Forum » Operacijski sistemi » bootloader
bootloader
Lizard ::
mam installirane win98.pa si zelim dat gor se linuxe. ok dokie, to vem, da je treba naredt partivcijo...ampak kako pa naj naredim naslednje? ko bom prizgal pc, da se mi odpre okno, kjer izberem, v kateri OS naj gre(win,linux)?kaj je to za programa,kako ga instalirat---
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
BigWhale ::
Ponavljaj za mano:
"NA RACUNALNIK SI ZELIM DAT LINUX!"
"EN LINUX"
"DVA LINUXA"
"TRIJE LINUXI"
"IMAM EN LINUX"
"IMAM DVA LINUXA"
"IMAM TRI LINUXE"
Evo.. vidis, saj ni bilo tezko, mar ne?
Sedaj pa... Bootloader... Ti samo instaliraj LINUX in bos med instalacijo dobil moznost izbire in nastavitve bootloaderja. :)
"NA RACUNALNIK SI ZELIM DAT LINUX!"
"EN LINUX"
"DVA LINUXA"
"TRIJE LINUXI"
"IMAM EN LINUX"
"IMAM DVA LINUXA"
"IMAM TRI LINUXE"
Evo.. vidis, saj ni bilo tezko, mar ne?
Sedaj pa... Bootloader... Ti samo instaliraj LINUX in bos med instalacijo dobil moznost izbire in nastavitve bootloaderja. :)
BSD-jas ::
Win98 je še našminkan DOS, mar ne? V tem primeru se malo poigraš s config.sys in autoexec.bat, da ti bo ob zagonu dal meni, kaj hočeš zagnati. Poleg tega boš moral nekje na particiji za Win98 imeti sliko kernela in programček loadlin. S tem dvojim boš lahko tudi kar v polknih naredil ikono za zagon Linuxa. Drugač si pa preberi navodila za Lilo, Grub, ali pa morda še najlažje za GAG - vse najdeš na internetu, samo pogooglati je treba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako instalirati WIN XP čez LINUX (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5493 (4642) | buneech |
» | Linux oz Win vprOddelek: Operacijski sistemi | 1079 (974) | moj_nick |
» | Problem: Linux in kabelski modemOddelek: Operacijski sistemi | 957 (863) | SasoS |
» | Canon i350 v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1129 (1055) | BigWhale |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1930 (1724) | Red_Mamba |