Forum » Operacijski sistemi » Pekinitev! pri CD-Rom properties?
Pekinitev! pri CD-Rom properties?
R@C@ ::
Mene pa zanima kaj pomeni tisti Mark (kljukica) pri Device properties, pri Cd romih PREKINITEV? in kaj je bolje da je obkljukana al ne?
bzagozen ::
O Jezus.
Če ne veš, kaj pomeni prekinitev, potem ti toplo odsvetujem, da se ukvarjaš s temi stvarni.
Če ne veš, kaj pomeni prekinitev, potem ti toplo odsvetujem, da se ukvarjaš s temi stvarni.
www.alkoma.si
Hvala za pomoč bzagozen!
Res se je treba velik ukvarjat (je al pa ni klukce) a ne?
Če ne veš zakaj se gre, ne dajaj odgovorov!
Spraševal sem pa zato, ker nikjer ne opazim razlike!
Res se je treba velik ukvarjat (je al pa ni klukce) a ne?
Če ne veš zakaj se gre, ne dajaj odgovorov!
Spraševal sem pa zato, ker nikjer ne opazim razlike!
JLP ::
Če se jest prov spomnm je to sam za SCSI CD-ROMe. Tko da če nimaš SCSIja pol nima veze kako je naštiman in pust tko k je po defautu.
Live long and prosper!
No prav!
Prekinitev ali interupt je nastavitev za vodilo po katerem cd rom in plata komunicirata. V starih OS je bilo treba vse te nastavitve ročno nastaviti, da je zadeva lavfala. Od win95 naprej pa vse dela avtomatsko. Včasih, ampak res "le včasih" pa moraš kaj tudi ročno nastaviti. No, tu pride v poštev kljukica za avtomatsko nastavljanje. Najprej jo razkljukaš in potem lahko ročno nastavljaš interupte. Zadeva sicer ni zapletena, je pa težko, zelo težko najto podatke kateri interupt izbrati, kateri so zasedeni in tako naprej. Bo v redu?
Prejšnja opazka (moja) je bila dobro namerna. Če res ne veš kaj je Interupt, potem se ne igrat s temi nastavitvami. Če ga nastaviš na napačno ali že zasedeno vrednost, ti winsi potem sami spremenijo Interupte za vse druge naprave, kar pa ni zdravo.
Prekinitev ali interupt je nastavitev za vodilo po katerem cd rom in plata komunicirata. V starih OS je bilo treba vse te nastavitve ročno nastaviti, da je zadeva lavfala. Od win95 naprej pa vse dela avtomatsko. Včasih, ampak res "le včasih" pa moraš kaj tudi ročno nastaviti. No, tu pride v poštev kljukica za avtomatsko nastavljanje. Najprej jo razkljukaš in potem lahko ročno nastavljaš interupte. Zadeva sicer ni zapletena, je pa težko, zelo težko najto podatke kateri interupt izbrati, kateri so zasedeni in tako naprej. Bo v redu?
Prejšnja opazka (moja) je bila dobro namerna. Če res ne veš kaj je Interupt, potem se ne igrat s temi nastavitvami. Če ga nastaviš na napačno ali že zasedeno vrednost, ti winsi potem sami spremenijo Interupte za vse druge naprave, kar pa ni zdravo.
www.alkoma.si
Ne vem če on govori o IRQjih in s tem povezanih prekinitvah.
Men se zdi da on govori o nastavitvi k je pr CD-ROMih pa je u angleški verziji nekej podobnga kot Enable disconnection. Zravn je pa še neka nastavitev u zvezi s sinhronizacijo.
Men se zdi da on govori o nastavitvi k je pr CD-ROMih pa je u angleški verziji nekej podobnga kot Enable disconnection. Zravn je pa še neka nastavitev u zvezi s sinhronizacijo.
Live long and prosper!
Ja res je, ...............v device manegerju me zanima prekinitev (ne vem kako je angleško), tam kjer nastaviš DMA za cd-rom, je na levi, čisto zgornja kljukica!
Ok, bzagozen vzamem nazaj da ne veš za kaj se gre, zgleda da veš ene par stvari!
Sam za to me zanima, sicer čist tko zaradi znanja!!!!!!!!!
Ok, bzagozen vzamem nazaj da ne veš za kaj se gre, zgleda da veš ene par stvari!
Sam za to me zanima, sicer čist tko zaradi znanja!!!!!!!!!
Ja, to. Mislim (ampak res samo mislim, ker ne vem točno), da uporabljaš to prekinitev v primeru, da imaš na istem IDE kanalu priklopljena dva diska ali še posebaj, če sta priklopljena disk in cd rom. V primeru, da v nekem trenutku bereta oz. zapisujeta oba dva, se morata pri teh operacijah izmenjavati. No, ker je pa disk veliko hitrejši kot cd rom in mora zaradi tega "čakati", da cd rom konča trenutno operacijo, lahko nastaviš cd romu, da dovoli prekinitev delovanja. S tem bo delal počasneje, ne bo pa oviral delovanja disku.
Prosim, da me popravite, če se motim.
Prosim, da me popravite, če se motim.
www.alkoma.si
Hm a ni za to že poskrbljen z delitvijo eot na istmu kanalu na slave in master.
Live long and prosper!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenos slik iz fotoaparataOddelek: Zvok in slika | 3324 (2901) | barca |
» | inštalacija XPjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1969 (1759) | farko |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3267 (2291) | Blind |
» | Prekinitev pri kopiranju glasbenih CD-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 782 (637) | SHARK |
» | CD ROM problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1016 (911) | frudi |