Forum » Izdelava spletišč » spet mysql - problemi s Č-jem in Ć-jem
spet mysql - problemi s Č-jem in Ć-jem
Zzzzzzz ::
Torej, spet sem prišel do enega problema, ki je sledeč:
Č-ji in Ć-ji mi ne delujejo pravilno. Pisanje v bazo dela b.p., prav tako prikaz podatkov iz baze (delajo vsi znaki). Vendar, ko želim urejat zapis iz baze, se v okencu (textarea, input box) ne pokažejo Č-ji in Ć-ji, ampak E-ji s črtico. Če tako vsebino (z e-ji) potrdim, da se zapiše v bazo, prikaz podatkov ne dela pravilno - kažejo se E-ji.
Če povzamem: Č-ji, ki so prvič zapisani v bazo, se zapišejo in prikazujejo normalno. Če želim zapis urediti, se pokažejo namesto Č-jev tisti čudni E-ji in če teh E-jev ne popravim preden potrdim posodobitev zapisa v bazi, se izpisujejo tudi E-ji (in ne Č-ji kot so se prej).
Any ideas?
Č-ji in Ć-ji mi ne delujejo pravilno. Pisanje v bazo dela b.p., prav tako prikaz podatkov iz baze (delajo vsi znaki). Vendar, ko želim urejat zapis iz baze, se v okencu (textarea, input box) ne pokažejo Č-ji in Ć-ji, ampak E-ji s črtico. Če tako vsebino (z e-ji) potrdim, da se zapiše v bazo, prikaz podatkov ne dela pravilno - kažejo se E-ji.
Če povzamem: Č-ji, ki so prvič zapisani v bazo, se zapišejo in prikazujejo normalno. Če želim zapis urediti, se pokažejo namesto Č-jev tisti čudni E-ji in če teh E-jev ne popravim preden potrdim posodobitev zapisa v bazi, se izpisujejo tudi E-ji (in ne Č-ji kot so se prej).
Any ideas?
darh ::
kodna tabela na strani kjer imaš obrazec za pošiljanje podatkov in kjer podatke prebereš mora biti enaka.
Excuses are useless! Results are priceless!
Zzzzzzz ::
kodna tabela je enaka vsepovsod, saj imam template in je kodna tabela definirana le enkrat - v headerju, ta pa vedno enak.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kodna tabela za generacijo pdf dokumentov s php-jemOddelek: Programiranje | 1322 (1187) | sajmun |
» | Prikaz šumnikov z UTF-8 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 9227 (9101) | Person |
» | ni č-jevOddelek: Izdelava spletišč | 1155 (1058) | BluPhenix |
» | Kater win player predvaja vse šumnikeOddelek: Programska oprema | 1470 (1387) | markko |
» | page encoding - charactersOddelek: Izdelava spletišč | 1302 (1156) | JLP |