» »

Trinitron - SUX

Trinitron - SUX

Dalmatinc ::

lehko me popljuvate k prasca; poščijete k gnoja; zagnojite, zaowčite amapak prišel sem do naslednjega zaključka:

Trinitroon BEDA.

Zakaj:

Drgač mam 17" Classic (ok ni nevem kaj) pa sem dobu ker je gavznu SONY-a 15" dokler mi unga ne popravijo; aja 15" trinitrona.

Slika je enaka če ne slabša, poleg tega ima dve vidni črti na zalosnu. In verjemite mojim očem bolj odgovarja moj.

Ne nasedajte na Trinittron kupite classica.......uči vam bodo hvvaležne; no sej ni nujno claassica sam ne triintrona>:D

Horhe ::

Heheh sej ti si tud smešn, črte morjo bit zato da vertikalne linije skup držijo, drgač pa nimaš prav , frend ma 17 " od Sony pa seka da ne morš verjet
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

Opkow ::

Pa so ti dali tega sony-ja tko lepo zalimani v skatlo cisto novga na reverz.. al je ze mal znucan k so ga se 100 drugim ljudekom posodli zacasno...
Sej bi se ti vsak monitor sfuku, ce bi ga nonstop okol prevazu pa etc ..
Kr se tice unih crt .. te pa morjo bit kot je povedu Horhe.

Ti bi mogu videt kakega 17-21" pro modela Sonyja... Klanjal bi se pred njim ..
Ok sej so tud se bolsi .. sm k smo ze pri Sony modelih...

whatson ::

SONY dela (vsaj zame) dobre monitorje... sonyi praviloma ne srkujejo.. slika je trinitron.. črte so res grde.. ampak vseeno je slika boljša kot na drugih monitorjih..
sicer pa je najboljši EIZO... ampak $$>:D

MadMax ::

Heh, Dalmatinka, ocitno si bil zadnji med nami, ki nisi vedel za tiste crte...
Trinitron je ene sorte Sonyjeva pogruntavscina za ustvarjanje obcutka prostora (globine). Enkratno za gledanje filmov, grafiki pa se ga izogibajo.
Jaz ga imam 2 leti in ker delam vse razen graficnega oblikovanja, mi ustreza.

Nihce pa ni nikoli trdil, da je trinitron avtomatsko najkvalitetnejsi! Se vedno je nek navaden monitor vrhunskega ranga veliko boljsi od nekega xxx trinitrona al pa yyy flat monitorja...

Drugac pa glede clasica: mal denarja, svoh slika. Podpovprecna ostrina, geometrija pogojena s sreco pri nakupu, obcutljiv na spremembe svetlobe (ce skaces iz temnega na svetel zaslon, slika "diha" tudi do 1cm ob vsakem robu...). Ima pa 3 leta garancije! (crkujejo pa tut Hitachiji, Sonyji, Nokie...).

Dalmatinc ::

Jah, pred 17" SONY-em sem se klanjal in se še klanjam.
Za čte sem vedu že prej, samo so fuul bed k zijaš u monitor neki časa....tokrat mam prvič sony.a
Ok, priznam je sfukan k pička kake 70 let stare kurbe; sam slika mi ni všeč, ker je res bed. Mybe ker sem navajn na 17" pa me 15" mal moti.

Jst osebno sem bil preden mi ni Classic crknil zelo zadovoljen. Prizanam razlika med Sonyem in njim je očitna, samo tudi ne vredna 2x Classicov za en Sony.
Odkrito mnenje o Classicu; izreden monitor glede na ceno/kakovost slike

Aja, garancija na Classica je 2 leti. Mi je Crknal en mesec pred potekom Garanicje .....

:D:D:D:D

MadMax ::

Kje si ga pa kupu? Pr PCXu dajo 3 leta...

Dalmatinc ::

Pri PCX........no pri nihovem pooblaščen prodajalcu Autronic.......no niso ravno pooblaščeni prodajalec; sam vsee majo od njih pa še Cenejši so>:D

MadMax ::

Glede razlike v ceni: ko sem kupu comp, sem vzel 15" Viewpointa (28kSIT), ki je imel boljso sliko od clasica za manj denarja, res pa je imel samo 1 leto garancije.
Takrat sem bolj redko delal z compom, ampak kadar sem, sem sedel tut po 8 ur brez prestanka. Zato sem se po 2 mesecih odlocil za 17" Nokio (pred 2 leti 90kSIT), za katerega so mi oci se danes hvalezne...
aja: takrat se ni blo DDVja...

Dalmatinc ::

MadMax, men na Classicu ne trpijo oči; na Sony-ju pa !!

