Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč pri ponovni namestitvi ME
Pomoč pri ponovni namestitvi ME
MaD_Mavr0 ::
Imam veliki problem;">
3 mesece so mi Windowsi ME delali popolnoma normalno, nakar so se sedaj pričele dogajati čudne stvari. Naprej moram zapisati, da sem tudi inštaliral Norton Antivirus 2001 + last definition update.
>> Ko sem hotel inštalirati neki program, mi je norton javil, da je v kompresiranem fileju virus W95.Hybris.worm. Pa sem ga delital pa je ok-blo. Ko pa sem restartal Win ME-je pa mi je v mapi :
C:_RESTOREARHIVES v fajlu FS105.cab našel ta isti virus -> in glej ga zlomka; na tem sistemskem fajlu ne morem nič ne repair, quarantene, delete -> skratka nič ne pustijo [probal sem marsikaj pa ga ne moreš odstraniti]
1. Poleg tega pa mi ob zagonu bilo katerega programa, igre, ... javijo vinsi napako v EXE fajlih [ti kao povzročajo napako v kerem od sistemskih fajlov (kernell32, ....) zapišejo windows Me na okno z rdečim krogecom in belim križem]
Imam 45Gb disk in 3 particije C:Sistem programi; D: Programi, Dokumenti, Grafika; E:Igre,Mp3`s, Grafika, Web Design,...
>> Zato sprašujem kaj narediti ??
A. FORMATIRATI PA NA NOVO GOR POSTAVITI D: in e: izbrisal samo nujno potrebne stvari....(nekaj mora nujno ostati)
B. PO VEČIH FULL SYSTEM SKANIH NI NIKJER DRUGEGA VIRUSA KOT TA V CAB FAJLU ->
C. Pomagajte MI PROSIM !!
3 mesece so mi Windowsi ME delali popolnoma normalno, nakar so se sedaj pričele dogajati čudne stvari. Naprej moram zapisati, da sem tudi inštaliral Norton Antivirus 2001 + last definition update.
>> Ko sem hotel inštalirati neki program, mi je norton javil, da je v kompresiranem fileju virus W95.Hybris.worm. Pa sem ga delital pa je ok-blo. Ko pa sem restartal Win ME-je pa mi je v mapi :
C:_RESTOREARHIVES v fajlu FS105.cab našel ta isti virus -> in glej ga zlomka; na tem sistemskem fajlu ne morem nič ne repair, quarantene, delete -> skratka nič ne pustijo [probal sem marsikaj pa ga ne moreš odstraniti]
1. Poleg tega pa mi ob zagonu bilo katerega programa, igre, ... javijo vinsi napako v EXE fajlih [ti kao povzročajo napako v kerem od sistemskih fajlov (kernell32, ....) zapišejo windows Me na okno z rdečim krogecom in belim križem]
Imam 45Gb disk in 3 particije C:Sistem programi; D: Programi, Dokumenti, Grafika; E:Igre,Mp3`s, Grafika, Web Design,...
>> Zato sprašujem kaj narediti ??
A. FORMATIRATI PA NA NOVO GOR POSTAVITI D: in e: izbrisal samo nujno potrebne stvari....(nekaj mora nujno ostati)
B. PO VEČIH FULL SYSTEM SKANIH NI NIKJER DRUGEGA VIRUSA KOT TA V CAB FAJLU ->
C. Pomagajte MI PROSIM !!
- spremenil: MaD_Mavr0 ()
***************** / MOJ HARDWERE + SOFTWERE SYSTEM / ******************************
AMD 800 [8x100]; average temp 39°C max temp. 58°C
ABIT KT7a; Bios ver. WZ
256 Mb Ram;
45 Gb IBM ATA 100 @7200rpm
ATI RADEON 64Mb DDR VIVO; drivers ver. 4.13.7075;
core 160 - now 180[Power strip]
SB LIVE 5.1 + DTT 2200
WINDOWS ME Via 4in1 drivers 4.29;
Corel DRAW10, Adobe Photoshop 6, Macromedia Dream+Flash, itd.
*****************************************************************************************************
V vseh možnih zadevah mi javlja napake, pa tudi normalne zadeve ne laufajo več (npr auto run za insert cd,...)
KAJ STORITI ?
PoMaGaJte Mi !!!
