Forum » Pomoč in nasveti » izguba podatkov - NUJNO!
izguba podatkov - NUJNO!
danielka84 ::
Torej po 6 mesecni uporabi xpjev sem se odlocil da naredim clean install!
Vse lepo in prav zinstaliram zadevo, nalagam gonilnike, vse lepo in prav, ko pa sem nalozil via 4in1 mi je po ponovnem zagonu zacelo izpisovati: RECOVERING ORPHANED FILE "pot in ime fajla".
to mi je izpisovalo nevem cca 10 minut?! in sem tudi videl da so to bli fajli iz locenega diska, na katerega se nisem nic nalagal (disk je wd200gb star 1 mesec). Sistem iamm na maxtorju 40gb. No in potem ko gre to skozi, grem taprvo pogledat kaj se je zgodilo z temi podatki... in glej veliko fajlov ne dela, ceprav velikost ustreza in fajl dejansko obstaja, nekaj fajlov je zamenjanih - kliknem na film(film.avi) in zacne spilat en mp3fajl ?!?! nekaj podatkov pa deluje BP. Kr zjokal se bom
pred tem ko sem nalozil 4in1 je delalo vse brez problema.
disk ima eno particijo v NTFS formatu.
bolj sumin softwarsko(driver) napako kot pa hardwarsko - disk nima cudnih simptomov. Problem je zaj ta kago re-generirat to kar je windows? naredil. zgleda da je zmesal indexe fajlov al kaj te vem. jao jao
zakaj je sploh prislo do tega?
tist ki mi najde resitev kako dobit fajle nazaj mu posljem jurja!
na disk nisem zdaj nic zapisoval, da si nebi kaj prepisal.
Podatki so mi pa zelo zelo pomembni.
?
Vse lepo in prav zinstaliram zadevo, nalagam gonilnike, vse lepo in prav, ko pa sem nalozil via 4in1 mi je po ponovnem zagonu zacelo izpisovati: RECOVERING ORPHANED FILE "pot in ime fajla".
to mi je izpisovalo nevem cca 10 minut?! in sem tudi videl da so to bli fajli iz locenega diska, na katerega se nisem nic nalagal (disk je wd200gb star 1 mesec). Sistem iamm na maxtorju 40gb. No in potem ko gre to skozi, grem taprvo pogledat kaj se je zgodilo z temi podatki... in glej veliko fajlov ne dela, ceprav velikost ustreza in fajl dejansko obstaja, nekaj fajlov je zamenjanih - kliknem na film(film.avi) in zacne spilat en mp3fajl ?!?! nekaj podatkov pa deluje BP. Kr zjokal se bom
pred tem ko sem nalozil 4in1 je delalo vse brez problema.
disk ima eno particijo v NTFS formatu.
bolj sumin softwarsko(driver) napako kot pa hardwarsko - disk nima cudnih simptomov. Problem je zaj ta kago re-generirat to kar je windows? naredil. zgleda da je zmesal indexe fajlov al kaj te vem. jao jao
zakaj je sploh prislo do tega?
tist ki mi najde resitev kako dobit fajle nazaj mu posljem jurja!
na disk nisem zdaj nic zapisoval, da si nebi kaj prepisal.
Podatki so mi pa zelo zelo pomembni.
?
Ch4N93 ::
Pa si najprej instaliral VIA 4 in 1 gonilnike?
Kolko jaz vem moraš tako VIA kot nForce2 gonilnike instalirati takoj po instalaciji winsov _pred_ vsemi drugimi gonilniki.
Glede problema:
Zaženi Check Disk oz. Pregled Diska.
Če ne pomaga poskusi z obnovitvijo sistema.
LP Ch4N93
Kolko jaz vem moraš tako VIA kot nForce2 gonilnike instalirati takoj po instalaciji winsov _pred_ vsemi drugimi gonilniki.
Glede problema:
Zaženi Check Disk oz. Pregled Diska.
Če ne pomaga poskusi z obnovitvijo sistema.
LP Ch4N93
danielka84 ::
pred via 4in1 sem instaliral zvocno.
glih ta check disk se mi je menda zagnal ob zagonu in pomesal indexe!?
sedaj sem ga pognal se enkrat vendar ni nic zaznal da je kaj narobe.
recovery tud ne pomaga.
prosim naj mi nekdo rece, da se da, pa kako?
glih ta check disk se mi je menda zagnal ob zagonu in pomesal indexe!?
sedaj sem ga pognal se enkrat vendar ni nic zaznal da je kaj narobe.
recovery tud ne pomaga.
prosim naj mi nekdo rece, da se da, pa kako?
ni-da-ni
videosony ::
Pri reševanju podatkov, ti lahko pomagam, si mogoče iz okolice MB?
Če nisi res nič na disk shranjeval oz. pisal, ti lahko vse podatke dobim nazaj.
pošlji mail: bostjan.magdic@uni-mb.si
lp Boštjan
Če nisi res nič na disk shranjeval oz. pisal, ti lahko vse podatke dobim nazaj.
pošlji mail: bostjan.magdic@uni-mb.si
lp Boštjan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk se vgaša?Oddelek: Strojna oprema | 1254 (1066) | RiNC |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4596 (3950) | Boky |
» | KT7A problem z DMA?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1134 (987) | Jure2k |
» | Kateri OS?Oddelek: Operacijski sistemi | 1528 (1117) | andrej |
» | Problem pri kopiranju fajlov!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 755 (648) | rc-car |