Forum » Hlajenje in modifikacije » "Prevelika" temperatura procesorja
"Prevelika" temperatura procesorja
hi-tech ::
Zanima me kako se da izmeriti dejansko temperaturo procesorja.
Če pogledam temperaturo procesorja v BIOS-u mi ta kaže da je 114° C, če pa pogledam temperaturo v programu Sisoft Sandra pa mi kaže da je temperatura procesorja 73° C.
Če pa odprem škatlo od računalnika in potipam hladilna rebra oz. procesor se mi zdi da je temperatura normalna.
Zdi se mi da je nekaj narobe s senzorjem za temperaturi. Mogoče kdo ve kje je ta senzor in če se ga da zamenjat?
Če pogledam temperaturo procesorja v BIOS-u mi ta kaže da je 114° C, če pa pogledam temperaturo v programu Sisoft Sandra pa mi kaže da je temperatura procesorja 73° C.
Če pa odprem škatlo od računalnika in potipam hladilna rebra oz. procesor se mi zdi da je temperatura normalna.
Zdi se mi da je nekaj narobe s senzorjem za temperaturi. Mogoče kdo ve kje je ta senzor in če se ga da zamenjat?
frenk ::
a pa maš dober stik med procesorjem in hladilnikom?
glede na to da ti v biosu kaže tolk velik bi reku da je senzor fuč...probaj še z MBM5 programom
glede na to da ti v biosu kaže tolk velik bi reku da je senzor fuč...probaj še z MBM5 programom
krucymucy ::
prej bi se zanesel na temp. v biosu, pa vendar take temperature ne mores imet, tako da je nekaj narobe ...
Eddy ::
Pomoje so pa te stopinje v Farenhajtih kar pomeni da je to okrog 45°C...
www.ekwaterblocks.com
Ok. Zdej sm naštimu MBM5 in mi kaže takšne temperature:
-case 35°C
-CPU 20°C
-Sensor 30°C
A so to normalne temperature? Do katerih temperatur pa smem navit računalnik?
-case 35°C
-CPU 20°C
-Sensor 30°C
A so to normalne temperature? Do katerih temperatur pa smem navit računalnik?
Kako to misliš?
Dol v orodni vrstici mi piše v rdečem okvirju 21 v črnem pa 36.
Dol v orodni vrstici mi piše v rdečem okvirju 21 v črnem pa 36.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hi-tech ()
LittleDevil ::
Ja že ko ga instaliraš moraš izbrati kaksno matično ploščo imaš!
Pol ti pa bo vredu kazal stopinje.
Pol ti pa bo vredu kazal stopinje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LittleDevil ()
Sej sm izbrau plato ki jo imam že na začetku. Ampak sem potem še za vsak slučaj še enkrat izbrau! Tak da ne razumem zakaj bi narobe kazal.
frenk ::
hi-tech: mal se poigraj z nastavitvami ali pa poišč kšn manual
btw pomoje je čas da se napiše članek o uporabi mbm5
btw pomoje je čas da se napiše članek o uporabi mbm5
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 34582 (11797) | BaRtMaN |
» | MOj Celeron 366Oddelek: Navijanje | 868 (726) | Cako |
» | ?? Temperatura grafičneOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2303 (1917) | mmisv |
» | Voltaža dovoljena prek Voltage moda!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 844 (735) | ChiefThunder |
» | Temp DetectionOddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1271) | Marjan |