Nevem kaj imste toliko proti classicu

Dalmatinc ::

P.S. DVD je takrat že obstajal; ja res

P.S. 2. DDV pa še res ne !>:D

MadMax ::

OK, ne bom se naganjal s tabo...
Ce si z njim zadovoljen, prav. Jaz na zalost nisem. (ceprav bi tudi raje razliko v ceni vlozil drugam:D)
Osebno imam skoraj vsak teden na mizi drugacen monitor (sluzbeno za kakih 10 do 15"), pa ceprav se je do pred kratkim prodajalo vecinoma clasice, so bili vec al manj vsi enako-slabi. Opazam pa, da so se zadnje case poslabsali Hyundaji.
To je sicer moje skromno osebno mnenje...

btw: kaj si mislu z DVDjem?

Mr.B ::

Ta novi Highcontrast sony so res malo tako. V službi delam s stari sonyem , star kakih pet let pa sem kar se tiče branje ter podobnih zadev bistveno bolj zadovoljen ,kot z mojim novim monitorjrm.

Najcenejši monitorjev , v svojih razredih , se še dobijo z nabvadno cevjo , drugače je pa več ali manj trinitron , pa ni mus da je sonyev.

Za vse tiste , ki imate denarce , pa je najbolši monitor Mitsubisi "imajo svoj trinitron " . To so najboljši kvazi trinitron monitorji , ki so boljši od sonya , čeprav bi moral jaz , katerega firma se ukvarja s prodajo sonya , reklamerati le tega.
Ampak , slika ter ostalo je kvalitetnejša od katerega koli sonya , je pa res da so v osnovi tudi po pedeset jurjev dražji od sonya.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

andrej ::

da Mitsubishi je klasa. Trinitron pa tudi, ker ko enkrat zacnes delat z njim cisto pozabis na tisto crto (ali dve) - je sploh ne vidis.
Eizo - v zadnjih leti niso vec to kar so bli...

||_^_|| ::

jst mam tut trinitrona (nokia 447F) pa se crte skor ne vidjo, sam na extremno svetli podlagi (bela)

Pepo ::

No, moram priznati, da sem tudi sam mislil, da so Trinitroni cista finta, dokler nisem dobil nekega 17" Compaqa P70, ke je neverjetno sekal, ceprav je zdaj star ze kaka 4 leta: Potem sem slucajno govoril se z nekim Nemcem z redakcije Gamestar revije, ki je pravil, da imajo tam le Sonye, Compaqe in IBM te vrste, kar pa je menda vse tako ali tako Sonyeva cev. In je se rekel, da je IBM zasral svoje monitorje in da je njihov P72 menda se zmerom zakon, ostalo od njih pa sort.

Zadnic sem po dolgem casu naetel na en odlicen navacnocevski 15" monitor Funai, ki je imel tako zivo sliko kot Trinitrin in tudi globino dobro. Do sedaj edini, ki je bil res blizu Trinitronom.

Ampak monitorji se pravzaprav ne razvijajo vec veiiko. Razen ravnega ekrana, ki me ne preprica (sluzbeni IBM P 76 je precej slabsi od omenjenega Compaqa, pa ima raven ekran), se mi zdi, da je ostrina slike v glavnem slabsa in da je padec cen pri vecjih displayih tudi pdaec kvalitete.
Tehnika ljudstvu!

Dalmatinc ::

Nima veze; važn je da je 17" al pa 19".

P.S. Najbolj sem bil zadovoljen z 14" Philipsom

tomi77 ::

Sony Triniton je zakon!!!! Črte po nekaj dnevih jih sploh ne opaziš več in filme gledaš raje na monitorju kot na tv!
ZAKON!!!!:D

abcde7 ::

Moj frend ma sony trinitron 21! Stari to seka, dav je 250k!8-):\:)

miranpozar ::

Nekoč sem imel stranko, ki je naročila en drag 17" Nokia monitor, ampak je izrecno zahteval, da ne sme biti trinitron, ker da on že ne misli gledat tistih dveh črt in da je trinitron itak shit! Ni se ga dalo prepričat o nasprotnem. Čez nekaj dni je bil računalnik sestavljen, monitorja pa še nismo dobili in smo ga komaj prepričali, da mu začasno posodimo enega trinitronca, dokler ne dobimo naročenega. Tip je bil res jezen. Čez nekaj dni je poklical in ves navdušen storniral navadni monitor in naročil trinitronca... pa še enega za doma.

Tisti, ki trinitrona in tiste dve črti ne prebavite: vzemite si nekaj časa in navadite se... tistih črt čez čas ne opaziš več!

BTW: ene boljših cevi so, kot je bilo že zgoraj omenjeno, Mitsubishi Diamontron. Le-te vgrajuje tudi pri nas (upravičeno) zelo priljubljena Iiyama.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

luni ::

Dalmatinka ce si imel 15" monitor, potem nisi mogel videt dveh crt, ker imajo 15" samo eno. Tako da ne bluzi po nepotrebnem. Se sprasujem, ce si ta monitor sploh videl.

