Forum » Pomoč in nasveti » reset
reset
gmajna ::
Hye,
Imam PC naslednje konfiguracije:
MSI K7T Turbo 2
AMD AThlon 1600+
512 Ram
Inno3d GeForce4 Ti 4200 64mb
2 Diska (60GB + 120GB---> razdeljen 30:90)
2 CD-ROM enoti
Omrežna
Integrirana zvožna
...
Kadarkoli ponovno zaženem svoj PC slišim dolg pisk in potem tema na zaslonu, računalnik pa kr nekaj nalaga.
Še tipka reset ne pomaga (pojavi se isto). Preklopim lahko le stikalo na napajalniku, pol pa spet vse dela. To se dogaja tudi če kaj v Biosu kaj nastavljam in potem nastavitve shranim in računalnik ponovno zaženem.
Hvala
LP
Imam PC naslednje konfiguracije:
MSI K7T Turbo 2
AMD AThlon 1600+
512 Ram
Inno3d GeForce4 Ti 4200 64mb
2 Diska (60GB + 120GB---> razdeljen 30:90)
2 CD-ROM enoti
Omrežna
Integrirana zvožna
...
Kadarkoli ponovno zaženem svoj PC slišim dolg pisk in potem tema na zaslonu, računalnik pa kr nekaj nalaga.
Še tipka reset ne pomaga (pojavi se isto). Preklopim lahko le stikalo na napajalniku, pol pa spet vse dela. To se dogaja tudi če kaj v Biosu kaj nastavljam in potem nastavitve shranim in računalnik ponovno zaženem.
Hvala
LP
Paramedic ::
Zgleda, kot da je kaj z matično narobe, kako dolgo ti pa že dela tako in če si kaj čudnega delal ko se ti je to pojavilo?
Probi dat novejši BIOS gor, če obstaja, pa poglej kaj ta pisk pomeni, to je verjetno kje med podporo za tvojo ploščo napisano na netu. A ko pa si v windows (al kajr pač maš) ti pa v redu dela?
Probi dat novejši BIOS gor, če obstaja, pa poglej kaj ta pisk pomeni, to je verjetno kje med podporo za tvojo ploščo napisano na netu. A ko pa si v windows (al kajr pač maš) ti pa v redu dela?
End transmission.
Ja, finta je v tem, da ko sem to prvič opazil (nekje pred petimi meseci) sem Windowse imel že res dolgo nameščene. Potem sem se odločil da sistem na novo naložim, in ne boste verjeli, piska ni bilo več. Reset je delal normalno. Ampak od tega je že dolgo, medtem pa ne pomnim da bi restart kaj uporabljal. Zdaj pred kratkim, ko pa sem sem malo ponastavljal gonilnike, programe itd., in ko PC zahteva ponovni zagon to seveda potrdim in pisk se spet pojavi.
Zdaj trenutno nimam časa da bi OS ponovno naložil, mogoče bi spet pomagalo. Zanimalo me je edino če je kdo imel podobne težave in kako jih je odpravil oz kako jih naj odprvim jaz.
LP
Zdaj trenutno nimam časa da bi OS ponovno naložil, mogoče bi spet pomagalo. Zanimalo me je edino če je kdo imel podobne težave in kako jih je odpravil oz kako jih naj odprvim jaz.
LP
Spajky ::
Kondiče na plati preveri, če se grejejo ali že napihujejo ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Malo mi je neprijetno sam ne vem kaj misliš s kondiči.....
Konduktorji al kaj, men se zdijo še vredu.
Konduktorji al kaj, men se zdijo še vredu.
Tak zdaj pa sem odkril da je za vse krivec grafična. K sreči mam nekaj komponent dooma da sem lahko to preizkusil. Glede kondenzatorjev pa lahko omenim da res slabo zgledajo, sam ne tisti na plati, ampak tisti na grafi. Ta velika dva, če veste kako zgleda innova GF4Ti 4200.
A mi lahk poveste kaj bi se dalo nardit, al jo naj pošljem h kakemu serviserju al bom spet mogo na novo čakat?
Ker grafa drugače dela, le v opengl ima malo lock up-ov, pa pri restartu piska, to je pa vse.
Saj vem da je že to več kot dovolj.
LP
A mi lahk poveste kaj bi se dalo nardit, al jo naj pošljem h kakemu serviserju al bom spet mogo na novo čakat?
Ker grafa drugače dela, le v opengl ima malo lock up-ov, pa pri restartu piska, to je pa vse.
Saj vem da je že to več kot dovolj.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Retro PC ne pokaže slike (in se ne zažene)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2310 (1380) | opeter |
» | Maticna plosca asus p5b deluxe se ponovni zaganjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1297 (1109) | solatko |
» | Težava z BIOS-on na matični plošči GigabyteOddelek: Pomoč in nasveti | 1007 (835) | Mitch |
» | Grafična in matičnaOddelek: Strojna oprema | 1727 (1384) | mr1two |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1521 (1180) | vbohinc |