» »

LAN in program za spremljanje prometa na mreži

LAN in program za spremljanje prometa na mreži

urbybaby ::

S kolegi smo po ulici potegnili cca 300 m kabla in postavili mrežo 4 računalnikov. Raćunalniki so vezani zaporedno, se pravi na ADSL modem je priključen router (oboje pri mein doma). Od tu naprej gre kabel do kolega, ki ima switch, na katerega je priključen naslednji kolega in tako naprej... Mreža super dela. Rabim pa en program, s katerim bi spremljal promet na mreži za vsak računalnik.

Ne vem če je stvar sploh izvedljiva, glede na to, da so računalniki povezani zaporedno, čeprav router prepozna vse 4 in jim določi IP-je.

Vnaprej hvala

Kr nekdo ::

probaj program DU Meter

jaz ga mam in je čisto dober knjiži ti download in upload, za vsak dan posebej, teden mesec in vse skupi. dobra stvar mogoče je ža kaka nova verzija drugače mam pa jaz 3.0

malo poglej po guglu al pa kje, se dobi zastonj

lp

Lith ::

Progi je čist gut ampak za en računalnik. Vseeno hvala

krenx ::

EJ! točno tko smo mi naredl in dela sam mal čudno
zanima me kašn kabl ste ponucall, da nese tko deleč?
mi smo običnga 8 žilni pa smo ga potegnil za cca. 80m in men dela bol švoh tko dela en čas pol me pa kr dol vrže!
vem da sm čist vn iz teme zdej to napisu!
LP

cryptozaver ::

Ce hoces gledat PC-e (rdece-down zelene-up) in z nekaj podatki poleg, je TALE kar OK in free.

Za statistiko omrezja (protokoli, top senders, errors...) priporocam "sniffer".

Sicer je pa podobnega SW na tone. Meni je se najbolj vsec NetCrunch. Je zelo pregleden celo "smekerski" in vsebuje precej enih zanimivih zadev. Na voljo je trial 30 dni, sicer pa je dosti drag.

Ce poznas Linux potem vsekakor priporocam mrtg. Prava stvar, samo dost bolj zahtevna za postavit kot prejsnji SW (WIN).

Zgodovina sprememb…

Krenx: EJ! točno tko smo mi naredl in dela sam mal čudno
zanima me kašn kabl ste ponucall, da nese tko deleč?
mi smo običnga 8 žilni pa smo ga potegnil za cca. 80m in men dela bol švoh tko dela en čas pol me pa kr dol vrže!
vem da sm čist vn iz teme zdej to napisu!

Mi imamo vmes 2 switcha in pa en router dastvar funkcionira. Navaden 8 žilni kabel, od prvega PC-ja do drugega je cca 80 m, pol je vmes switch, do 2 PC-ja 20 metrov pa switch, do tretjega pa nekaj čez 150 m in vmes router. Brez tega routerja se zadnji PC ne poveže na internet. Upam, da je to kaj pomagalo.

THX za linke do programov.

Alkoman ::

ali ima kateri od teh nastetih programov opcijo, da lahko omejujes download in upload posameznemu racunalniku v mrezi?

lp
/// --- I Am What I Am --- \ \ \

meacho ::

Za ruter uporabi en star računalnik in pa Clarkconnect pa boš imel vse kar si želiš...

Gigen ::

Pravi program, ki služi tvojem namenu je DU Super Controler for IC Sharing (download). Trenutno je beta verzija, ampak lahko vsakemu računalniku v mreži nastaviš upload in download, in spremljaš trenuten prenos na vsakem računalniku. Edini problem je ta da na vsakem računalniku moraš imeti ta program instaliran z različnim registrskim imenom. Več o programu dobiš tukaj.

Mr.B ::

Če boš hotel gledati karkoli po mreži od drugih, boš moral vse priključiti na hub. Če huba nimaš, moraš imeti Switch, ki ima monitor port, drugače pri switchu dobiš samo promet namenjen tebi.

Drugače pa ti priporočam raje linux box kot router+firewall,brez kakega poceni routerja, ker so same težave, pa na linux boksu gor nastaviš karkoli in nadziraš kaj se dogaja omejuješ itd...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja iskalnik za BitTorrent

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
295339 (3983) MrStein
»

omejitev prenosa

Oddelek: Omrežja in internet
131221 (1026) MagElan
»

pomoč- kakšen kabel

72047 (1963) mare_
»

Koliko žilni kabel on routerja na mrežno

Oddelek: Strojna oprema
112351 (2205) mile
»

trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!

151855 (1671) Matek

Več podobnih tem