Sploh pa tvoji nasvet v stilu: "kupite vse razen trinitrona, oci vam bodo hvalezne" ne spadajo sem. Premisli preden kaj vsekas.
Artificial Intelligentia

Jst ::

Dalmatinka: NE BLUZI!! trinitron je bil prvo namenjen za 3Dmodeling programe. drgac je pa trinitron bolj prijazen ocem.

zile ::

Dalmatinka cut the bull shit.
Luni ti je že vse povedu.
2 črti ,yeah rajt.:D

Mate ::

Hmm... tkole je... Tale thread ma mal zgreseno temo, ker ce ti primerjas zejbanga ferarija, bo ta se vedno pocasnejsi od upedenanga yugota... ok no mal pretiravam, samo za primerjavo vzemi izdelka istega cenovnega razreda, pa bos vidu da ma trinitron dosti boljsih lastnosti, seveda pa ma tud nekaj slabih... Drgac pa trinitron pa prostorska slika, WTF?

Dalmatinc ::

Se opravičujem; in ne bluzim. Amapk na SONY Multiscan 100sf Trinitron pa mi naj kdo reče kar koli razločno vidim dve črti.

In sicer na tretjinah.>:D

ns-miha ::

ej tip dej ne cez trinitrone ka ga sam posedujem pa je cist ql!
sam mors pravga kupt!!;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((

Jinxy ::

Obnašate se kot otroci...

Tisti, ki jim je trinitron bolj všeč, nej si pač kupijo tak monitor, ostali nej si pa kupijo "navadne", pa je stvar rešena :)

Dalmatinc ::

Ok, Ok.......se strinjam glede mihovega komentarja.
Prvič: nisem pluval čez vse trinitrona
Drugič: sporočili so mi iz servisa, da ima ta ki ga imam namesto svojega Classica, serisko napako, tako da ne deluje kot bi Trinitron moral.

Se opravičujem;

Glede pozne ure iz servisa: dečkota poznam in sem mu pisal e-mail


Morem enga 17" Trinitronca brez napake videt pa bom pol skomentiral !!

VASkO ::

daj dalmatinka odgovori na mail ali pa tu napisi, ce se te plata zanima?!?

ns-miha ::

ej ce bos prsu k men bos vidu kej pomen trinitron od sonya !!!!

8-)

BoO ::

Dalmatinka: Probaj raje Samsung 900NF, boš videl kaj je monitor. Ima (Mitsubishi) Diamontron NF cev, stane pa 130k SIT. Je 19".

Jaz ga imam.:D

BigFoot ::

Dalmatinka>>> ce boš kej v Kranj hodu me prej mejlej, pa se zmenva pa lahko prideš moj monitor pogledat. Iiyama VisionMaster Pro 510 22". leto pa pol nazaj sem ga dobil za 165KSIT. hehehe, naj nakup mojega življenja :D monitor caruje. res da ima 2 crti, samo v večini primerov (recimo Slo-Tech) ju tudi vidiš ne. ko se navadiš da sta tam ju pa tudi v wordu več ne opaziš. tko da go boš enkrat vidu en normalen trinitron monitor (da ne bo okvarjen, lol) boš gotovu spremenil mnenje.

Dalmatinc ::

Upam, če ga vsi hvalite; drgač mi ga bo pa itak Miha pokazu !!!:D:D

Mate ::

Ce ti se ne bo zadosti... ulet se do mene Iiyama Pro 450...

Dalmatinc ::

A ste tolk na trinitronce ponosni:D

VASkO ::

sam mam Iiyamo 410Pro, Diamondtron NF cev (trinitron) pa je super.

Malo offtopic:
daj, Dalmatinka, forwardaj mi tistih 15mailov, ki bi ti naj domnevno odgovorili na oglas, mene je se samo en poklical

Nemelk ::

men se zdi, da so trinitronci balzam za oči! na črte se pač morš navadt!
Nemelk ™

eraserr ::

Kar se tiče črt jih jaz sploh ne vidm, mam Nokio 447Xi pa na 1152 furam na 100Hz pa sem zelo zadovoljen.

ABX ::

Za 19' trinitron in več priporočam BNC kabel. Ker s tem kablom se popolnoma odpravi majhno napako z navpičnimi črtami, poleg tega da je slika še za pikico boljša.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Spajky ::

Trinitron ali ne, to je zdaj vprasanje! probaj kak vmes - s NEC CromaClear cevjo; jaz sem zadovoljen z VidiTech 17" za manj kot
60 cukov...ni pa flat! 8-)

modelizer ::

Dalmatinka take it easy, pa mal premisli preden napises se kaksno bedarijo...:D:D:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 črti na monitorju...

Oddelek: Zvok in slika
181064 (822) Lio
»

sem kupil nov zanič monitor?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131142 (882) Balandeque
»

Vprašanje o trinitronih

Oddelek: Pomoč in nasveti
402216 (1624) Hux
»

17'' monitor. Kterga kupit?

Oddelek: Kaj kupiti
191518 (1237) azeed
»

Kateri monitor?

Oddelek: Kaj kupiti
201238 (1010) ChiefThunder

Več podobnih tem