» »

Avto in 'Europa'

Avto in 'Europa'

Simko ::

V bližnji prihodnosti načrtujem s punco potovanje v Španijo z avtom. Pa me zanima, če je že dal kdo to pot skozi in koliko je pot stala, predvsem cestnine (Italija, Francija, Španija). Baje so v Franciji zelo drage. Ali se bolj splača it z vlakom, oziroma s kako poceni ponudbo z letalom.
LP

dr.J ::

Na letalo za dva pozabi.

Za avto: www.amzs.si

Glede vlaka pa ne vem; najbrž je to najcenejša varianta. Imajo razne tipe vozovnic - pokliči.

perci ::

Eh, letalsko karto za madrid se da dobit že za manj kot 60k, brezveze se z avtom cijazt tok dolgo pot.

XCT ::

Jaz sem bil službeno 2 x v FRA 150Km od Lyona.
Na eno stran je 1070km - čas vožnje 12h. Cena za bencin - obe smeri okoli 50K sit - cca. 22K sit cestnina. Najdražji je tunel med FRA in ITA - Frejus, vendar ne vem če boš ti šel tukaj. Lahko greš tukaj pa potem za Marseile ali pa že v Milanu na avtocesto za Alessandrijo, pa potem Nica, ...

Če te zanima še kaj bolj točno imam v službi točno zabeleženo cena hotela na poti in v franciji , cena večerje v hotelu in zajterka.

Osebno sem imel v FRA največje težave s hrano. Eno je poskusit, eno je od te hrane tam živet. Na koncu so v McDonaldu vedli na pamet kaj bom jedel.
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

IceIceBaby ::

En frend gre zdej v kratkem v barcelono z avionom. Iz benetk stane karta baje 100 eurov. Več podrobnosti ne vem, ampak če je res je to zlo ugodna varjanta. Bi se splačal mal pozanimat.

Drugač zna pa avto kar draga zadeva bit. V Španiji še nisem bil, sem pa dostkrat se pelu do nemčine, švice itd. Sicer je zanimiva zadeva, ampak cestnine so ful drage bencina dost pokuriš pa še težko v enem kosu dol prideš, skor nujno spat.

perci ::

hehe, poznam enga tovornjakarja, ki dost redno fura v španijo, nikol ne gre spat vmes na poti ;)) - je pa res, da bi navaden, nezverziran voznik težko zdržal celo pot do španije v enem kosu - zelo zelo težko

IceIceBaby ::

To so profiti ja :) Oni so že tolk navajen da bi verjetno lahko u bangladeš pelal v eni furi :) Sam se nima smisla matrat če nisi navajen, pa še nevarno je.

Btw...a ni enih omejitev kolk časa lahko naenkrat vozjo ?

perci ::

Ja so omejitve, ampak....se jih da okol prnest ;) - ne vem kako sicer, vem pa da se jih da ;).

R0K ::

Napiše se, da sta v vozilo dva voznika, ubistvu pa je samo en, ki prvo vozi 8h (kolker je dovoljeno) in podpiše tistega, ki naj bi bil zraven in za naslednjih ur še sebe. torej lahko vozi 16h, ampak cajzi mu ne morejo nič, ker lahko reče da je sovoznik že izstopil. Tak so učas goljufal. Če še pa danes, pa ne vem :-) .. so ble tut neke fore s tafografi, da ni pisal ur pa te ... sam so kazni astronomske ... če golufaš, če te pa dobijo da voziš več koz 8h pa baje ni neki ekstra, tak da velik folka vozi na šverc.

Sry za off topic.

Microsoft ::

Še en off topic.

V Rusiji pri tem, kolko časa voziš, ni omejitev.:D


by Miha

p.s.:Moje mnenje je, da greš z avionom. Sploh, če si ljubitelj žlahtne kaplice... Kr če maš avto tam, nikol neveš, kaj te pikne, ko si nasekan... Pa na splošno maš manj skrbi.
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Simko ::

Ma ja kolk osme gledal je dosti poceni karta iz benetk do barcelone - ryanair. Ampak problem je prtljaga, v avtu lahko namečem vsega boga noter, da pa nosim dosti prtljage v avinon...pa pol po letališčih, taxijih, busih to furam...bah :(
Tja grem za 4 mesce. Je pa fajn met avto tudi tam. Tarragona baje ni dosti divja kar se vandalizma in tega tiče..v Barcelono pa se itak ne bom vozil z avtom. Fajn je pač, ker se lahko s punco malo na oddaljene plaže voziva, pa malo potujeve itd....in je pol fajn, če maš avto in nisi odvisen od nekih voznih redov ipd.

Je pa res, da moram avto registrirat zdaj februarja (cca 90 k SIT + katalizator verjetno :( ) pa se pol splača že rent -a -car vzet skoraj za kak teden doli...

Ne vem, ne vem...odločam se še....sem pa zračunal cestnino, v Franciji in Italiji je draga..skoraj 70 E v eno smer :( Španija je pa fajn, kar se tega tiče. Škoda, da ne grem čez Nemčijo, tam cestnin ni :)

Me pa zanima nasledenje: So v Franciji kakšne ceste, ki so podobne našim avtocestam in niso tako drage? Ker po moje so njihove avtoceste tiste mega široke zadeve...tega pa jaz ne potrebujem...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanja po svetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6221070 (11879) VolkD
»

Pot z avtom za 3 clansko druzino z avtom iz Ljubljane do Barcelone (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10320536 (17511) peko_deko
»

Po Evropi z avtomobilom

Oddelek: Loža
103773 (3122) fosil
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922828 (17827) Karaya 52
»

Kam za 4-5 dni v Evropi?

Oddelek: Loža
148988 (8557) mihco

Več podobnih tem