Forum » Pomoč in nasveti » asus 9600xt comp. se ne zbudi
asus 9600xt comp. se ne zbudi
sapa ::
Tri dni nazaj sem kupil novo Asus 9600xt grafično, jo dam v computer normalno štartam, vse dela. Zvečer ugasnem comp in ko ga probam naslednji dan prižgat se vse normalno zažene, monitor pa se ne prižge. Probam še enkrat pa nič.
Vzamem ven grafično in dam noter drugo na PCI-ju, da vidim če je kaj narobe z grafično in se comp normalno zažene v winse. Spet spulim ven PCI in dam nazaj AGP 9600xt, ki pa mi zdaj spet normalno bootne comp. Normalno delam in zvečer shutdown.
Naslednji dan pa se mi kompjuter spet ne zbudi in ga lahko obudim samo z že zgoraj omenjeno proceduro.
Kaj naj bi blo tukaj narobe? Plata je Asusova A7N8X Deluxe z zadnjim biosom 1.007.
Aja pa še to, pri gledanju divx-ov prek tv izhoda kartice, se mi včasih pokažejo kakšni artefakti oz. kvadratki (razmazana slika), kar se pri kartici tega ranga verjetno ne bi smelo dogajati, ali pa se morda motim?
Pa še to, ali lahko oljni radiator, ki je priključen na isti razdelilec kot comp in monitor pri svojem vklopu oz. izklopu morda toliko vpliva na napetost, da bi to kaj vplivalo na bios ali na grafično, čeprav pri prejšnji (Hercules 9600pro) ni bilo takih problemov.
Thx
Vzamem ven grafično in dam noter drugo na PCI-ju, da vidim če je kaj narobe z grafično in se comp normalno zažene v winse. Spet spulim ven PCI in dam nazaj AGP 9600xt, ki pa mi zdaj spet normalno bootne comp. Normalno delam in zvečer shutdown.
Naslednji dan pa se mi kompjuter spet ne zbudi in ga lahko obudim samo z že zgoraj omenjeno proceduro.
Kaj naj bi blo tukaj narobe? Plata je Asusova A7N8X Deluxe z zadnjim biosom 1.007.
Aja pa še to, pri gledanju divx-ov prek tv izhoda kartice, se mi včasih pokažejo kakšni artefakti oz. kvadratki (razmazana slika), kar se pri kartici tega ranga verjetno ne bi smelo dogajati, ali pa se morda motim?
Pa še to, ali lahko oljni radiator, ki je priključen na isti razdelilec kot comp in monitor pri svojem vklopu oz. izklopu morda toliko vpliva na napetost, da bi to kaj vplivalo na bios ali na grafično, čeprav pri prejšnji (Hercules 9600pro) ni bilo takih problemov.
Thx
Geniusslo ::
huh jest mam radeona 9600pro pa isto plato k ti... sam jest nimam tazga problema
k ti .... mi pa zlo jebe grafa drugač... zdej nevem al je grafa sfukana al ma
pa motherboard roke umes....
k ti .... mi pa zlo jebe grafa drugač... zdej nevem al je grafa sfukana al ma
pa motherboard roke umes....
MaJaJaJa ::
Baje da imajo ASUSove plate neke probleme z ASUSovimi Radeoni predvsem pri bootanju.
Vec o tem ne vem..ker je link do foruma, kjer o tem razpravljajo, na mojem pokvarjenem racunalu, tko da... Probaj mal pobrskat po netu..
Drgac je kartica kul, razjezil me je le TV OUT..barvna slika dokler ne pridem v winse..potem pa crno bela... standard pri Radeonih pac.. :D
Vec o tem ne vem..ker je link do foruma, kjer o tem razpravljajo, na mojem pokvarjenem racunalu, tko da... Probaj mal pobrskat po netu..
Drgac je kartica kul, razjezil me je le TV OUT..barvna slika dokler ne pridem v winse..potem pa crno bela... standard pri Radeonih pac.. :D
sapa ::
Napajalnik je 350w in z drugimi grafičnimi dela vse v redu.
Zgleda, da je bil problem v grafični, ki očitno ni povsem kompatibilna s plato (asus deluxe), ki ima nForce nabor gor.
So mi v trgovini zamenjal grafično za Nvidio 5700ultra, pa zgleda, da bo zdaj vse cool.
Thx vsem
Zgleda, da je bil problem v grafični, ki očitno ni povsem kompatibilna s plato (asus deluxe), ki ima nForce nabor gor.
So mi v trgovini zamenjal grafično za Nvidio 5700ultra, pa zgleda, da bo zdaj vse cool.
Thx vsem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kera grafa za dvajst čukof? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7379 (5605) | ross|e20 |
» | RAčunalnik se samodejno restarta!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1924 (1460) | maxsustar |
» | Problem z navijanjem RAMov na grafični (Hercules Radeon 9600 PRO)Oddelek: Navijanje | 1952 (1430) | G@MER |
» | ASUS 9600XT navijanjeOddelek: Navijanje | 1690 (1050) | mamamia |
» | Radeon 9600 problemOddelek: Strojna oprema | 1868 (1510) | sapa |