AMD 800 [8x100]; average temp 39°C max temp. 58°C
ABIT KT7a; Bios ver. WZ
256 Mb Ram;
45 Gb IBM ATA 100 @7200rpm
ATI RADEON 64Mb DDR VIVO; drivers ver. 4.13.7075;
core 160 - now 180[Power strip]
SB LIVE 5.1 + DTT 2200
WINDOWS ME Via 4in1 drivers 4.29;
Corel DRAW10, Adobe Photoshop 6, Macromedia Dream+Flash, itd.
*****************************************************************************************************
V vseh možnih zadevah mi javlja napake, pa tudi normalne zadeve ne laufajo več (npr auto run za insert cd,...)
KAJ STORITI ?
PoMaGaJte Mi !!!
Paramedic ::
Zbriši samo winse. Prej pa probi restorearhives al kako že, zbrisat. Ne vem...
End transmission.
Jeebs ::
No ja, najbolš bo da najprej onemogočiš System Restore (START+SETTINGS+CONTROL PANEL+SYSTEM+PERFORMANCE+FILE SYSTEM+TROUBLESHOOTING+DISABLE SYSTEM RESTORE), pol pa gor naložiš Norton System Works 2001 (obvezno ta verzija!!!) pa pol še z njim spucaš vse skup (Norton Antivirus Scan, System Doctor in še vse kar ti srce poželi). Če pa pol še zmer ne bo delal si pa v deep sheet pa bo treba vse programe pa Winse re-install. Predlagam tudi da WinME cd zabrišeš v smeti pa si dobiš 98SE al pa Win2k.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
glavic ::
nekje sm bral : ce je ksn virus k ne sfukava hardwera, pa se ga ne mores resit tudi ce bi formatiral je najbolj, da ponovno postavis particije, kar ti ga zagotovo popuca.
Musselli bizi
Tko sem naredil:
1. sformatiral vse particije
2. na novo gor postavil nove particije - jih tudi formatiral
3. sedaj pa (najlepši del) -> PONOVNO VSE GOR POSTAVIT
A je možno, da je virus tudi tako skrit da ga z NAV 2001, z zadnjimi definition fajli ne morem videti ?? oz. ali so lahko tudi v doc - pa da mi ga ne najde full scan...
Kr sem si vseeno zapeko 2 CDeja BACKUPA OD STARE MAŠINE; sam brez kakršnega koli zip ali exe fajla....
1. sformatiral vse particije
2. na novo gor postavil nove particije - jih tudi formatiral
3. sedaj pa (najlepši del) -> PONOVNO VSE GOR POSTAVIT
A je možno, da je virus tudi tako skrit da ga z NAV 2001, z zadnjimi definition fajli ne morem videti ?? oz. ali so lahko tudi v doc - pa da mi ga ne najde full scan...
Kr sem si vseeno zapeko 2 CDeja BACKUPA OD STARE MAŠINE; sam brez kakršnega koli zip ali exe fajla....
miranpozar ::
Mad: upam, da ne boš ponovno inštaliral WinME... daj raje Win98SE!
Če virus je, ga bo Norton našel, tako da tu ni panike!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Če virus je, ga bo Norton našel, tako da tu ni panike!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Takole sem naredil:
Sformatiral particije; jih pretvoril v eno (kr tako za hec) uporabil magično
finto v FDISKU imenovano MBR [ki mimogrede povedano zapiše na novo boot sekvenco diska -> tu lahko "prezimijo virusi"] komanda je
C:\fdisk /mbr
In potem na novo postavil particije ter sistem in vse ostalo . . .
Hvala vsem;
>> Power is nothing without CONTROL <<
Sformatiral particije; jih pretvoril v eno (kr tako za hec) uporabil magično
finto v FDISKU imenovano MBR [ki mimogrede povedano zapiše na novo boot sekvenco diska -> tu lahko "prezimijo virusi"] komanda je
C:\fdisk /mbr
In potem na novo postavil particije ter sistem in vse ostalo . . .
Hvala vsem;
>> Power is nothing without CONTROL <<
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvojni xp-jiOddelek: Operacijski sistemi | 1286 (976) | 2g00d4u |
» | Karseda neboleča reinštalacija OS WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1629 (1356) | @ljash |
» | ParticijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1596 (1400) | Wolverine |
» | win me + win 98 seOddelek: Programska oprema | 1579 (1437) | Spajky |
» | winME restore mapaOddelek: Pomoč in nasveti | 2577 (2119) | Jeronimo |