» »

Arnes(geant) in dolgorocne tezave z mednarodnimi povezavami

Arnes(geant) in dolgorocne tezave z mednarodnimi povezavami

Eagle ::

http://www.arnes.si/obvestila.shtml?ID=1231Že od vceraj dalje, torej že več kot en dan prihaja do nenehnih izpadov tujine.Kaj ne morejo nabavit neko backup linija za tujino ko majo prek totega kurčevega geanta napelano.. kaj zaj nea mislijo tega en mesec porihtat a kaj mater 9k na mesec placujem takim hepanom.. zgleja bo treba nazaj na kks ko majo vsaj vec povezav če ena neha delat ..

CaqKa ::

9k dobi internet ponudnik...
arnes od tega ne dobi niti tolarja. arnes ti namreč ponuja zastonj internet, tvoj kabelski operater pa ga do tebe pripelje.

G2 ::

ne vem kaj noriš

danes ni blo nobenih izpadov in tujina dela kot šus... vsaj pri men

LP

Gandalfar ::

Eagle: odjavi se in pojdi na siol. Kot davkoplacevalec ti bom hvalezen.

Hvala.

Bakunin ::

gand - ditto :D

Pat_MaGroin ::

Kam gre pa njegovih 9 jurjev? Za vbogajme? Eni se pa res pocucite superiorne s svojim ODjem. Jao ...

CaqKa ::

PIC a je slučajno kaj name letelo?

McHregec ::

Geant je akademsko omrežje prav tako je Arnes iz tega lahko sklepamo, da Arnes ne bo imel backup povezave preko komercialnega ponudnika interneta. Tistih 9k za naročnino gre kabelskemu ponudniku. Arnes dobi natanko 0 SIT.
Destroyer Of The Worlds.

Pat_MaGroin ::

Caqka: na Gandalfarja ...

Bakunin ::

PIC: TANSTAAFL

Gandalfar ::

PIC: ker on cel dan s p2p abusa omrezje mora imet arnes zato hitrejsi vod in posledicno rabi vec denarja.. s svojimi 9k pa pokrije stroske kablskega operaterja in tudi, ce dobi arnes kaj dobi minimalno.. posledicno placajo davkoplacevalci .. nakar se se pritozuje..

Pat_MaGroin ::

Glede sitnarjenja se strinjam, pac tudi taki so. 9k, ki jih placa, so obdavceni, kar pomeni, da da cesarju, kar je njegovega. Davkoplacevalci pa damo denar za taaaksne neumnosti, da mi je placevanje za cenejsi (sicer glede kabla se ta logika podre) arnesov internet se najmanj zal.

Glede p2p bom pa rekel takole: ko se bodo vsi tisti, ki furajo HQ warez ftpje (dobro veste, kateri) zavedali, da "unicujejo" akademsko omrezje in tisti, ki jih z veseljem abusajo (dobro veste kateri), potem se bom pa tudi glede end user p2p abusanja strinjam in bom utihnil.

Sicer pa vemo, da ce killajo vse uni linke, kjer je warez, bomo samo se demote spilov in programov vlekl z interneta. Tukaj arnes ni izjema.

Tistemu, ki jamra cez povezavo: svetujem ti, da zamenjas ISPja, ker cetudi ni arnes nic cenejsi, vseeno ti je kao "podarjen". Nabavi si ADSL in se prikljuci ostalim debilom na siolovem forumu, ki jokajo dneve in noci, ker majo za 10% slabsi ping in so spusili v CSja zarad tega. Retardi:-). Pri siolu ti tecnobe in sitnobe ne bo noben ocital. Se splaca.

LP

Eagle ::

kaki adsl kaj ste znoreli vsi skup,sem v mbju kjer najboljše leti kks(triera) pa pingi so definitivno majnši kot jih ma adsl po celi slo...sej drugac ko dela arnes mi leti skoz okol 3,4MBit-e tak da ni panike,samo ko pa nea dela je pa kurc..eh pa tu vam na forumu kaj povejat je tuji umetnost,en vas vprasa ki lako to dobi vi mu bote rekli zakaj to rabis..en bo vpraso za kolko naj to proda, vi mu bote rekli zakaj boš to prodau... bedarije v glavnem škoda cajta

sgdjkdlsugi4 ::

no v bistvu , ce ti nea dela net 1 al pa 2 dni se tui neos umrl ;) iji na pir pa bo vse vrei ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Email.si spet crknil!

Oddelek: Omrežja in internet
394635 (2698) Matheeew
»

Domena uni-lj.si nedosegljiva do nedelje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9612770 (8553) NeOman
»

vpis v MSN - vam deluje trenutno?

Oddelek: Omrežja in internet
212819 (2548) AngelOfDeath
»

Sesutje celotne mreže ARNES

Oddelek: Omrežja in internet
91205 (910) flipflop
»

KKS, Arnes - a vas kej zeza v mozek?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
996135 (4367) Soprano

Več podobnih tem