Forum » Kaj kupiti » 3D(Red/Blue) ocala?
3D(Red/Blue) ocala?
PhotoBlaz ::
a mogoce kdo ve vsaj kje bi kaksno tako prozorno barvno folijo dobu?
Kje v LJ ali okolici.
Kje v LJ ali okolici.
Crunchy ::
Tudi sam se zanimam za izdelavo tistih ocal. Drugace nameravam poiskati folijo v neki trgovini (ne vem imena), ki je v blizini krizank (ce gres proti tistemu baru - semafor ali nekaj podobnega v blizini filozofske fakultete). V blizini nekaj gradijo. Tam baje prodajajo tudi reflektorje in podobne reci. Upam, da mi bodo dali vzorce, da bom lahko preveril kateri bi bili najbolj primerni za moj monitor (ki ne prepuscajo "nasprotne" barve).
PhotoBlaz ::
hm zanimivo,...ce bos nasel in uspesno dobil kar zelis, malo porocaj.
Poiskusil pa bi rad zaradi 3D iger in slik, ki jih omogoca dodaten nVidin graficni drajver.
kaksni so pa tvoji nameni?
Poiskusil pa bi rad zaradi 3D iger in slik, ki jih omogoca dodaten nVidin graficni drajver.
kaksni so pa tvoji nameni?
Ko bom nasel trgovino, javim!
Sicer pa folije potrebujem za 3D prikazovanje, vendar ne za igrice ampak za ogledovanje svojih lastnih 3D posnetkov (predvsem filmov), predvsem pa za kolege, ki jim paralelno in krizno gledanje vzporednih posnetkov ne gre prav od rok (sam nimam nikakrsnih tezav). Sicer pa sem ze narocil tudi 3D ocala iz ZDA (shutter-glasses), ki pa bi morale biti tista prava resitev (glede kvalitete).
Sicer pa folije potrebujem za 3D prikazovanje, vendar ne za igrice ampak za ogledovanje svojih lastnih 3D posnetkov (predvsem filmov), predvsem pa za kolege, ki jim paralelno in krizno gledanje vzporednih posnetkov ne gre prav od rok (sam nimam nikakrsnih tezav). Sicer pa sem ze narocil tudi 3D ocala iz ZDA (shutter-glasses), ki pa bi morale biti tista prava resitev (glede kvalitete).
Tiste trgovine nisem nasel. Najbrz je to bila Elektrotehna SET, ki je sla v stecaj (vsaj tako je povedal en trgovec v blizini). Filtre (vzorce) pa sem dobil v trgovini Cumulus v Kranju (v blizini zelezniske postaje). Vzorci so bili zastonj. Nasel sem ze bolj ali manj primerne filtre za rdece-modra ocala. Samo ne vem se kako naj jih narocim, ker v Cumulusu pravijo, da je dobavni rok okrog pol leta (kar precej). Mogoce se da narociti direktno pri proizvajalcu (http://www.leefilters.com).
Crunchy
Crunchy
Mamaplata ::
Jaz sem jih nekoč dobil od lučkarja v našem gledališču ,potem pa sem jih izgubil :(
Ali lahko poveste kaj več o tem kako se slika oziroma snema v 3D s temi filtri?
Rad bi poizkusil.
Hvala!
Ali lahko poveste kaj več o tem kako se slika oziroma snema v 3D s temi filtri?
Rad bi poizkusil.
Hvala!
antonija ::
Jst sm pa nekje prebrau da si je en moz naredu taka ocala iz dveh barvnih polarizatorskih filtrov za fotoaparate. Zadeve sicer niso poceni, ampak dela jih pa kar nekaj firm, ne samo leefilters. Probaj se kaj od Cokin-a dobit (te tud delajo ta kvadratne filtre), drugi majo pa ponavad filter ze vrgajen v navoj za na fotoaparat...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Aja, pa te polarizatorski filtri skor ziher ne prepuscajo nasprotne barve. (skor je zato ker jst nism cist preprican, ne ker filter nebi delau dobr )
Mamaplata ::
Ali moraš potem že ko snemaš oziroma slikaš imet filter montiran na objektiv ali lahko to pozneje obdelaš?
Juj, tolk pa ne vem. Mislim da si je on naredu ocala iz teh filtrov zato, ker zlo dobro zaustavljajo nasprotno barvo. Drgac so vsa druga ocala k sm jih jst vidu bla iz barvnih folij, te si je pa tip naredu iz filtrov, kjer en kosta najmanj 5kSIT.
Tlele je nekaj vec informacij o tem filtru.
HeiJack ::
Anaglyph očala red/blue se da dobit (pri nas) sem zasledil v neki nemški reviji o filmih (sem videl v knjigarni Novak), stane pa borih 800 SIT; sicer sem revijo videl pred enim tednom, ampak mislim da jo morajo še imet. Sam sem jih dobil pri DVD kolekciji Nightmare on Elm Street (Freddy Kruger collection), ker je v petki petminuten odlomek v 3D. Drugače pa špili z očali kar rulajo, samo so barve malo sprane.
HeiJack ::
Vse DirectX in OpenGL igre je možno igrat v anaglyph načinu le driverje stereo3D je treba imet. nVidia jih ima na njihovi strani, samo so (žal) samo 45.23 verzija, tko da ene novejše igre NFSU ob priklopu stereo3D ne delajo - menda pa bodo v kratkem izdal novejše z boljšo podporo directX 9.
Glede anaglyph ocal (rdeca/cyan) bo najbolje vprasati na forumu stereoskopskega drustva:
Povezava na forum stereoskopskega drustva
LP, Damir
Povezava na forum stereoskopskega drustva
LP, Damir
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Crunchy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d očalaOddelek: Loža | 12651 (3876) | boogie_xlr |
» | Gledanje 3d filmov domaOddelek: Zvok in slika | 5722 (5312) | Senitel |
» | Channel 4 pričenja s 3D televizijoOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3830 (2688) | jurkokafro |
» | Z Nvidio bodo lahko vse igre 3DOddelek: Novice / Igre | 7989 (3302) | xsannyx |
» | 3d modro rdeča očala + GeForceOddelek: Strojna oprema | 1982 (1830) | Binji |