Forum » Programska oprema » DNS Query Test Problem
DNS Query Test Problem

AnyOne ::
Danes sem se spravil instalacije Merak Mail Server-ja in nepricakovano naletel na tezave. Pred tem sem imel na racunalniku ze MDaemon in Kerio Mail Server od vseh teh treh mi je Merak nekako se najbolj vsec...seveda ce bi mi delal.
Tezava je zgleda pri DNS-ju, ko opravil DNS Query Test dobim naslednjo napako:
"DNS Query Test Failed. You Should Change The DNS Server And Test Again Until The Test Is Successful."
Problem je spremeniti v kaj?
Pogledal sem povsod kjer sem se spomnil vendar nisem nic nasel.
Povsod je opisano samo kako se to naredi ce imas staticen ip, jaz imam dinamicnega in dyndns.org account.
To je ena od stvari ki naj bi mi pomagala pri nastavitvi
http://www.icewarp.com/Learning/DNS_Con...
Pod "Mailserver Hostname:" imam vstavljeno svojo dyndns.org domeno
Pod "SMTP Relay Server:" nimam nic (kakor mora biti)
Pod "DNS:" pa imam 127.0.0.1
127.0.0.1 imam tudi na svoji mrezni kartici pod TCP/IP pod Prefered DNS server.
Ce naredim test ki ga omogoca Merak Mail Server dobim:
Testing DNS Server '127.0.0.1'...
DNS Test Error.
Either the Internet connection is down or the DNS server is misconfigured.
Testing Primary Domain 'krneki.dyndns.org' for MX Record...
Primary Domain Test Error.
Either the Internet connection is down or the Primary Domain does not have a proper MX record.
Ne verjamem da rabim Mail Exchange (MX) vendar sem za vsak primer seu na http://www.dyndns.org/ in ga dodal za moj account (nisem pa siguren da sploh dela ker nikjer ne vidim da je bil dodan).
Ta mail server mi je res vsec (ga nocem zamenjati, ce bo delal :) ), ima vse funkcije ki jih potrebujem in je manj zahteven za PC (RAM) kot ostali ki sem jih imel, vendar ne znam resiti tezave, ce ima kdo kakrsno koli idejo/nasvet kako urediti DNS problem (ki je ocitno edina stvar ki me onemogoca pri celotni stvari, vsaj upam) prosim za njegovo pomoc, hvala v naprej.
Tezava je zgleda pri DNS-ju, ko opravil DNS Query Test dobim naslednjo napako:
"DNS Query Test Failed. You Should Change The DNS Server And Test Again Until The Test Is Successful."
Problem je spremeniti v kaj?
Pogledal sem povsod kjer sem se spomnil vendar nisem nic nasel.
Povsod je opisano samo kako se to naredi ce imas staticen ip, jaz imam dinamicnega in dyndns.org account.
To je ena od stvari ki naj bi mi pomagala pri nastavitvi
http://www.icewarp.com/Learning/DNS_Con...
Pod "Mailserver Hostname:" imam vstavljeno svojo dyndns.org domeno
Pod "SMTP Relay Server:" nimam nic (kakor mora biti)
Pod "DNS:" pa imam 127.0.0.1
127.0.0.1 imam tudi na svoji mrezni kartici pod TCP/IP pod Prefered DNS server.
Ce naredim test ki ga omogoca Merak Mail Server dobim:
Testing DNS Server '127.0.0.1'...
DNS Test Error.
Either the Internet connection is down or the DNS server is misconfigured.
Testing Primary Domain 'krneki.dyndns.org' for MX Record...
Primary Domain Test Error.
Either the Internet connection is down or the Primary Domain does not have a proper MX record.
Ne verjamem da rabim Mail Exchange (MX) vendar sem za vsak primer seu na http://www.dyndns.org/ in ga dodal za moj account (nisem pa siguren da sploh dela ker nikjer ne vidim da je bil dodan).
Ta mail server mi je res vsec (ga nocem zamenjati, ce bo delal :) ), ima vse funkcije ki jih potrebujem in je manj zahteven za PC (RAM) kot ostali ki sem jih imel, vendar ne znam resiti tezave, ce ima kdo kakrsno koli idejo/nasvet kako urediti DNS problem (ki je ocitno edina stvar ki me onemogoca pri celotni stvari, vsaj upam) prosim za njegovo pomoc, hvala v naprej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z domenami na ApacheOddelek: Omrežja in internet | 1792 (1419) | Ice-Heki |
» | Linux sendmail - Problem !!!??Oddelek: Omrežja in internet | 2019 (1780) | n0name |
» | mail server - kako, kateriOddelek: Programska oprema | 2408 (2277) | 64202 |
» | Group Policy; kako nastavit GPO za OU?Oddelek: Operacijski sistemi | 3010 (2682) | Microsoft |
» | Postavitev E-mail strežnikaOddelek: Programska oprema | 1416 (1189) | mirage |