Forum » Programiranje » [Pomoč]Visual c++ CString to double
[Pomoč]Visual c++ CString to double
G_mAn ::
Zdravo!
Imam en problem in sicer v mfc-ju delam kalkulator in me zanima kako tist String, ki ga dobim iz textboxa konvertirat v double, da bi seveda lahko potem izračunal rezultat. Tukaj je koda, kjer dobim string iz textboxa vendar bi rad ta string shranil v dobule.
vnos_box je spremenljivka na textbox.
Hvala za pomoč!
Imam en problem in sicer v mfc-ju delam kalkulator in me zanima kako tist String, ki ga dobim iz textboxa konvertirat v double, da bi seveda lahko potem izračunal rezultat. Tukaj je koda, kjer dobim string iz textboxa vendar bi rad ta string shranil v dobule.
CString str; UpdateData(TRUE); vnos_box.GetWindowText(str);
vnos_box je spremenljivka na textbox.
Hvala za pomoč!
- spremenil: G_mAn ()
sam tale atof ne dela, morš še kako knjižnjico al pa kaj podobnega vključit? Sem pa poizkusil z _wtof pa program zažene, vendar potem javi napako v programu. :D
Sam a ne ta funkcija atoi pretvarja char v dobule, jz pa rabim CString, kar bi moglo it z atof sam dobim tole napako (cannot convert parameter 1 from 'CString' to 'const char *')
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] Globalne spremenljivke v classuOddelek: Programiranje | 1048 (882) | nightrage |
» | C++ double _1.0000imavrednost0.99999Oddelek: Programiranje | 1572 (1325) | Spura |
» | [Visual C++] String^ v char[20]Oddelek: Programiranje | 1469 (1426) | boogie_xlr |
» | Visual Studio C++ MessageBox izpis večih spremenljivkOddelek: Programiranje | 1714 (1455) | spinner |
» | Visual basic noob questionOddelek: Programiranje | 1561 (1316) | DonMatejo |