev programa ali kako.Imam verzijo 4.1,v 5.0 je bil problem popolnoma isti.
A je to omejitev programa ali kako.Imam verzijo 4.1,v 5.0 je bil problem popolnoma isti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
CaqKa ::
big poppa: naredi v windows explorerju bljižnice do posameznih diskov, iz tistega ki je default.
pa preberi navodila ki so zraven.
pa preberi navodila ki so zraven.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NO-IP.COMOddelek: Omrežja in internet | 1831 (1608) | zavajon |
» | statični IPOddelek: Omrežja in internet | 6120 (5262) | Bakunin |
» | lastna domena z dinamicnim IPjem. Kako?Oddelek: Omrežja in internet | 1699 (1555) | sgdjkdlsugi4 |
» | no-ip DUC in Serv-U!!!Oddelek: Omrežja in internet | 1627 (1586) | pivmik |
» | Server problemiOddelek: Omrežja in internet | 1155 (1119) | Bug |