Forum » Kaj kupiti » Kupujem PC
Kupujem PC
Crunchy ::
Odlocil sem se kupiti PC racunalnik, ki ga potrebujem zavideo editiranje in prikazovanje domacih posnetkov v 2D in 3D (stereoskopski) tehniki.
Zaradi nekaterih tezav s kompatibilnostjo s Canopusovo kartico za zajem DV signala sem omejen na Pentium racunalnik, zaradi popolne kompatibilnosti s 3D ocali (eDimensional) pa na nVidia graficne kartice.
Proracun je pod 200000SIT (brez monitorja), dodatna zahteva pa je DVD+-pekac (4-kratni). PC-ja NE nameravam navijati, 2D in 3D iger pa tudi ne nameravam igrati (na zadnje sem jih igral na ZX81 in Spectrumu, ce se jih se kdo spomni ).
Premisljeval sem o naslednjih glavnih komponentah:
Osnovna plosca i845PE, i865PE ali SiS648 (ali druge niso OK?)
Procesor P4, 2.4GHz/533 ali 800MHz (ali je to obcutna razlika?)
Pomnilnik: 512Mb/166 ali 200MHz (obcutna razlika v hitrosti?)
nVidia Geforce4 Ti4200
Disk 120G/7200, (razlika med ATA133 in SATA?)
DVD pekac +-, 4x
Prebral sem osnovna clanka o nakupu PC racunalnika, vendar sta bila napisana ze pred 0.5 leta... Ali se da sestaviti taksna konfiguracija, ki bi bila primerna v danih financnih okvirjih?
Imam pa se eno vprasanje, ki bega tudi kolege: Ali se P4 in Celeron pri isti frekvenci takta in hitrosti RAM-a razlikujeta v hitrosti pri PREDVAJANJU videa?
Lep pozdrav, Crunchy
Zaradi nekaterih tezav s kompatibilnostjo s Canopusovo kartico za zajem DV signala sem omejen na Pentium racunalnik, zaradi popolne kompatibilnosti s 3D ocali (eDimensional) pa na nVidia graficne kartice.
Proracun je pod 200000SIT (brez monitorja), dodatna zahteva pa je DVD+-pekac (4-kratni). PC-ja NE nameravam navijati, 2D in 3D iger pa tudi ne nameravam igrati (na zadnje sem jih igral na ZX81 in Spectrumu, ce se jih se kdo spomni ).
Premisljeval sem o naslednjih glavnih komponentah:
Osnovna plosca i845PE, i865PE ali SiS648 (ali druge niso OK?)
Procesor P4, 2.4GHz/533 ali 800MHz (ali je to obcutna razlika?)
Pomnilnik: 512Mb/166 ali 200MHz (obcutna razlika v hitrosti?)
nVidia Geforce4 Ti4200
Disk 120G/7200, (razlika med ATA133 in SATA?)
DVD pekac +-, 4x
Prebral sem osnovna clanka o nakupu PC racunalnika, vendar sta bila napisana ze pred 0.5 leta... Ali se da sestaviti taksna konfiguracija, ki bi bila primerna v danih financnih okvirjih?
Imam pa se eno vprasanje, ki bega tudi kolege: Ali se P4 in Celeron pri isti frekvenci takta in hitrosti RAM-a razlikujeta v hitrosti pri PREDVAJANJU videa?
Lep pozdrav, Crunchy
koyotee ::
predvsem ma celeron man predpomnilnika kot P4.
osebno celerona ne piporočam
grafična če je le možno naj ne bo od Innovisna
js mam gainward GF FX 5600 Ultra 128 MB za 32k in dela bp taipan
plata naj bo i865PE
RAm bi loh uzeu 512 MB 400Mhz
DVD pekač pa vzem od lite-ona
LP
osebno celerona ne piporočam
grafična če je le možno naj ne bo od Innovisna
js mam gainward GF FX 5600 Ultra 128 MB za 32k in dela bp taipan
plata naj bo i865PE
RAm bi loh uzeu 512 MB 400Mhz
DVD pekač pa vzem od lite-ona
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Crunchy ::
Tudi sam sem prisel do podobnega sklepa. Obupal sem ze z nakupom Ti4200 in sem danes kupil FX5600 (navadno) v TechTrade-ju za 30.000.
Sicer pa sem se prav tako odlocil, da kupim Liteon 411 ali 811 (451/851). Mogoce bom ze jutri kupil 811/851 v BOF-u.
Sicer pa sem se po prepricevanju kolega odlocil, da izberem originalno Intelovo plato D865PERLL zaradi tega, ker pravi, da je to garant za zanesljivo delovanje.
Samo se ne vem, kje naj dam sestaviti racunalnik (kupim preostale komponente). Premisljujem o PCHand-u ali Anni-ju (ce bi se odlocil za prvega, bi v PCHand odnesel Anni-jevo - Intelovo - plato). Oba dajeta 2 letno garancijo.
V vsakem primeru se bo proracun dvignil...
Sicer pa sem se prav tako odlocil, da kupim Liteon 411 ali 811 (451/851). Mogoce bom ze jutri kupil 811/851 v BOF-u.
Sicer pa sem se po prepricevanju kolega odlocil, da izberem originalno Intelovo plato D865PERLL zaradi tega, ker pravi, da je to garant za zanesljivo delovanje.
Samo se ne vem, kje naj dam sestaviti racunalnik (kupim preostale komponente). Premisljujem o PCHand-u ali Anni-ju (ce bi se odlocil za prvega, bi v PCHand odnesel Anni-jevo - Intelovo - plato). Oba dajeta 2 letno garancijo.
V vsakem primeru se bo proracun dvignil...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16848 (8887) | Vlad Tepeš |
» | Radeon x700 ali GF6600? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5278 (4184) | GrimReaper |
» | Računalnik za Catio (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7201 (5421) | barbarpapa1 |
» | amd vs.intelOddelek: Kaj kupiti | 1707 (1228) | BoLhCa |
» | P4Oddelek: Kaj kupiti | 1772 (1354) | OwcA |