Forum » Pomoč in nasveti » Rač. z novimi rami deluje le po določeni metodi
Rač. z novimi rami deluje le po določeni metodi
CirCA|PhP ::
Zdravstvujte!
Kolega ma en problem, pa vam ga bom kr zaupal.
Imam maticno plosco epox 8rda3+ in imam tudi athlona xp 2500 barton, sestavim cel racunalnik na novo, prizgem in pise da sm overclockal racunalnik in da se je mogoce memory bios izbrisal in da moram seveda uredit biose (nekaj taksnega je pisalo). Grem v bios, uredim... resetiram in zacne piskat in se pokaze crn skrin potem sm se odlocu, da bom dal starejse rame notr (DDR 256 pc2100)... in voila, deluje! Ko sem sel v bios sem imel zadevco na 133 fsb .... :/ seveda sm zvisal na 166, kakrsen je seveda tudi default. Nazaj sem vstavil nove rame (tiste, ki so bili notri na začetku, - DDR 512 pc3200) in kar naenkrat racunalnik deluje. Nekaj ur sem imel racunalnik vkljopljen in sem ugotovil da nisem prikljucil 4pinski kabel ki je iz power suplly-a za maticno plosco. Ugasnem računalnik, vstavim kabel, prizgem in spet isti problem. Po istem postopku sem zamenjal rame in zopet vstavil nove in spet je racunalnik čudežno deloval. Se komu sanja kakšno bolezen ima računalnik?
Lep pozdrav,
Jernej
Kolega ma en problem, pa vam ga bom kr zaupal.
Imam maticno plosco epox 8rda3+ in imam tudi athlona xp 2500 barton, sestavim cel racunalnik na novo, prizgem in pise da sm overclockal racunalnik in da se je mogoce memory bios izbrisal in da moram seveda uredit biose (nekaj taksnega je pisalo). Grem v bios, uredim... resetiram in zacne piskat in se pokaze crn skrin potem sm se odlocu, da bom dal starejse rame notr (DDR 256 pc2100)... in voila, deluje! Ko sem sel v bios sem imel zadevco na 133 fsb .... :/ seveda sm zvisal na 166, kakrsen je seveda tudi default. Nazaj sem vstavil nove rame (tiste, ki so bili notri na začetku, - DDR 512 pc3200) in kar naenkrat racunalnik deluje. Nekaj ur sem imel racunalnik vkljopljen in sem ugotovil da nisem prikljucil 4pinski kabel ki je iz power suplly-a za maticno plosco. Ugasnem računalnik, vstavim kabel, prizgem in spet isti problem. Po istem postopku sem zamenjal rame in zopet vstavil nove in spet je racunalnik čudežno deloval. Se komu sanja kakšno bolezen ima računalnik?
Lep pozdrav,
Jernej
ali3n ::
je možno da ob menjavi ramov ne pritisneš dovolj ramov v slot?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
bmandelj ::
kaj pa ce ga sedaj se enkrat ugasnes??
brez da kaj preklapljas samo ugasnes in ponovno prizges??
LP Brane
brez da kaj preklapljas samo ugasnes in ponovno prizges??
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
CirCA|PhP ::
Nove inf.
Če racunalnik ugasnem in ponovno vzgem, vse deluje normalno. Kakor pa resetiram bios na default gre vse po zlu...
Če racunalnik ugasnem in ponovno vzgem, vse deluje normalno. Kakor pa resetiram bios na default gre vse po zlu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se mi resetira.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1141 (904) | kronos_10_ |
» | Težave z matično ploščo in novo grafično karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 2418 (1975) | Mitch |
» | Grafična in matičnaOddelek: Strojna oprema | 1727 (1384) | mr1two |
» | Težava pri laptopuOddelek: Pomoč in nasveti | 1082 (867) | Spike Edin |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12262 (11649) | k0lar |