Forum » Pomoč in nasveti » problem s trojancem trj/StartPage.AV
problem s trojancem trj/StartPage.AV
mrbungle ::
Imam problem z zgoraj omenjenim virusom. Antivirusni program mi ga je kao odstranil, toda še vedno ne morem uporabljati Address vrstice v IE. Vseeno je, katerikoli link vpišem notri (npr. www.slo-tech.com),saj me vedno vrže na isto stran (http://magicsearch.ws).
Ima kdo kak predlog, kaj naj storim (poleg formatiranja), da se tega znebim. Hvala
Ima kdo kak predlog, kaj naj storim (poleg formatiranja), da se tega znebim. Hvala
tratto ::
Regedit -> Find: magicsearch.ws -------> briši, briši, briši
Poskusi še naslednje:
V Windows in pa v Windows/System direktoriju uredi datoteke po tipu. Preveri velikost vseh *.exe datotek. Ponavadi so kaki črvi ali dialerji skriti v kakšnih kratkih programih. Sam sem brez Ad-awera in Spy-bota našel kar nekaj njih, potem pa sem si omenjena programa priskrbel.
Poskusi še naslednje:
V Windows in pa v Windows/System direktoriju uredi datoteke po tipu. Preveri velikost vseh *.exe datotek. Ponavadi so kaki črvi ali dialerji skriti v kakšnih kratkih programih. Sam sem brez Ad-awera in Spy-bota našel kar nekaj njih, potem pa sem si omenjena programa priskrbel.
tratto ::
mrbungle ... ni za kaj.
Daj povej, kako si ga našel: z Regedit ali z brisanjem exe fajlov.
Daj povej, kako si ga našel: z Regedit ali z brisanjem exe fajlov.
mrbungle ::
Trojanca mi je že antivirus najdel in ,,odstranil,,. Probleme sem imel s tistim searcherjem, ki se mi je vedno pojavil v address vrstici. V RegEdit sem pač vpisal v find magicsearch.ws , in kar je našel, sem zbrisal. Zdej deluje, sam sem si zafrknil Outlook za maile (na regedit se ne spoznam preveč).
LP
LP
matic35 ::
Tvoj problem je v tem, da se ti ob vsakem zagonu trojanec na novo instalira, ker je skrit nekje v mapi system32. Pri takih stvareh zelo pomaga programček HjackThis. Ta ti pokaže vse spremembe v registru, ki se ne skladajo z originalno nastavitvijo, kot jo namesti windows pri prvi instalaciji. Problem je lahko edino v tem, da pobrišeš preveč, ker zazna tudi spremembe kot so. namestitev Google toolbar, adobe acrobata, nortona.... Zato pazi kaj popravljaš!
Najdeš ga na temle naslovu:
Forum Ravbarji in žandarji...
Malo bolj direktna povezava...
Najdeš ga na temle naslovu:
Forum Ravbarji in žandarji...
Malo bolj direktna povezava...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virusi in druga svinarijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4131 (3057) | grofsi |
» | Disk se polni iz neznanega razlogaOddelek: Pomoč in nasveti | 2825 (2134) | jackorsen88 |
» | Trojanec uničen, a škoda ostajaOddelek: Pomoč in nasveti | 1666 (1349) | svecka |
» | Ali je to vdor v moj PC?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1881 (1142) | Azrael |
» | Trojanski KonjOddelek: Pomoč in nasveti | 1943 (1729) | matic35 |