» »

T-Bird 1Ghz AXIA se greje ko *urba???

T-Bird 1Ghz AXIA se greje ko *urba???

BigFoot ::

ok, včeri sm dobil T-Birda 1GHz/100 AXIA, pa se mi greje ko svinja. nenavit se mi ko ganjam Stability test, in sicer test za max. segrevanje proca, segreje na 70 stopinj. dej pa me zanima a je to napaka (uporabljam VIA HW monitor), a se mi res lahko proc tok greje. a ja, hlajen je z TTjevim coolerjem (ne vem imena, gun k je obrnjen tko da ventilatorja pihate ven is strani, je zlate barve), pa termalna pasta vmes.
a ja, kok je že default napetost za T-Birde?

VASkO ::

default je 1.75volta, procesor se ti pa greje ziher zaradi napacno montiranega hladilnika, ni dvoma!

AXIA se pa res ne more tako gret! Tisti hladilnik pa je za en drek. Nabavi raje Volcano2 ali pa 1.

ej, cooler so mi gor dali v štacuni.
sej cooler itaq de mislem zamenjat.

zile ::

Hmmmm, neki je zlo narobe
Kero palto maš to. (ABIT al kej druzga)
Če maš možnost odpret kišto (zarad garancije, ne vem), potem potipaj hladilnik, ker pri taki temp. proca je tud hladilnik precej vroč. Če je res tolk vroč, pejt v trgovono kjer si to kupil in reč WTF (pa nej ti povrnejo potne stroške za tole pizadrijo) :D.

VASkO ::

v stacunah ponavadi dajejo narobe gor, ker ne olupajo tistega dreka od prevodnega cigumija s hladilnika in zato se procesorji pol tako grejejo. Ko bos kupo nov hladilnik, pocisti tisto cigumo dol z bencinom ali kako drugo kemikalijo in namazi s pasto jedro procesorja cisto na tanko. Stvar bo hladnejsa za okoli 30°C!

plato mam ABIT KT7A
no sej, po praznikih bom PC pelu nazaj pa jim zatežil. samo v bistvu če je PC stabilen jim nimam kej težit.

a ja, sam pa raje nebi gor pa dol dajal coolerja, ker sm tako že s*ukal D750 pa nebi rad še tega proca, ga je tud bolj škoda.

OrlyTM ::

Moj 1.333 Axia TB se tut preveč greje. Sam je zanimivo, pod idle ma isti temp kot pod obremenitvijo in to je cca 60°C. Uporabljam TT Super orb in Asus A7V133 plato. Temp pa mi kaže Asusov PCProbe. Isti proc sm mel tud na Abit KT7A Raid in se mi je grel bistveno manj, okrog 45-55°C.

Ko sem ga premontiral na tole Asusko, je blo na jedru kr precej termalne paste zapečene, tko da ni šla lepo dol in sm jo pač pustu in na novo premazov, a je možno da je kej okrog tega krivo?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Orly>>> za tvoj PC sm skor sigurno da se ti tok greje zarad tega ker mas preves paste gor.

Preveč paste gor ... nogo ... paste je čist mal, sam je pa mal stare ostalo ... sej mam zej tuki alkohol, bom spucov pa bom pol vidu.

lp
OrlyTM

Paramedic ::

Probajta z Motherboard Monitorjem, ker meni so drugi programi tudi narobe kazali temp. Pa v MM morata ustrezno nastavit senzorje.
End transmission.

hmmm ...

urg ...

iiiiiaaaa ...

kaj naj rečem ... mbm mi pokaže cca 10°C manj ....

hmmm ...

urg ...

iiiiiaaaa ...

What can I say ... weird ?!?

lp
OrlyTM

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411968 (1468) abcde7
»

Athlon 1.4GHz 266 + ABIT KT7A

Oddelek: Kaj kupiti
191509 (1108) Binji
»

Ventilator vreden TB 1200?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231657 (1372) DeLonghi
»

AMD 1,2 GHz

Oddelek: Navijanje
161310 (1058) msmiha
»

AMD Tbird 1.33ghz pa DDR Ram ? Kera plata ?

Oddelek: Kaj kupiti
271704 (1474) evoice

Več podobnih tem