Forum » Programiranje » SetPrecision() v MFC
SetPrecision() v MFC
teac ::
Imam en program v MFC-ju. V nekem dialogu mi pač nekaj računa. Spremenljivke z katerimi računam, so tipa double (potem jih spremenim v CString, samo to ni pomembno).
Zdaj pa me zanima, kako naj naredim, da bo mi namesto 5 decimalnih mest izpisalo samo 2.
double kvota;
kvota = m_kvota * m_znesek;
temp.Format("%f", kvota);
izpis = prvi + temp + drugi;
MessageBox(izpis, "Izracun zneska", MB_ICONINFORMATION);
Vem sicer funkcijo, katera to naredi (ios::setprecision(2) ali samo setprecision(2)), samo nevem, kako naj to uporabim tukaj.
Zdaj pa me zanima, kako naj naredim, da bo mi namesto 5 decimalnih mest izpisalo samo 2.
double kvota;
kvota = m_kvota * m_znesek;
temp.Format("%f", kvota);
izpis = prvi + temp + drugi;
MessageBox(izpis, "Izracun zneska", MB_ICONINFORMATION);
Vem sicer funkcijo, katera to naredi (ios::setprecision(2) ali samo setprecision(2)), samo nevem, kako naj to uporabim tukaj.
Vesoljc ::
isto kot pri *printf funkcijah
double aaa = 666.666; CString bbb; bbb.Format("aaa = %.2f",aaa);
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows server 2003 DNS za routerjemOddelek: Operacijski sistemi | 1636 (1533) | Mythos |
» | [Pomoč]Visual c++ CString to doubleOddelek: Programiranje | 919 (882) | PaX_MaN |
» | Visual Studio C++ MessageBox izpis večih spremenljivkOddelek: Programiranje | 1716 (1457) | spinner |
» | ena kratka bash skripticaOddelek: Operacijski sistemi | 1102 (893) | 'FireSTORM' |
» | [c++]iskalnik po bazi podatkovOddelek: Programiranje | 1116 (1016) | Gundolf |